lakikwap Opublikowano 31 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2010 noooo z tym Pb pp to jest spora dyskusja bo z tego co wiem to producent twierdzi że jest czysty jak łza bez takich właściwości. [ Dodano: 31 Grudzień 2010, 11:26 ] yooz3r, no i niech maskują, niech dają lepszy wygląd. A jak nie maskuje to nadają np. dodatkowy wetlook.
yooz3r Opublikowano 31 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2010 Nikt nie wspomniał o Sonus Paintwork Cleanser, ja użyłem kiedyś sealanta sonusa i trwałość miał bardzo dużą - lepszą od wosku nxt 2.0
Administrator Evo Opublikowano 31 Grudnia 2010 Administrator Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2010 A jak byś porównał efekty po nakładaniu ręcznym i maszynowym? Nie nakładałem HDC maszyną więc się nie wypowiem, CF idzie na maszynie bardzo ładnie i przede wszystkim dużo szybciej, ale większych różnic nie widze.
MetalMagnes Opublikowano 31 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2010 PB PP jest ściernym cleanerem. Było już o tym, że jest to klasyczny czysty cleaner. Stosowałem go 3 razy. Moim zdaniem nie ma on żadnych właściwości ściernych.CF idzie na maszynie bardzo ładnie i przede wszystkim dużo szybciej, ale większych różnic nie widze.Dobrze wiedzieć
Marco Opublikowano 31 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2010 Nie nakładałem HDC maszynąNakladalem i w/g mnie się nie nadaje. Szybko wysycha ,porównał bym go do pudru babskiego używanego do twarzy.
micha-ł Opublikowano 31 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2010 PB PP jest ściernym cleanerem. Było już o tym, że jest to klasyczny czysty cleaner. Stosowałem go 3 razy. Moim zdaniem nie ma on żadnych właściwości ściernych. Cóż... mam inne zdanie i mogę je potwierdzić.
lakikwap Opublikowano 31 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2010 micha-ł, a jak potwierdzisz ?
micha-ł Opublikowano 31 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2010 micha-ł, a jak potwierdzisz ? Dawaj do Łodzi to udowodnię A tak na serio to coś wymyślę i zamieszczę dokumentację na forum
malkolm Opublikowano 31 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2010 Nie nakładałem HDC maszynąNakladalem i w/g mnie się nie nadaje. Szybko wysycha ,porównał bym go do pudru babskiego używanego do twarzy. ja niestety też tak miałem, może coś nie tak robiliśmy, może ktoś jeszcze miał takie problemy??
MetalMagnes Opublikowano 31 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2010 Cóż... mam inne zdanie i mogę je potwierdzić.Pewnie, że możesz mieć inne zdanie A tak na serio to coś wymyślę i zamieszczę dokumentację na forum Wiedza, nowe fakty zawsze cenne!
Sucre Opublikowano 1 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2011 Ja nakładałem HDC rotacją na, problemów absolutnie żadnych, pracowało się bardzo podobnie jak na djlp. Może niech Julian się wypowie, bardziej siedzi w temacie HDC.
MyszaKr Opublikowano 2 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2011 Pytanie, jak najleszy będzie cleaner pod wosk Meguiarsa #16 bo taki planuje kupić, do korekty mam już kupiony UC oraz politure DC2. Myśle nad DC1 oraz nad Dodo Juice Lime prime lite.
yukon Opublikowano 2 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2011 mam dylemat między tymi trzema cleanerami: 1. POORBOY'S WORLD PROFESSIONAL POLISH 473ml 2. R222 PAINTWORK CLEANSER 350 ml (któryś z forumowiczów pytał wcześniej o opinie ale nie dostał odp.) 3. Dodo Juice Lime Prime lite 250ml Bardzo podoba mi się cena oraz ilość PB i R222 nie musi mieć właściwości ściernych będzie nakłady na auta po polerce.
R0N1N Opublikowano 2 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2011 yukon, Lime Prime Lite mogę szczerze polecić - moim zdaniem świetny cleaner. Professional Polish mnie nie zachwycił. R222 nie używałem więc się nie wypowiem.
MetalMagnes Opublikowano 2 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2011 yukon, ja teraz przy wyborze/zakupie cleanera kierowałbym się łatwością pracy ręcznej. Z tych co wymieniłeś używałem tylko PB PP i on jest ciężki w użyciu. Może tak jak pisze R0N1N, spróbuj DODO LPL.
R0N1N Opublikowano 2 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2011 ja teraz przy wyborze/zakupie cleanera kierowałbym się łatwością pracy ręcznej. Lime Prime Lite sprawdza się świetnie w ręcznej aplikacji. Nawet nie chce mi się wyciągać maszyny żeby go nałożyć. Aplikatorem nakłada się banalnie łatwo i równie łatwo go później zetrzeć mikrofibrą.
yukon Opublikowano 2 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2011 pracowałem z dodo na swoim aucie i pięknie się nakłada tutaj kieruje się bardziej ilością...będę robił swoje auta na sprzedaż a i tak wcześniej będą polerowane i sprawdzane ipa.
julian Opublikowano 3 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2011 yukon, albo lpl albo r222, PB bym omijał szerokim łukiem. te dwa pierwsze jak najbardziej porównywalne, podobna wydajność i uniwersalność.
cash Opublikowano 8 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2011 Panowie pracowal ktos maszynowo z DJ LP na szybie?
Administrator Evo Opublikowano 8 Stycznia 2011 Administrator Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2011 cash, pracowałem LP na szybach ręcznie i maszynowo, efekty były ok. Żółta gąbka 3M,obroty ~900 i praca do zniknięcia produktu, praktycznie nic nie trzeba było ścierać. I schodzi dużo mniej niż na lakier.
DDominikk Opublikowano 16 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2011 Może źle szukałem, ale wydaje mi się, że nikt nie wspominał o Meguiar's Deep Crystal Paint Cleaner... Czy to dobry cleaner, czy lepiej kupić coś sprawdzonego?
Administrator Evo Opublikowano 16 Stycznia 2011 Administrator Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2011 Wpisz w wyszukiwarke DC1...
Bartek1985 Opublikowano 18 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2011 Jaki najlepiej cleaner wybrac mam samochód koloru czarna perła
Administrator Evo Opublikowano 18 Stycznia 2011 Administrator Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2011 Kolor lakieru nie ma wpływu na wybór cleanera.
Rekomendowane odpowiedzi