Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

e36ace mogę sie mylić ale wydawało mi sie ze wszelkiego rodzaju wypełniacze wpływają niekorzystnie na trwałość wosku, jeżeli jestem w błędzie to chętnie zostanę z niego wyprowadzony ;) to co polecasz osobiście ? Zależy mi na łatwości pracy ( jestem początkujący ) a na auto planuje położyć fusso lub Carbon.v

Pozdrawiam

Opublikowano

Ja u kolegi Soft Fusso kładłem na Prima Amigo, z kolei ostatnio u siebie Soft Kiwami na Dodo LP. Te woski nie są raczej wymagające jeśli chodzi o cleaner. Jeśli planujesz kłaść Carbona to zdecydowanie najlepiej na dedykowany cleaner, ewentualnie na Lusso RC lub wspomnianą Prima Amigo. Z tych wszystkich osobiscie najlepiej pracowalo mi się z Primą (rozprowadzanie i docieranie).

• Dystrybutor
Opublikowano
e36ace mogę sie mylić ale wydawało mi sie ze wszelkiego rodzaju wypełniacze wpływają niekorzystnie na trwałość wosku, jeżeli jestem w błędzie to chętnie zostanę z niego wyprowadzony ;) to co polecasz osobiście ? Zależy mi na łatwości pracy ( jestem początkujący ) a na auto planuje położyć fusso lub Carbon.v

Pozdrawiam

No widzisz nie koniecznie weźmy na przyklad HDC Zymola jest to dedykowany cleaner pod woski, posiada wypełniacze a mimo to nie specialnie wpływa ujemnie na trwalość. kolei SRP nie jest czystym cleanerem tylko aio. Temat wałkowany wielokrotnie zresztą opinie też są różne. Najlepszym wyjsciem jest testowanie i wyrobienie własnego zdania. Pozdrawiam

• Dystrybutor
Opublikowano

Niestety ani dodo ani angelwaxa nie testowałem. Myślę że trzeba to nadrobić :D

Opublikowano

Który cleaner lepiej poradzi sobie z hologramami?

• Dodo Juice Lime Prime

• Shiny Garage Paint Cleaner+

• Poorboy's World Professional Polish 2

Oczywiście nie oczekuję, że zrobi korektę :D ale usunie trochę niedoskonałości.

Opublikowano
Który cleaner lepiej poradzi sobie z hologramami?

• Dodo Juice Lime Prime

• Shiny Garage Paint Cleaner+

• Poorboy's World Professional Polish 2

Oczywiście nie oczekuję, że zrobi korektę :D ale usunie trochę niedoskonałości.

Brałbym dodo, może nie jest najtańszy, ale naprawde robi dobrą robotę, potrafi wiele niedoskonałości usunąć.

Opublikowano

Qub@, ten właśnie miałem kupić, ale przejrzałem trochę temat i piszą, że PB jest najbardziej ścierny i dużo usuwa hologramów, no i jest też tańszy, bo będę brał setkę.

Opublikowano

Cleaner ma spełniać swoje zadanie...

Moze sie fajnir i gładko pracowac z nim ale co z tego..

Mam PP2 i wg mnie jest to dobry cleaner,spełnia swoje zadanie..Nie wiem czy recznie usuwa holosy ale na maszynie zapewne cos tnie

Lakier po nim nie jest moze sliski a jest tępy ale za to gładki

Clenaer ma spelniac swoje zadanue

Pzdr.

• Dystrybutor
Opublikowano
623236 Lakier po nim nie jest moze sliski a jest tępy ale za to gładki

:kox: czyli nie jest śliski ale za to jest gladki będąc jednocześnie tępym :D

Opublikowano

pytanie do użytkwników Perfect Polish - on faktycznie tak dobrze usuwa hologram i lekkie swirle czy ma jakieśwłaściwości maskujące ? (spotkałem sie z takim oszukańczym cleanerem w przypadku Tough Prep, maskuje jak diabli). Zastosowałem dziś na kawałku i jest to najlepszy cleaner jeśli chodzi o efekt sposród tych co miałem, natomiast nie mam IPY ani za bardzo czasu teraz na jakieś dłuższe zabawy, wstępne rezultaty są super pod warunkiem że on nie oszukuje :) co do aplikacji - bajka, poleruje sie fantastycznie

edit. Przetarłem lakier IPA i ryski pięknie wylazły spowrotem. Środek niby ścierny a usunał może 10 %, po zrobieniu 50/50 było super widać różnice a teraz różnicy praktycznie nie ma. Szkoda bo perfect polish mi sie spodobał ale jako ścierny środek jest kiepski i on maskuje a nie usuwa :thumbdown:

Opublikowano

Panowie pokolei: myje auto, susze, używam prickborta, spłukuje, susze auto, używam valetpro - jako poślizg woda z szamponem, następnie spłukanie i wysuszenie lakieru. cleaner - dodo lp i czy po tym od razu mogę nakładać wosk czy jeszcze jakieś płukanie/mycie?

Opublikowano

Jaki cleaner polecacie po korekcie?

-Dodo Juice Lime Prime Lite Cleaner Glaze

-Shiny Garage Pure Paint Cleaner

Wiadomo żeby też był na późniejsze odświeżanie, czyli cleaner i nowy wosk po jakimś czasie.

No chyba że lepiej coś ze ściernych/lekko ściernych? :o

Opublikowano

jaki masz wosk ? jak nie masz lakieru po korekcie a auto nie jest nowe itp to można dać lekko ścierny, on w w sobie ma dość mało cząstek ściernych także nie ma sie co obawiać

Opublikowano

Wosk mam od DoDo, ale planuje później też inne próbować jak mi się tester skończy. Właśnie na wiosnę będę robił korekte i to po niej chce użyć clenera, ale też później w przyszłości żeby się nadawał. No chyba że nie trzeba clenera po korekcie??

Opublikowano

cleanery od DoDo są ok, Microprime szczególnie. Ostatnio używałem Angelwaxa Perfect Polish i najlepiej mi sie z nim pracuje, bardzo łatwo sie poleruje, DoDo są bardziej oleiste i troche trudniej sie polerują od AW. Ja bym brał perfect polish

Opublikowano

Mam wersję ścierną od Dodo w opisie widnieje wzmianka że jego -siła ścierna jest mniejsza niż siła wykańczających past polerskich- wynikało by z tego że można go spokojnie używać tak przed jak i po korekcie