Administrator AreK Opublikowano 1 Kwietnia 2018 Administrator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2018 Zestaw Gliptone nie pozwoli na uzyskanie matu jak w przypadku produktów konkurencji. Ja określam efekt jako półmat. Musisz tez wiedzieć o bardzo specyficznym i intensywnym zapachu skóry. Nie wszystkim to się podoba. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kolo100 Opublikowano 1 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2018 Zestaw Gliptone nie pozwoli na uzyskanie matu jak w przypadku produktów konkurencji. Ja określam efekt jako półmat. Musisz tez wiedzieć o bardzo specyficznym i intensywnym zapachu skóry. Nie wszystkim to się podoba.AreK dzięki za rzeczowe wyjaśnienie. Właśnie duże znaczenie ma uzyskanie matu tak jak wygląda teraz i jak wyjechała z fabryki. Nie chcę żeby nawet trochę nabrała połysku...W takim układzie gliptone nie wchodzi w grę. Szkoda, że w opisie produktu nie jest ta kwestia opisana. Wysłane z mojego SM-T813 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kolo100 Opublikowano 2 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2018 Panowie czy ten zestaw to jest to samo co zestaw chusteczka + odżywka za 30pln?Chodzi mi czy ta chusteczka to to samo co ten cleaner i czy ta sama odżywka... https://autonablask.pl/produkt/colourlock-zestaw-soft-czyszczenia-konserwacji-skorzanej-tapicerki/Wysłane z mojego SM-T813 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator BiałyGTi Opublikowano 2 Kwietnia 2018 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2018 @kolo100 tak to samo tylko tam masz w formie chusteczki jednorazowej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kolo100 Opublikowano 2 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2018 To może warto się skusić na ten zestaw biorąc pod uwagę promocje w autoblask Rozumiem, że tym zestawem osiągnę mat taki jak naturalnie ma kierownica... Wysłane z mojego SM-T813 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator BiałyGTi Opublikowano 2 Kwietnia 2018 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2018 Tak tym osiągniesz mat dodatkowo bys mial zestaw do siedzeń Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kolo100 Opublikowano 2 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2018 Tak tym osiągniesz mat dodatkowo bys mial zestaw do siedzeń No właśnie ze skóry u mnie to tylko kierownica, mieszek i mieszek od ręcznego Pewnie wystarczy mi na długi okres Wysłane z mojego SM-T813 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator BiałyGTi Opublikowano 2 Kwietnia 2018 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2018 @kolo100 nigdy nie wiesz co bedzie w nastepnym aucie a zestaw juz bedzie leżał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kolo100 Opublikowano 2 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2018 [mention=4178]kolo100[/mention] nigdy nie wiesz co bedzie w nastepnym aucie a zestaw juz bedzie leżał Nie no pewnie masz rację ale jak obecne autko kupiłem we wrześniu ubiegłego roku nowe i zamierzam nim pojeździć 6 lat to raczej zużyję przez ten okres cały zestaw A takie pytanie. Producent zaleca stosować co 3 miesiące. Jak będę sobie używał zestawu częściej to rozumiem, że nic się nie stanie? Wysłane z mojego SM-T813 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotr@sta Opublikowano 2 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2018 nie nic się nie stanie przy stosowaniu zestawu no chyba że będziesz leciał ciągle samym cleanerem to wtedy może coś się stać a tak to nic. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karbo Opublikowano 3 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2018 Zobacz sobie na tenzi w dziale testy. Za 40 kupisz wsio Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawelcbr Opublikowano 7 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2018 Witam Mam w aucie tapicerkę (z tego co wiem to jest skórzana). Niestety od kilka lat nie była czyszczona ani konserwowana. Wgryzł się w nią brud który nie schodzi od preparatu kupionego w supermarkecie Chciałbym jednak pozbyć się silnych zanieczyszczeń, zakonserwować skóry i zacząć o nie dbać. Czy do pierwszego czyszczenia tych najtrudniejszych zanieczyszczeń i konserwacji skóry odpowiedni będzie np: "Zestaw do czyszczenia skórzanej tapicerki samochodowej STRONG CLEANER" firmy Colourlock? Lub może "CORALUX LEATHER CARE SET 2x200ml"? Czy któryś z tych preparatów jest w stanie poradzić sobie z silnymi zabrudzeniami przedstawionymi na zdjęciach z linków poniżej? https://zapodaj.net/e2994c7468338.jpg.html https://zapodaj.net/496df31924d76.jpg.html https://zapodaj.net/82f5e2d8c2a37.jpg.html https://zapodaj.net/c57004f0fa14d.jpg.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kolo100 Opublikowano 7 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2018 A ja zdecydowałem się na colourlock soft i jestem bardzo zadowolony. Kierownica jak nówka sztuka 15tys km temu Mało tego, pojechałem również z butami do pracy, brelokiem do kluczyka i bransoletką...Wszystko jak nowe. Świetny produkt.Pozdrawiam Wysłane z mojego SM-T813 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawelcbr Opublikowano 7 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2018 Ok, dziękuję za szybką odpowiedź. Versiegelung to jakiś utrwalacz do skór. Napisane jest, że stosuje się go po czyszczeniu i przed konserwacją. Jakim srodkiem najlepiej przeprowadzić konserwację? Jakim preparatem mógłbym uzyskać miekką i matową skórę? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawelcbr Opublikowano 7 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2018 Ok, dzięki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Freddy Opublikowano 7 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2018 Versiegelung sam w sobie nie jest żadną odżywką ani ochroną producent tego produktu zaleca zastosowanie leder protector jako konserwacje/ochronę w ostatnim kroku oczywiście. Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piter80 Opublikowano 8 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2018 Czy dostanę coś lepszego od colourlock soft do pielęgnacji skóry?Czy jednak będzie to optymalny wybór do comiesięcznego dbania o tapicerkę skórzaną? Czy po zastosowaniu zestawu Gliptone jest sens psiknąć jeszcze gyeon leather coat na koniec? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kryman Opublikowano 8 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2018 3 minuty temu, Piter80 napisał: Czy jednak będzie to optymalny wybór do comiesięcznego dbania o tapicerkę skórzaną? Comiesięcznego? Co tak rzadko, ja to bym co tydzień czyścił, machałbym szczoteczką aż miło Skórę czyści się co 3-4 miesiące Co do drugiego pytania, według mnie nie ma sensu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piter80 Opublikowano 8 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2018 19 minut temu, Kryman napisał: Comiesięcznego? Co tak rzadko, ja to bym co tydzień czyścił, machałbym szczoteczką aż miło Skórę czyści się co 3-4 miesiące Co do drugiego pytania, według mnie nie ma sensu. Comiesięcznego jeśli tapicerka tego wymaga.Jeżdzę z dzieciakami i czasem po miesiącu tapicerka wygląda jak po pół roku.Niech będzie do regularnego czyszczenia.Potrzebuje cleanera i odżywki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Master kecav Opublikowano 9 Kwietnia 2018 Master Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2018 16 godzin temu, Piter80 napisał: Comiesięcznego jeśli tapicerka tego wymaga.Jeżdzę z dzieciakami i czasem po miesiącu tapicerka wygląda jak po pół roku.Niech będzie do regularnego czyszczenia.Potrzebuje cleanera i odżywki. Zdecydowanie Soft będzie optymalnym rozwiązaniem, zwłaszcza do tak stosunkowo częstego stosowania. Soft jest bardzo bezpieczny dla skóry, a przy tym robi to co ma robić. Co do odżywki, to nie potrzebujesz stosować jej co każde takie mycie. Wystarczy raz na pół roku, a jeśli skóry masz nowe tzn. tak do 3-4 lat, to mają one w sobie jeszcze odpowiednią ilość garbników i środków, które nie muszą być wspomagane. To oczywiście nie musi być regułą, bo dużo zależy od warunków i sposobu eksploatacji. Versiegelung z kolei używaj co 3-4 miesiące, gdyż on zabezpiecza farbę przed wycieraniem i daje jej ochronę. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paperson Opublikowano 10 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2018 Kupiłem zestaw Colourlocka do kierownicy (nawilżona softem chusteczka + 50 ml Leder Versiegelung) i zastanawiam się czy jest sens stosować ten środek na całkiem nową kierownicę, gdyż jego zadaniem jest jak czytam "utrwalenie naniesionej farby"? Traktować ten środek jako zabezpieczenie/utrwalenie oryginalnego barwnika? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Master kecav Opublikowano 10 Kwietnia 2018 Master Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2018 6 minut temu, paperson napisał: czy jest sens stosować ten środek na całkiem nową kierownicę Wg. mnie, nie ma sensu. Nowa skóra ma na sobie odpowiednie preparaty i jest zabezpieczona. Co innego chusteczki, te i owszem warto stosować, bo to przecież czyszczenie. Nowe czy nie, brud się osadza 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paperson Opublikowano 10 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2018 @kecav też tak myślę, stąd moje powyższe pytanie. Wg Ciebie warto potem kłaść jakąś odżywkę na kierownicę? Mam w tej chwili Meguiar's Gold Class Rich Leather Cleaner & Conditioner. Ewentualnie dokupię Gliptone GT11. Aha, może wyraziłem się nieprecyzyjne: kierownica jest już 3 lata użytkowana, lecz nie nosi śladów zużycia Tak wygląda w tej chwili Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Master kecav Opublikowano 10 Kwietnia 2018 Master Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2018 41 minut temu, paperson napisał: Aha, może wyraziłem się nieprecyzyjne: kierownica jest już 3 lata użytkowana, lecz nie nosi śladów zużycia Ha, ha ..., no to jednak jest troszkę inaczej To, że nie widać śladów zużycia to fajnie, ale na 100% warstwa bezbarwnego powoli się ściera. Być może jest jeszcze bardzo daleko do przetarcia i tego optycznie nie widać, ale ja bym na zimne dmuchał i zdecydowanie przetarł Versiegelung'iem. On daje właśnie taką dodatkową warstwę zabezpieczającą przed przecieraniem, czyli taka odbudowa tej warstwy. W żaden sposób nie zaszkodzi, a może jedynie pomóc. Nie ma sensu dokupywać dodatkowych środków. Po Versiegelung'u (po wyschnięciu) można również dać jakąś odżywkę, choć chyba jeszcze nie jest potrzebna. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kolo100 Opublikowano 10 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2018 Ja u siebie po 6 miesiącach i 15tys km wyczyscilem cleanerem colourlock i położyłem warstwę utrwalacza. Nie sądzę żeby zaszkodził a w jakiś sposób zabezpieczy.Kiera wygląda jak wtedy kiedy wyjechałem z salonu Wysłane z mojego SM-T813 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi