Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Super kolego "Hammster" za propozycję i coś sprawdzonego.

Teraz trzeba tylko to znaleźć i kupić.

Polecasz jakiś sklep?

Aplikuje się to najlepiej czym?

I ten zapach?

Są może takie o których wspominałem wcześniej?

Dzięki i Pozdrawiam..

Opublikowano
668781 A jaki ma zapach kolego "masa140" ten produkt?

I jest chyba mat ?

Zapach jest wyczuwalny tylko podczas aplikacji. Nie licz na to, że jak nasmarujesz deskę NL albo jakimkolwiek innym środkiem to będzie pachnieć w aucie przez miesiąc albo chociaż przez tydzień.

Tak PB Natural Look daje matowe wykończenie - zajrzyj do działu Testy, Wash & Wax oraz Pokaż swój blask.

Opublikowano

Nie liczę na długi zapach po czyszczeniu kokpitu czy plastików i to jest ok.

Zapach zamierzam stosować COLOURLOCK i dlatego nie chciałbym by jedno z drugim się gryzło.

Ten zapach rzekomo długo jest wyczuwalny i trwały.

Opublikowano

Zapach o ile dobrze pamiętam jest migdałowy a satynowy wygląd uzyskujesz jak pisał dejwid92 po przepolerowaniu suchą fibrą jak już wyschnie.

Opublikowano

aneroid aplikujesz na mikrofibre i wcierasz a później wycierasz czysta fibra. Zapachów innych nie ma ale sam zapach jest wyczuwalny tylko przy nakładaniu.

Wysłane z mojego Black Berserkera S80

Opublikowano
668861 aneroid aplikujesz na mikrofibre i wcierasz

a o czymś takim jak aplikator to kolega słyszał ?

Opublikowano

Ja korzystam z aplikatorów z mf i uważam że sa znacznie lepsza niż fibra. Mniejsza powierzchnia niż poskładana fibra a co za tym idzie równomierniej się rozprowadza. Przynajmniej ja mam takie odczucie

Opublikowano

Dokładnie jak kolega wyżej aplikujesz aplikatorem z mikrofibry i nadmiar zbierasz czystą sucha fibrą. Aplikatorem pracuje się wiele wygodniej...

Wysłane z mojego Tornado 348 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Czytając Wasze propozycje, sugestie i podpowiedzi koledzy widzę że jestem 100 lat za "murzynami".

Czeka mnie ogrom zadawania pytań i czytania między innymi tego forum.

Kiedyś wiele spraw z tym związanych wydawało mi się prostych, a teraz czas by zastanowić się nad jakością szmatki z mikrofibry itd.

Wygląda na to że jestem przedszkolakiem w tej dziedzinie.

Wszelkie podpowiedzi mile widziane, Dzięki....

Opublikowano

Nic się nie przejmuj. Ja też jeszcze niedawno raczkowałem w temacie. Szczytem szczęścia, jeszcze rok temu, było dla mnie wypaćkanie auta puszką colli na 4 razy :D

Opublikowano

Nie przejmuję się, lecz nie myślałem że na tyle szczegółów trzeba zwracać uwagę by auto wyglądało ładnie.

A już od nazw niektórych produktów to włosy na głowie się jeżą.

Opublikowano

Masz racje, wszystko potrzebuje czasu, ale wiem również że nie wszystko będę w stanie sam zrobić,

bo po prostu nie znam się na tym i nie do wszystkiego mam warunki.

Zastanawiam się nad jakąś powłoką na lakier, ale temat też jest jak rzeka.. :?

Opublikowano

Na spokojnie wszystko pokolei a uwierz mi że jesteś w stanie sam zrobić na prawdę dużo... A swoją drogą z jakiej części kraju jesteś??

Wysłane z mojego Tornado 348 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

I odwrotnie też.. ;)

Dodane po 6 minutach 53 sekundach:

Przemyślę, ale to trochę kłopotliwe.

Ale dzisiaj trzeba już znikać, do jutra.

Pozdrawiam

Opublikowano

Masz rację o czytaniu, ale te informacje i propozycje matu dostałem ze sklepu.

A tutaj chciałem zaczerpnąć tylko doświadczenia na ten temat, i o tym produkcie,

a wyszło że wprowadzono mnie w błąd..

Dzięki ..