Biszkopt Opublikowano 18 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2015 Panowie a czym wyczyścić z szyb takie resztki lakieru po lakierowaniu? mam takie malutkie kropeczki po lakierze... Skrobaczką do szyb.. ja bym skrobaczką nie próbował, raz zdjąłem glinką. Z szyb schodzi łatwiej niż z lakieru. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darkside Opublikowano 18 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2015 Czemu byś nie próbował? ostrze musi być świeże i najlepiej na mokro skrobaczką.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
galek Opublikowano 18 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2015 Skrobaczka to zlooo! Ew nozyk do tapet. Ale pasta polerska czy cleaner naprawde daje rade. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darkside Opublikowano 18 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2015 Dobrej jakość skrobaczki i umiejętny sposób posługiwania się to 100% zadowolenia posługujemy się skrobaczkami od ponad 6 lat na różnych dużych obiektach poremontowych i naprawdę często bez tego nie ma szans.. Nóż do tapet na powierzchnie szklane płaskie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
galek Opublikowano 18 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2015 Nóż do tapet na powierzchnie szklane płaskie ? Oczywiście. sam nożyk (wkład) Nigdy nie próbowałeś? Mimo wszystko wolę pastę polerską, mniejsze ryzyko zarysowania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darkside Opublikowano 18 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2015 A no wkład ok, to można powiedzieć że to samo co skrobaczka.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
booohal Opublikowano 18 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2015 darkside, Nie chodzi Ci przypadkiem o skrobaki do szyb, a nie skrobaczki? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darkside Opublikowano 18 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2015 booohal zwał jak zwał dla mnie to samo.. Tak skrobak do szyb Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiek5551 Opublikowano 23 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2015 Jeżeli chodzi o skrobanie na szybach, to tylko dobrym skrobakiem np. firmy vermop np. taki jak ten:skrobak vermop . Nie zarysuje szyby i bardzo dobrze schodzą różnego rodzaju naklejki na szybach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RAV73 Opublikowano 13 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2015 Od wczoraj jestem przeszczęśliwy. Po kilkumiesięcznych walkach z doczyszczeniem szyby w końcu się udało. O co chodzi? Szyba była wiecznie jakby tłusta. Każdy ruch wycieraczek powodował mleko, mgiełkę na szybie. Było to potwornie uciążliwe podczas deszczu. Użyłem już chyba wszystkich metod czyszczenia: IPA, benzyna ekstrakcyjna, zmywacz silikonowy, AG CGP, cleaner, jakiś SONAX do polerowania szyb, polerka twardym padem i nic... Szyba teoretycznie czysta, lśniąca. Przychodził deszcz i klapa, nadal mleko na szybie. Myślałem już nawet o wymianie szyby na nową. Ostatnią szansą był polecany, także na tym forum tlenek ceru do polerowania szyb. I to był strzał w dziesiątkę. Kupiłem jakiś najtańszy na allegro w pojemniczku 100g. Pojechałem wieczorem na bezdotyk, zwykła szmatka kuchenna w rękę i tarłem wcześniej przygotowaną papką. Na próbę pół szyby, 20 min roboty i spłukanie z lancy. Byłem w szoku jak fantastycznie działa ten specyfik, wyraźnie było widać pominięte miejsca na szybie. Z myjki wracałem w deszczu i banan mi nie schodził z twarzy. Zaznaczam jeszcze, że przez nieuwagę prysnęło się na uszczelki, plastikowe podszybie, jednak po spłukaniu wodą pod ciśnieniem żadne białe ślady nie zostały. Jeszcze raz to powiem tlenek ceru to REWELACJA Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Berd Opublikowano 13 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2015 Tlenek ceru usuwa również mikro zarysowania na szybie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hubikas Opublikowano 13 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2015 Jeszcze raz to powiem tlenek ceru to REWELACJA Potwierdzam, mi także tylko to pomogło i na szybie w końcu zrobiła się tafla - mogłem spokojnie nałożyć NW. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator krd Opublikowano 13 Grudnia 2015 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2015 Jakakolwiek zabawa rotacją z szybą kończy się brakiem czegokolwiek na szybie. Ręcznie różnie bywa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Revo7 Opublikowano 27 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2016 Również mam problem z "osadem" - przynajmniej tak sądzę mianowicie na dachu panoramicznym oraz przedniej szybie (w miejscach gdzie wycieraczki nie dochodzą) widoczne są dziwne "osady". Płyn do mycia szyb nic nie daje - ogólnie nie mam pojęcia czym to usunać i wypolerować. oczywiście bezinwazyjnie - a nie mechanicznie zdzierać ... żeby nic nie zniszczyć - dopiero w planach mam kupić polerkę, wiec narazie niczym takim nie dysponuję. A boje się żeby nic nie uszkodzic / zniszczyć http://imgur.com/a/gTk1d Zdjęcia - dwa pierwsze dach, dwa ostatnie przednia szyba-widać cień gdzie wycieraczki zbierają, a gdzie nie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grabek246 Opublikowano 27 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2016 Zwylke zacieki po twardej wodzie lub resztki plynu do szyb. Ręcznie cgp powinien dac rade Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Revo7 Opublikowano 27 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2016 a jaki konkretnie cgp w dobrej cenie i gdzie dostane ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grabek246 Opublikowano 27 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2016 Revo7, sklep.motogo.pl/pl/p/Autoglym-Car-Glass-Polish-Mleczko-do-szyb-325ml/1358 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Revo7 Opublikowano 27 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2016 dzięki ! Jakaś konkretna metoda nakładania/polerowania ? (mikrofibra czy aplikator + mf ) ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grabek246 Opublikowano 27 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2016 Daj troche na mf i poleruj. Ew twarda strona tricolorq. Resztki dotrzyj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Revo7 Opublikowano 27 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2016 tricolorq ? mozna jasniej dopiero wchodze w tematy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grabek246 Opublikowano 27 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2016 sklep.motogo.pl/mobile/pl/p/Flexipads-reczny-aplikator-polerski-tri-color/507 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Revo7 Opublikowano 27 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2016 Bardzo Ci dziekuje dam znać czy zeszło Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Revo7 Opublikowano 29 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2016 Zamówione. A jeszcze pytanko czym zabezpieczyć szybę na przyszłość ? Jesli zejdzie, to czym zabezpieczyć szyby jakim preparatem ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grabek246 Opublikowano 29 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2016 Revo7, jakąś Niewidzialną wycieraczką. Jak chcesz coś budżetowego weź RainX a jak już coś konkretnego to powłokę Gtechniq G1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karacz Opublikowano 29 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2016 tylko nie bierz wycieraczki i płynu czyli 2w1 od rainx Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi