Lucius Opublikowano 3 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2010 Ja przetestuję K2 NUTA .. ponoć coś tam zostawia .. mam nadzieję, że nie pogryzie się z "NW" Używam w ciężarówce , jak na taki przedział cenowy można śmiało polecić , robię dużo kilometrów i w sumie wydajność też dość zadowalająca Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kanar Opublikowano 4 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2010 Od marca mam Aquapela, trochę już zaczął siadać więć przed wczoraj przejechałem szybę glinką żeby go zdjąć i położyć coś innego dla testów. Po glince okazało się że działa kozak tylko szyba była brudna siedzi dalej, ciekawe ile jeszcze wytrzyma. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal Opublikowano 4 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2010 goldcare ja wybrałem ten produkt, jak dojdzie przesyłka to zdam relacje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zoltan Opublikowano 4 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2010 Od marca mam Aquapela, trochę już zaczął siadać więć przed wczoraj przejechałem szybę glinką żeby go zdjąć i położyć coś innego dla testów. Po glince okazało się że działa kozak tylko szyba była brudna siedzi dalej, ciekawe ile jeszcze wytrzyma. Gdzie tego Aquapela można dostać, bo patrząc na opinie to jest to! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kanar Opublikowano 5 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2010 Kupiłem na allegro, teraz chyba już nie ma bo nie mogę znaleźć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zoltan Opublikowano 5 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2010 Dokładnie, ani sklep ani allegro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
uri90 Opublikowano 15 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2010 na 5 stronie tego wątku pisałęm o CarPlan DEMON Rain Repellent to było w Maju, napisałem o nim sporo... dziś mogę jeszcze dodać że polecam go z czystym sumieniem a mianowicie: - wytrzymuje na szybie kilka miesięcy -nie usuwa go zwykły płyn do szyb (ale w zasadzie po zastosowaniu nie potrzeba myć szyb płynem, sam szampon podczas mycia całego auta wystarcza) -nie powoduje skakania wycieraczek itp. -co do smużenia to u mnie na początku było znaczne ale nie przeszkadzało, a potem w zasadzie było niezauwazalne na minus tylko to, że niestety usuwa go zimowy płyn do szyb (być może nie każdy ale AURA z biedrony go zmywa, oczywiście nie od razu ale u rodziców w aucie nałożyłem preparat na szybe a mieli zimowy płyn i po jakimś czasie tam gdzie pracowały wycieraczki preparat został zmyty, natomiast reszta szyby dalej ok ja używałem całe lato letniego płynu i na prawde wytrzymał ładnych kilka miesięcy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yacek _b Opublikowano 16 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2010 Ja właśnie zamówiłem na allegro preparat firmy Gamur - Unique , niewidzialna wycieraczka , zobaczę jak będzie się sprawował . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turzol Opublikowano 16 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2010 Gdzie u nas można kupić preparat Ombrello/Aquapel Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SHAFT Opublikowano 16 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2010 Gdzie u nas można kupić preparat Ombrello/Aquapel Jeśli chodzi o aquapel to kontaktowałem się ostatnio z gościem który sprzedawał to pół roku temu na allegro i na pisał mi że w ciągu dwóch, trzech tygodni postara się ściągnąć większą ilość bo ostatnio poszło mu to jak świeże bułeczki. Sam czekam na ten preparat i jak się pojawi dam znać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meewash Opublikowano 14 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2010 Meguiars Ultimate Quik Wax. Miałem akurat pod ręką, jeszcze trochę zostało po wiosenno letnich aplikacjach na lakier więc postanowiłem przetestować na szybach i lusterkach. I jak na razie jestem zadowolony. Myje się szyby lepiej niż wcześniej, na szybach nie ma żadnych pozostałości po wodzie, żadnych śladów, woda się zbija w kropelki, które po prostu momentalnie spływają... jeszcze tylko podczas intensywnego deszczu nie miałem okazji tego rozwiązania testować bo nie padało ostatnio u mnie. Ale widząc jak się szyby zachowują myślę, że będzie dobrze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 18 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2010 O, masz Unique..a ja pytałem wcześniej o opinie nt. tego właśnie produktu, bo jest niedrogi (fakt, ze mała butelka).. ale jak tam z jego wydajnością i przede wszystkim działaniem? Jest to chyba najlepiej przeze mnie wydane 17zł na auto. Przypuszczam że wystarczy na co najmniej kilkanaście aplikacji. Jedna warstwa, na aucie jest już od ponad miesiąca i dalej działa, mimo iż w spryskiwaczach, których nie raz użyłem jest jeszcze zimowy płyn . Dostępne w all4auto.pl Ogólnie polecam Mogę tylko potwierdzić co kolega napisał wyżej, w końcu produkt spełniający swoją funkcję i za przystępną cenę i co dla mnie ważne POLSKI !! W końcu ktoś wymyślił coś fajnego. Ja akurat kupiłem na allegro. U mnie działa już drugi miesiąc. Przy okazji przetestowałem sobie ich antyparę - Miracle hehe w łazience, bo denerwowało mnie (i żonę również że po wyjściu spod prysznica lustro było całe zaparowane - jakie było moje zdziwienie gdy po gorącym prysznicu ujrzałem siebie w lustrze, bez żadnej pary na nim - aż się siebie przestraszyłem Chyba kolejny fajny polski produkt. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zoltan Opublikowano 19 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2010 Ciekawa opcja na zimę, tutaj znalazłem na allegro parkę tylko w mniejszym opakowaniu: http://allegro.pl/niewidzialna-wycierac ... 94098.html Jak mniemam powinno być to samo? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sobiech Opublikowano 11 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2010 Powiedziałem sobie dość. Moje ostatnie przeżycia w aucie są koszmarne, na lusterkach stoją kropelki które muszę ręcznie wycierać, w aucie zbiera się mega mega para, choć odkurzałem dokładnie i wszystko było suche! Koniec z tym. Dziś święto naszej ojczyzny, więc postanowiłem w czynie społecznym zakupić polski Unique. Wycieraczka + antifog, zobaczymy jak się spisze. Może jakiś foto-teścik nawet zamieszczę w ramach wdzięczności dla Was PS. Dzięki Zoltan za linka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AutoDetailing Opublikowano 11 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2010 Unique jest skuteczne, ale krótko spełnia swoje zadanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yacek _b Opublikowano 11 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2010 Sobiech ja jestem zadowolony z tej niewidzialnej wycieraczki , warunek to bardzo dobre wypolerowanie szyby z preparatu , bo jeżeli tego nie zrobisz to będą refleksy świetlne widoczne np. wieczorem od świateł innych aut . Ale preparat działa od 65-70 km/h . Teraz mam zamiar jeszcze przetestować Duragloss Rain Repel bo ma właściwości niewidzialnej wycieraczki . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 11 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2010 Kiedy pada deszcz to wycieraczki nie ciagna za soba tej nieprzejzystej poswiaty w przypadku uzywania tych preparatow? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sobiech Opublikowano 12 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2010 yacek _b, dobrze, będę pamiętał by to spolerować, jest tam w ogóle jakaś instrukcja jak to nakładać? Myślę że spisze się nawet przy 0kmh, bo w tej chwili niezależnie od prędkości mam na lusterkach warstwę wody skutecznie uniemożliwiającą korzystanie z nich. Z tym myślę że nie będzie się tak osadzać... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yacek _b Opublikowano 12 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2010 Sobiech jest instrukcja na opakowaniu i na stronie producenta , ale pamietaj o dobrym wypolerowaniu , ja za pierwszym razem niedokładnie to zrobiłem i wieczorem miałem refleksy na szybie . Na boczne szyby tez możesz dać preparat. Impulsator nie zauważyłem żeby po przejściu wycieraczek była jakaś poświata , chociaż koledzy w przypadku innych podobnie działajacych produktów wspominają i niewielkiej mgiełce , która zaraz ginie . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator AreK Opublikowano 12 Listopada 2010 Administrator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2010 Ja jakiś miesiąc temu położyłem unique na szyby. Działa od ok 60km/h i nie zostawia żadnej mgiełki po przejechaniu wycieraczkami. Nałożyłem dwie warstwy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dystrybutor m.k. Opublikowano 12 Listopada 2010 Dystrybutor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2010 w przypadku innych podobnie działajacych produktów wspominają i niewielkiej mgiełce , która zaraz ginie . Ta niewielka "mgiełka" to bardzo małe kropelki wody. Pozostają kiedy wycieraczka jest już stara lub szyba nie ma idealnie równej powierzchni (np. ma mikro odpryski od piachu). A, że kropelki są bardzo małe to na ogół szybko odparowują i znikają dlatego po kilku sekundach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mike Opublikowano 12 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2010 Mam dobra wiadmosc dla wszytkich, Aquapel jest znowu w polsce na allegro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vanquisz Opublikowano 12 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2010 yacek _b, dobrze, będę pamiętał by to spolerować, jest tam w ogóle jakaś instrukcja jak to nakładać? Myślę że spisze się nawet przy 0kmh, bo w tej chwili niezależnie od prędkości mam na lusterkach warstwę wody skutecznie uniemożliwiającą korzystanie z nich. Z tym myślę że nie będzie się tak osadzać... Myślę że jesteś w błędzie, osadzać na lusterkach się będzie i to w większym stopniu. Powłoka jest idealnie śliska i tworzy sie mnóstwo małych kropelek. Jedynym minusem unique są właśnie te małe kropelki, które uciekają tylko wtedy gdy się złączą w większe (na postoju). Wg mnie aplikacja unique na lusterka i tylną szybę to marnotrawstwo produktu (no chyba że lubimy śmigać na wstecznym ) Wspomniane smugi są efektem niedoczyszczonej szyby, znikają po pierwszym deszczu. Polecam przed aplikacją przejechać szybę IPA. Odnośnie aplikacji, wszystko jest opisane na opakowaniu. Ja sie wychyliłem z piankowym aplikatorem i go zeżarło Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lakikwap Opublikowano 31 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2011 Panowie lepiej zestaw CAR-LACK 68 - GLASS SEALING KIT 2X200ML czy AUTOGLYM CAR GLASS POLISH + UNIQUE (będzie taki zestaw działał??) który będzie bardziej wydajny- starczy na większą ilość aplikacji ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kupusso Opublikowano 31 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2011 AUTOGLYM CAR GLASS POLISH + UNIQUE (będzie taki zestaw działał??) Ja stosuje prawie taki sam zestaw tzn: - Ajax do szyb - CGP - Unique Fajnie sie sprawdza, natomiast nie mam porównania do zestawu CL Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi