SzymekM Opublikowano 9 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2016 e36ace mogę sie mylić ale wydawało mi sie ze wszelkiego rodzaju wypełniacze wpływają niekorzystnie na trwałość wosku, jeżeli jestem w błędzie to chętnie zostanę z niego wyprowadzony to co polecasz osobiście ? Zależy mi na łatwości pracy ( jestem początkujący ) a na auto planuje położyć fusso lub Carbon.v Pozdrawiam
Tommy Lee Opublikowano 9 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2016 Ja u kolegi Soft Fusso kładłem na Prima Amigo, z kolei ostatnio u siebie Soft Kiwami na Dodo LP. Te woski nie są raczej wymagające jeśli chodzi o cleaner. Jeśli planujesz kłaść Carbona to zdecydowanie najlepiej na dedykowany cleaner, ewentualnie na Lusso RC lub wspomnianą Prima Amigo. Z tych wszystkich osobiscie najlepiej pracowalo mi się z Primą (rozprowadzanie i docieranie).
Dystrybutor e36ace Opublikowano 10 Lutego 2016 Dystrybutor Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2016 e36ace mogę sie mylić ale wydawało mi sie ze wszelkiego rodzaju wypełniacze wpływają niekorzystnie na trwałość wosku, jeżeli jestem w błędzie to chętnie zostanę z niego wyprowadzony to co polecasz osobiście ? Zależy mi na łatwości pracy ( jestem początkujący ) a na auto planuje położyć fusso lub Carbon.v Pozdrawiam No widzisz nie koniecznie weźmy na przyklad HDC Zymola jest to dedykowany cleaner pod woski, posiada wypełniacze a mimo to nie specialnie wpływa ujemnie na trwalość. kolei SRP nie jest czystym cleanerem tylko aio. Temat wałkowany wielokrotnie zresztą opinie też są różne. Najlepszym wyjsciem jest testowanie i wyrobienie własnego zdania. Pozdrawiam
W1Michal Opublikowano 10 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2016 jeśli chodzi o ścierne cleanery to Dodo juice są świetne, zarówno Microprime jak i "zielony", jest jeszcze angelwax perfect polish
Dystrybutor e36ace Opublikowano 17 Lutego 2016 Dystrybutor Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2016 Niestety ani dodo ani angelwaxa nie testowałem. Myślę że trzeba to nadrobić
Chat Opublikowano 18 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2016 Angelwax perfect polish jest "ścierniejszy" od DJ i daje bardziej szkliste wykończenie.
W1Michal Opublikowano 18 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2016 od którego DJ ? Microprime czy LP ? Microprime to bardzo delikatnie ścierny cleaner, jest mega dobry do hologramów, LP jest bardziej ścierny
wooke Opublikowano 21 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2016 Który cleaner lepiej poradzi sobie z hologramami? • Dodo Juice Lime Prime • Shiny Garage Paint Cleaner+ • Poorboy's World Professional Polish 2 Oczywiście nie oczekuję, że zrobi korektę ale usunie trochę niedoskonałości.
Qub@ Opublikowano 21 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2016 Który cleaner lepiej poradzi sobie z hologramami? • Dodo Juice Lime Prime • Shiny Garage Paint Cleaner+ • Poorboy's World Professional Polish 2 Oczywiście nie oczekuję, że zrobi korektę ale usunie trochę niedoskonałości. Brałbym dodo, może nie jest najtańszy, ale naprawde robi dobrą robotę, potrafi wiele niedoskonałości usunąć.
wooke Opublikowano 21 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2016 Qub@, ten właśnie miałem kupić, ale przejrzałem trochę temat i piszą, że PB jest najbardziej ścierny i dużo usuwa hologramów, no i jest też tańszy, bo będę brał setkę.
W1Michal Opublikowano 21 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2016 do hologramów polecam DJ Microprime
dominik2403 Opublikowano 22 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2016 do hologramów polecam DJ Microprime Również polecam
ostryziom Opublikowano 22 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2016 Pro polish 2 na czarnym waflu flexi sciagnie małe holosy z hondy?
ktm950 Opublikowano 22 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2016 ostryziom, ściągnąć ściągnie, ale jest to jeden z mniej przyjemnych cleanerów jakie używałem...
wojti91zmc Opublikowano 23 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2016 Cleaner ma spełniać swoje zadanie... Moze sie fajnir i gładko pracowac z nim ale co z tego.. Mam PP2 i wg mnie jest to dobry cleaner,spełnia swoje zadanie..Nie wiem czy recznie usuwa holosy ale na maszynie zapewne cos tnie Lakier po nim nie jest moze sliski a jest tępy ale za to gładki Clenaer ma spelniac swoje zadanue Pzdr.
Dystrybutor e36ace Opublikowano 23 Lutego 2016 Dystrybutor Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2016 623236 Lakier po nim nie jest moze sliski a jest tępy ale za to gładki czyli nie jest śliski ale za to jest gladki będąc jednocześnie tępym
W1Michal Opublikowano 24 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2016 pytanie do użytkwników Perfect Polish - on faktycznie tak dobrze usuwa hologram i lekkie swirle czy ma jakieśwłaściwości maskujące ? (spotkałem sie z takim oszukańczym cleanerem w przypadku Tough Prep, maskuje jak diabli). Zastosowałem dziś na kawałku i jest to najlepszy cleaner jeśli chodzi o efekt sposród tych co miałem, natomiast nie mam IPY ani za bardzo czasu teraz na jakieś dłuższe zabawy, wstępne rezultaty są super pod warunkiem że on nie oszukuje co do aplikacji - bajka, poleruje sie fantastycznie edit. Przetarłem lakier IPA i ryski pięknie wylazły spowrotem. Środek niby ścierny a usunał może 10 %, po zrobieniu 50/50 było super widać różnice a teraz różnicy praktycznie nie ma. Szkoda bo perfect polish mi sie spodobał ale jako ścierny środek jest kiepski i on maskuje a nie usuwa
michulek Opublikowano 3 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2016 Panowie pokolei: myje auto, susze, używam prickborta, spłukuje, susze auto, używam valetpro - jako poślizg woda z szamponem, następnie spłukanie i wysuszenie lakieru. cleaner - dodo lp i czy po tym od razu mogę nakładać wosk czy jeszcze jakieś płukanie/mycie?
atvmmz Opublikowano 4 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2016 michulek, Po cleanerze od razu wosk.
lukasz87 Opublikowano 4 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2016 Oczywiście, trzeba dodać już tradycyjnie, że nie które woski wolą jałową powierzchnię (długotrwałość wosku ) tzn. wymyć przed woskiem cleaner IPĄ
Tranavel Opublikowano 6 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2016 Jaki cleaner polecacie po korekcie? -Dodo Juice Lime Prime Lite Cleaner Glaze -Shiny Garage Pure Paint Cleaner Wiadomo żeby też był na późniejsze odświeżanie, czyli cleaner i nowy wosk po jakimś czasie. No chyba że lepiej coś ze ściernych/lekko ściernych?
W1Michal Opublikowano 6 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2016 jaki masz wosk ? jak nie masz lakieru po korekcie a auto nie jest nowe itp to można dać lekko ścierny, on w w sobie ma dość mało cząstek ściernych także nie ma sie co obawiać
Tranavel Opublikowano 6 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2016 Wosk mam od DoDo, ale planuje później też inne próbować jak mi się tester skończy. Właśnie na wiosnę będę robił korekte i to po niej chce użyć clenera, ale też później w przyszłości żeby się nadawał. No chyba że nie trzeba clenera po korekcie??
W1Michal Opublikowano 6 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2016 cleanery od DoDo są ok, Microprime szczególnie. Ostatnio używałem Angelwaxa Perfect Polish i najlepiej mi sie z nim pracuje, bardzo łatwo sie poleruje, DoDo są bardziej oleiste i troche trudniej sie polerują od AW. Ja bym brał perfect polish
marco80 Opublikowano 6 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2016 Mam wersję ścierną od Dodo w opisie widnieje wzmianka że jego -siła ścierna jest mniejsza niż siła wykańczających past polerskich- wynikało by z tego że można go spokojnie używać tak przed jak i po korekcie
Rekomendowane odpowiedzi