Rosemeyer Opublikowano 5 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2012 koledzy nie lubie blyszczacego kokpitu.Lubie mat lub polmat.Co byscie polecili?Chcialbym aby tez troche ozywilo kolor. Przeczytaj sobie poprzednie 29str i wszystkiego sie dowiesz. Potem zajrzyj jeszcze do testow i bedziesz mial kompedium wiedzy. Milej lektury Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ultratouch Opublikowano 8 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2012 PERL jest tak wszechstronny ,że to aż niedorzeczne Dziś przetestowałem 1:5 we wnętrzu i jest super! Mega łatwy także w nanoszeniu i wsiąkaniu w dywaniki gumowe o nieprzyjemnym do nanoszenia kształcie (bye bye 303). Super wykończenie. Nie wiem czemu ostatnio jest tak rzadko spotykany w sklepach Aha. Stosować tylko na zimne powierzchnie bo jak nie to lecą bluzgi jak sam S@$@#$n Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rosemeyer Opublikowano 8 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2012 Perl od dawna jest moim ulubiencem i nawet nie szukam nastepcy :-) Nie dość ze wszechstronny to mega wydajny. Zreszta poki co nic od CarPro mnie jak narazie nie rozczarowalo. A co do dostepnosci to nie wiem gdzie szukasz ale ja problemu nie zauwazylem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SJake Opublikowano 8 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2012 Z PERLem były problemy, bo spływał. Teraz ponoć udoskonalono formułę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ultratouch Opublikowano 8 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2012 Chodziło mi o litrowy. Dostępnym na stanie w raptem jednym sklepie gdzie jak znam życie mają max 2 butelki. 0.5 jest kilka ale niestety w sklepach do których mi nie po drodze Mam nadzieje ,że jak wykończę obecnego to będzie dostępny. EDIT: SJake Ja mam od was już od jakiegoś czasu i nic mi nigdy nie spływało. Na przepustach przewodów we wnękach i bagażniku oraz uszczelkach wszystko czarne jak węgiel. Od jakiś 2 miesięcy leje tam wodę,szampon, ONR'a, czasem APC i wygląda cały czas jak po aplikacji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SJake Opublikowano 8 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2012 od jakiegoś czasu Bo u nas towar zawsze prima sort A PERL wróci na półki niebawem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilgt Opublikowano 8 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2012 ja też 2 tyg temu nałożyłem PERLa i siedzi do dzisiaj aż byłem zaskoczony, bo wcześniej coś nie chciał działać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pajero195 Opublikowano 8 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2012 który aplikator lepiej spisze się do nakładania Pb NL? gąbkowy czy bawełniany? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pavlik Opublikowano 8 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2012 IMO: gąbkowy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pajero195 Opublikowano 8 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2012 czy gąbkowy nie będzie bardziej chłonny niż bawełniany? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
escimo Opublikowano 8 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2012 pajero195, pewnie będzie... bo i tak większość pod bawełną ma gąbkę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pajero195 Opublikowano 8 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2012 spróbuję gąbkowy megs'a Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rosemeyer Opublikowano 9 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2012 który aplikator lepiej spisze się do nakładania PB NL? gąbkowy czy bawełniany? Ja bawelnianego uzywam do wnetrza i jest ok. PERLa natomiast już gabka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Partner forum CAR CRAZY Opublikowano 9 Czerwca 2012 Partner forum Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2012 który aplikator lepiej spisze się do nakładania PB NL? gąbkowy czy bawełniany? Mi w OOOO lepiej spisał się z mikrofibry/bawełny bo od razu zbieramy nadmiar i istnieje mniejsze ryzyko nierównej warstwy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANB Karol Opublikowano 9 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2012 ja także używam aplikatorów z bawełny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pajero195 Opublikowano 10 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2012 kolejna sprawa: mam nałożone 2 warstwy finesse na plastikach i oczywiście wcześniej umyte były APC. mogę na to od razu kłaść PB NL czy jeszcze razy wyczyścić wszystko APC? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
k24 Opublikowano 10 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2012 Przeleć wszystko APC, efekt po NL bez czyszenie plastików może odbiegać od oczekiwanego, w zalezności od podłoża ( w tym przypadku Finesse) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pajero195 Opublikowano 11 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2012 ok dzięki za pomoc. Na weekend teścik natural look'a Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dizel1982 Opublikowano 11 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2012 Ja dziś właśnie zamówiłem PB NL. W weekend biorę się za nakładanie. Tylko wcześniej mam takie pytanko. Słuchajcie, Jak czyszczę deskę i plastiki APC to robię to w następujący sposób, psiukam na deskę APC, rozprowadzam to miękkim pędzelkiem, robi się na desce taka piana lekka i później wycieram mikrofibrą. Czy robię to właściwie? Pytam bo spotkałem się z opiniami że po zpsiukaniu i rozprowadzeniu trzeba minutę odczekać. Boję się żeby mi APC nie porobiło jakichś plam. A dziś dodatkowo jeszcze zamówiłem APC Nielsen Cyclone bo będę przy okazji czyścił w weekend wnęki drzwi więc chciałem coś mocniejszego. W jakiej proporcji najlepiej je rozcieńczyć żeby mieć 100% pewności że nie narobię sobie szkód w samochodzie a jednocześnie deska będzie dobrze wyczyszczona ze starych śmieci. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kolo100 Opublikowano 11 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2012 Ja Nielsena rozcieńczam 1:10 i albo spsikuję delikatnie deskę rozdzielczą albo psikam na mikrofibrę i rozprowadzam. Nie bawię się w pędzelkowanie ale to pewnie zależy od faktury plastików. PB NL nakładałem ostatnio miesiąc temu i wygląda jak w dniu nałożenia. Raz na jakiś czas przetrę suchą mikrofibrą żeby kurz usunąć, którego nie ma prawie wcale. Dla mnie PB NL jest bombowy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dizel1982 Opublikowano 11 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2012 1:10? Nie za mało? Słyszałem że w takich proporcjach to rozcieńcza się do czyszczenie właśnie np wnęk drzwi. Chociaż tu na forum też spotykam się z opiniami że 1:10. Ale czy to na pewno nie pozostawi żadnych plam na desce? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kolo100 Opublikowano 11 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2012 U mnie jest ok. Do felg i wnęk drzwi rozcieńczam 1:5. Nie zostawia żadnych plam ale ja nie zostawiam na plastikach na dłużej tylko od razu wycieram. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dizel1982 Opublikowano 11 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2012 No ja do tej pory też zawsze od razu wycierałem z tym że ja rozprowadzam to pędzelkiem bo lepiej wszędzie wchodzi i wbrew pozorom mniej APC zużywam bo na mikrofibrę jednak musisz częściej psiukać ponieważ ona sama z siebie trochę wciąga. Z tym że z pędzlowaniem niestety schodzi się sporo dłużej ale ja tego nie robię z musu tylko dla przyjemności bo się przy takiej robocie odprężam a i na efekt miło popatrzeć więc czy czyszczę samochód godzinę czy cały dzień to dla mnie to bez różnicy Jeszcze raz. 1:10 czyli na litr wody dajesz setkę APC, dobrze mówię? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kolo100 Opublikowano 11 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2012 Dokładnie tak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vanquisz Opublikowano 12 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2012 kolo100, jesteś hardkorem po 1:10 trzeba kilka razy przelecieć samą wodą, żeby sie pozbyć chemi z deski. jak nie to się będzie lepić btw W zależności od potrzeb nalezy go rozcieńczać od 1:10 jako bardzo silniny środek do mycia np silnika , felg itp 1:50 do średnich zabrudzeń w wnetrzu a nawet 1:100 do lekkich zabrudzeń wnetrza , oraz elementów lakierowanych itp Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi