art'ek Opublikowano 4 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2011 Ja tez jestem ciekaw jak sonus paintwork cleanser sie sprawuje. zamowiłem jak wpadne po porade to ci najwyzej odleje ;)hehe
victor89 Opublikowano 6 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2011 To jest tak ciężki temat że postanawiam ostatecznie jeszcze was zapytać czy dobrze myślę: Pacjenci to vw jetta '09 kolor czarny perła oraz fiat Panda '04 srebrny metalik. Stan obu lakierów podobny - swirle jednak nieduże. Jak się zrobi ciepło chciałbym zabezpieczyć pożądnie oba samochodziki ręcznie. Wymyśliłem sobie taki zestaw (po myciu i glinkowaniu): AG SRP, następnie Megs DC2 na końcu FK 1000p. Zamiast AG SRP może jednak DC1? Czym nakładać i polerować? Pad bawełniany pad + MF?
Marco Opublikowano 6 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2011 DC1+DC2+FK SRP+FK Wosk piankowym ,mazidła bawełnianym/mikrofibrowym
malkolm Opublikowano 6 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2011 a ja raczej bym proponował jeśli ręcznie to UC i na to wosk, te twoje pomysły są dość delikatne
victor89 Opublikowano 6 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2011 mają być delikatne mam już FK i DC2
wercyngetoryx Opublikowano 26 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2011 Mam pytanie o cleaner CG Vertua Bond 408. Z opisu wynika, że nie posiada właściwości ściernych ("... usuwa tylko delikatne utlenienia, zacieki,resztki olejków z past polerskich..." ) więc jako cleaner mógłby byc odpowiednikiem Lime Prime Lite, Victoria Lite Cleanse. Jednak jest tam też uwaga, że "... wzmacnia efekt wet-look...". Na jakimś anglojęzycznym forum trafiłem na wątek, w którym ktoś stwierdzał, że ten cleaner zawiera jakieś olejki. Czy jest to połączenie cleanera z odżywką/politurą? Odpowiednik SRP, PB BH, PB WD?
malkolm Opublikowano 27 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2011 o CG Vertua Bond 408. nic ci nie powiem ale dodo LP i LPL są cleanerem z politurą
GOLAS30 Opublikowano 15 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2011 Powiedzcie mi czy LPL bedzie wspolpracowal z SV SHIELD i w jaki sposob najlepiej aplikowac LPL by osiagnac najlepszy efekt.
yesfan Opublikowano 15 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2011 GOLAS30, a dlaczego miałby nie współpracować? Będzie OK!
GOLAS30 Opublikowano 15 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2011 A powiedz mi jeszcze jak i czym aplikowac LPL by osiagnac najlepsze efekty
yesfan Opublikowano 15 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2011 Jeśli ręcznie to aplikatorem z mikrofibry. A dlaczego "Lite"? Brałbym "pełną" wersję, nie ma co się bać tzw. właściwości ściernych, cleaner to nie pasta polerska.
GOLAS30 Opublikowano 15 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2011 a taki juz kupilem na stosowanie po megsie 205 wiec trzeba go uzywac
blaszczu Opublikowano 16 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2011 Jaki cleaner polecacie przed aplikacją Meguiar`s UC?
firmek Opublikowano 16 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2011 Piane aktywna, szampon, tar remover i glinke [ Dodano: 16 Marzec 2011, 23:34 ] Wpadlem na ciekawy komentarz przedstawiciela DJ odnosnie zastosowania LP i LPL: Actually, whether LPL removes the wax depends on the wax and your technique... It has cleansers in it, but because it doesn't have abrasives in, it isn't as aggressive as Lime Prime regular for stripping old wax. When applied gently via wipe on wipe off method, rather then being vigorously rubbed in, it will remove dirt but leave the underlying LSP - if durable - unscathed. I was performing some tests with it the other day, and it was removing water spots on waxed paint but not removing the Supernatural wax underneath. However, we always recommend it being applied under a wax as part of the prep stage. Wash > Clay > LP > LPL (as glaze) > wax/sealant to protect > red mist layers (24 hours later) It works well over LP if you have time; just adds a fraction more to the finish but LP would do the most in this sequence above. Czyli to czy LPL usunie warstwe starego wosku w duzej mierze zalezy od jego wytrzymalosci jak i sposobu aplikacji. LP dzieki czasteczka sciernym jest przeznaczony do usuwania LSP. Z kolei LPL ma miec wieksze wlasciwosci glazujace.
blaszczu Opublikowano 17 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2011 Panowie a który z tych trzech cleanerów byście wybrali? Co możecie o nich powiedzieć? *Autoglym Super Resin Polish *Dodo Juice Lime Prime *Poorboy`s World Professional Polish Zależy mi też na dużej wydajności produktów, gdyż cleaner będzie dzielony na połowę bo kupuję go na spółę z jednym z forumowiczów Który w takim razie sprawdzi się najlepiej?
_Shadow Opublikowano 17 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2011 1. Mam i sie nim bawie, generalnie fajny bo maskuje rysy i lkeir wyglada o niebo lepiej 2. Podobno jeden z lepszych cleanerów i bardzo polecanych 3. Ciezki w użyciu bo szybko jak dla mnie zasycha i ciezko sie poleruje ;-/
Rise and Shine Opublikowano 17 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2011 blaszczu, Zdecydowanie DJ LP AG troszkę oczyści, troszkę wypełni, troszkę pokropelkuje, takie AIO. Professional Polish natomiast bez rewelacji zarówno jeśli chodzi o efekty jak i łatwość aplikacji.
adamus Opublikowano 17 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2011 PB PP nie używałem, a z dwóch pozostałych to: - jeśli lakier będzie po to wybrałbym LP - jeśli tylko po glince lub ewentualnie po ręcznej korekcie to SRP. Wydajność większa w przypadku LP
DJ Opublikowano 17 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2011 Dodo Juice Lime Prime no moim czarnym lakierze dobrze sie pracowalo, pozniej NXT 2.0 i efekt koncowy mnie zadowolil, wiosna bedzie pelna korekcja lakieru. http://forum.kosmetykaaut.pl/viewtopic.php?t=4504 tutaj wiecej imformacji
sirtrojan Opublikowano 18 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2011 Koledzy i koleżanki jaki cleaner polecacie pod Duragloss 111 ? fajnie zęby posłużył mi też pod high temp wax.
malkolm Opublikowano 18 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2011 pogadaj z wax paradisem on ma cleanery od duraglasa, najlepiej aby był tej samej firmy, a zastosować możesz każdy inny, nic złego się nie stanie
yacek _b Opublikowano 18 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2011 Koledzy i koleżanki jaki cleaner polecacie pod Duragloss 111 ? fajnie zęby posłużył mi też pod high temp wax. kupowałem w zestawie u Sebastiana ( WaxParadise ) #111 z # 601 , taki zestaw mi zaproponował . Jednak teraz ta sobie myśle że na wiosnę jak przelecę autko glinka to pojade tez jakimś dodatkowym cleanerem ( np. ClearKote Vanilla Hand Glaze ) i potem nałożę zestaw #601/ #111
Jan Wronowski Opublikowano 18 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2011 dedykowany cleaner pod #111 to włąsnie bondig agent #601 - działa chemicznie na powierzchnie lakieru...
irol Opublikowano 26 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2011 Panowie a co sądzicie o cleanerze Sonusa czy lepiej zostać przy DJ ?
lakikwap Opublikowano 26 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2011 irol, a jaki wosk? Z tego co wiem ten cliner sonusa jest lepszy do sytntetyków, DJ uniwersalny. Zostań przy dj , chyba że za drogi to szukaj czegoś co też sie dobrze sprawdzi
Rekomendowane odpowiedzi