Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ja używam jednej miarki MC990 na 1l wody, do tego białej/szarej mikrofibry bo na nich najlepiej widać brud :) W przypadku gdy w aucie było palone dolewam Teenziego Green Tea i proces powtarzam.

Aktualnie szukam czegoś mocnego do silnie zabrudzonego wnętrza aut i coś delikatniejszego do dywanów i tapicerki meblowej, może macie coś sprawdzonego?

LUKAS103 miałem kiedyś podobne auto u siebie, tylko u mnie połowy tapicerki na podłodze już nie było... :D

Opublikowano

ja ostatnio do czyszczenia podsufitek używałem środka ProElite Nano Textil - aplikacja na gąbce lub na fibrze - jak dla mnie ma fajny zapach i skutecznie działa

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
jak pochlapie tylną kanapę wodą to zostają mi plamy
znakiem tego ze jest brudna i nadaje się do prania.
nie mam odkurzacza piorącego
No to trzeba dać komuś zarobić.
Opublikowano

ALbo ozstała niedokladnie wyprana albo się tak szybko brudzi ;) Odkup od kogoś RM760 i fibrą przepierz kanapę i powinny plamy zejść, to tak na szybko, albo przeprać odkurzaczem :)

Opublikowano

Albo prana czymś w płynie i słabo wypłukana, teraz mocno wciąga kurz i każdy kontakt z wodą powoduje powstawanie takich właśnie plam. Coś więcej na temat tego jak była prana?

Opublikowano
Ja używam jednej miarki MC990 na 1l wody, do tego białej/szarej mikrofibry bo na nich najlepiej widać brud :) W przypadku gdy w aucie było palone dolewam Teenziego Green Tea i proces powtarzam.

Aktualnie szukam czegoś mocnego do silnie zabrudzonego wnętrza aut i coś delikatniejszego do dywanów i tapicerki meblowej, może macie coś sprawdzonego?

Testowałeś to co Ci dałem??? Nie sprawdził się???

Właściwie to sprawdzaliście płyn do felg i do tapicerki bo jakoś temat ucichł.

Opublikowano

od jakiegoś czasu lecę na prochemie i uważam że to świetna chemia :) zużyłem już po połowie z dużych kilku kilogramowych wiader i nie zamierzam zmienić :)

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Jaki zestaw chemii polecacie do George'a dla początkującego pracza ?

Przewertowałem wszystkie tematy na forum odnośnie prania i już sam nie wiem czy pr101 +ex850 i tutaj cena za 1kg wychodzi po 80-90zł czy odnaleźć jakieś substytuty w stylu Prochem Power Burst (1kg 70zł) +Prochem Pure Clean , czy rm760 a może Nielsen Chemicals Nap Low Foam czy VP HDCC lub Tezni EX?

Zastanawiałem się też nad szczotką i znalazłem coś takiego http://hemmat.pl/Szczotka_tekstylna_z_d ... ka-48.html

czy może są jeszcze jakieś opcje spełniające swoje zadanie równie dobrze ?

Opublikowano

Używam prochem s777 i s789 i nie zamierzam zmienić ! szczotki nie musisz zamawiać, w tesco kupisz drewnianą (do butów) albo plastikowe z wygodnym uchwytem, a jaka twardośc to zależy jaki materiał. Są tak tanie że za cene tej co pokazałeś kupisz ze 4 o różnej twardości włosia i sam przetestujesz.

Opublikowano
Wygląda mniej więcej tak:

Obrazek

Sprawuje się dobrze. Nadaje się nawet do odświeżania welurowych dywaników na sucho - wystarczy przetrzeć parę razy.

hmm ona jest delikatna, do prania tapicerki potrzeba troche mocniejszej