Moderator Domel Opublikowano 14 Kwietnia 2019 Moderator Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2019 9 minut temu, menior napisał: DG652 Jest mega
menior Opublikowano 14 Kwietnia 2019 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2019 Teraz, Domel napisał: Jest mega Moj ostatni w kolekcji cleanerow i zrobil wrazenie,taki uniwersalny,mily w aplikacji,nie scierny,pachnacy ( troche mi przypomina PA) ale bez extra dodatkow,pozostawia powierzchnie czysta i tepa
Moderator Domel Opublikowano 14 Kwietnia 2019 Moderator Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2019 Teraz, menior napisał: Moj ostatni w kolekcji cleanerow i zrobil wrazenie,taki uniwersalny,mily w aplikacji,nie scierny,pachnacy ( troche mi przypomina PA) ale bez extra dodatkow,pozostawia powierzchnie czysta i tepa Kilka ruchów 1
Tomas-sg Opublikowano 14 Kwietnia 2019 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2019 26 minut temu, ghost napisał: Przyznam bez bicia, że czasami lubię na bogato jak produkt jest bezproblemowy O dokładnie to to. Nie ma co się bawić w ekonomię i używać zdrowego rozsądku w drugą stronę czyli oszczędność. Używasz tyle ile używasz za stosowne. Jest tyle technik, tyle zmiennych że nie warto po prostu iść w ekonomię
Birkhof Opublikowano 14 Kwietnia 2019 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2019 Dodo juice LP w wesji LiteAlbo DJ supernatural micro prime. Ostatnio testowałem i pracuje się rewelacyjnie - minus, drogi :|Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
ghost Opublikowano 14 Kwietnia 2019 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2019 Godzinę temu, Domel napisał: Kilka ruchów Twoje zdjęcie to doskonały przykład, dlaczego uważam, że cleaner jest obowiązkowy w przygotowaniu lsp (bez korekty). Nawet na schemacie zaznaczyłem jako konieczny. Swoją drogą Duragloss jest bardzo fajny. 38 minut temu, Birkhof napisał: Albo DJ supernatural micro prime. Ostatnio testowałem i pracuje się rewelacyjnie - minus, drogi Trzeba przyznać, że cleanery mają udane 2
Bielutomek Opublikowano 14 Kwietnia 2019 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2019 @rudi0018 @Kamil3km ja zrobię mała reklamę swojej giełdy, ale polecam mega Fireball Paintwork cleaner. Całkiem inny niż wszystkie. Aplikacja od razu po spłukaniu szamponu z dwóch wiader. Na mokry lakier, ostatnio się bawiłem, i na sobotni nałożone SSW, wrzuciłem na lusterko „groszek” Fireballa i wypracowałem go. Jałowość powierzchni po nim jest wręcz wyśmienita. Akurat można za dobre pieniążki przetestować. Ja sobie odlalem 200ml z butli, bo wydajność taka, ze spokojnie starczy na bardzo długo. A cała resztę mam do sprzedania. Mało o nim opini, chciałbym żeby prócz mojej, poszła w świat tez kogoś. Bo dobry produkt warto wypróbować. 1
grzybu Opublikowano 14 Kwietnia 2019 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2019 Z tych niescietnych to chyba najlepszy jaki miałem to był DG Squicky Clean, niestety już od dawna nie mogę nigdzie u nas znaleść. Jakiś zamiennik dla niego jest na rynku ?Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
ghost Opublikowano 14 Kwietnia 2019 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2019 15 minut temu, grzybu napisał: Jakiś zamiennik Tak, nawet lepszy McKees37
Tomas-sg Opublikowano 14 Kwietnia 2019 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2019 2 minuty temu, ghost napisał: Tak, nawet lepszy McKees37 W sumie muszę się przyjrzeć dla carchemu, pre wax cleaner czy jakoś tak wydaje mi się bardzo podobnym cleanerem do Mckees37. Masz jakieś z nim doświadczenie ? Albo chociaż pomysł jak to sprawdzić bo nie mam pomysłu w głowie...
Birkhof Opublikowano 14 Kwietnia 2019 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2019 [mention=23288]rudi0018[/mention] [mention=24132]Kamil3km[/mention] ja zrobię mała reklamę swojej giełdy, ale polecam mega Fireball Paintwork cleaner. Całkiem inny niż wszystkie. Aplikacja od razu po spłukaniu szamponu z dwóch wiader. Na mokry lakier, ostatnio się bawiłem, i na sobotni nałożone SSW, wrzuciłem na lusterko „groszek” Fireballa i wypracowałem go. Jałowość powierzchni po nim jest wręcz wyśmienita. Akurat można za dobre pieniążki przetestować. Ja sobie odlalem 200ml z butli, bo wydajność taka, ze spokojnie starczy na bardzo długo. A cała resztę mam do sprzedania. Mało o nim opini, chciałbym żeby prócz mojej, poszła w świat tez kogoś. Bo dobry produkt warto wypróbować. Używałem w poprzednim roku. Super sprawa to to ze pracuje sie z nim na mokro wiec bardzo szybko bez osuszania. Oczyszcza rewelacyjnie.Właściwości jak DJ czy prima amigo (wizualnych) nie zauważyłem. Ale jak na szybkie przygotowanie pod wosk w lato bez dekontaminacji sprawdzał sie super. Zupełnie inny produkt ale warto miec w arsenale na 100%Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 1
Bielutomek Opublikowano 14 Kwietnia 2019 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2019 @Birkhof Właśnie jakby zrobili ulepszoną wersje z jakimiś dodatkami, żeby leciała mocna głębia to sadze, ze ta pozycja była by top3? Lub top5 produktów każdego
ghost Opublikowano 14 Kwietnia 2019 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2019 Godzinę temu, Tomas22 napisał: Masz jakieś z nim doświadczenie Z carchemem nie
Bielutomek Opublikowano 15 Kwietnia 2019 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2019 @Tomas22 Ja się zakochałem w McKee'sie... osobiście, mój faworyt. Śmiało łap się za promocje, np w detailer.pl i kupuj Kiedyś sporo na niego polowałem, ale był niedostępny w sklepach, ale od niedawna pojawiły się chyba już na stale, co mnie tak cieszyło ze szok Naprawdę polecam, praca z nim to czysta przyjemność. A wydajność, to już wogole kosmos sprawa groszek na element.
Tomas-sg Opublikowano 15 Kwietnia 2019 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2019 @Bielutomek już od dawna mam Mckees37 Po prostu carchem wydaje mi się podobny...
rudi0018 Opublikowano 15 Kwietnia 2019 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2019 W dniu 14.04.2019 o 16:40, ghost napisał: Duże opakowania często stoją na półce po kilka lat i zazwyczaj nic się z tym nie dzieje. Poza Car Pro mało kto podaje terminy ważności. 118ml cleanera zazwyczaj i tak wystarcza na 2 użycia. A co do typu cleanera to sam zdecyduj czy potrzebujesz agresywniejszego by usunąć bardziej uporczywe zabrudzenia przed woskiem. Czy standardowy wystarczy. Pytałem o termin ważności, bo najlepiej byłoby mieć te dwa cleanery PB Professional Polish i Pro Polish 2. No tak 118ml, a ja myślałem o 473ml, bo zdecydowanie lepiej się opłaca, ale też nie chcę aby się popsuł. W dniu 14.04.2019 o 17:31, Kamil3km napisał: Polecacie jakiś cleaner który nie posiada cząsteczek ściernych lub jest bardzo delikatny? Mam Poorboys World Pro Polish 2 ale wolałbym coś innego. Szukam czegoś lepszego niż SG Pure Paint Cleaner ale tańszego niż ZYMOL HD-Cleanse. I jak odczucia z Pro Polish 2? Czym go wypracowywałeś i jak z usuwaniem rys?
Kamil3km Opublikowano 15 Kwietnia 2019 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2019 @rudi0018 Szczerze Ci powiem, że kupiłem go bardzo dawno i używałem tylko ręcznie żeby usunąć rysę po miłej sąsiadce. Od tamtego czasu używałem innych środków a cleaner się rozwarstwił i prawdopodobnie przeterminował. Nawet jeśli teraz zrobiłbym jakiś test sądzę, że będzie to wielce niemiarodajne. Mogę zrobić jakąś 50/50 na progach w weekend majowy i Ci podesłać. Z ciekawostek jest na nim napisane, że usuwa szlif o gradacji 2500 czyli podobnie jak "Menzerna Medium Cut Polish 2500".
D@ViD Opublikowano 15 Kwietnia 2019 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2019 Ja mam Cleaner Poorboys PP i tez sie rozwarstwia od nowości. Wystarczy wymieszać i działa
rudi0018 Opublikowano 15 Kwietnia 2019 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2019 @david2888 jak oceniasz PP?
D@ViD Opublikowano 15 Kwietnia 2019 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2019 Bardzo dobry chemiczny cleaner do lakieru mam 118ml i juz zrobiłem z 4 auta i mam jeszcze chyba ma dwa
rudi0018 Opublikowano 15 Kwietnia 2019 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2019 @david2888 wielkie dzięki za konkretna odpowiedz tylko teraz już w ogóle nie wiem, który wziąć
D@ViD Opublikowano 15 Kwietnia 2019 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2019 PP a jak chcesz jakieś rysy, hologramy to jzu lepiej paste polish lub finish 1
marcinsgdz Opublikowano 12 Maja 2019 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2019 Koledzy zmieniłem auto na 3 letneigo VW w kolorze czarna perła. Czy warto dopłacac do cleanera Soft99 czy mogę pozostać przy Good Stuff Rhino Horn Cleaner. Będę kąłdł wosk do ciemnych lakierów firmy Soft99 na 12 miesięcy.
Noorus Opublikowano 16 Maja 2019 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2019 Witam Poszukuje cleanera NIEściernego - 0% ścierności. Może być ewentualnie z maskowaniem rys (maskowaniem czyt. wypełnianiem a nie ścieraniem ich) nie może to być AIO.
paperson Opublikowano 16 Maja 2019 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2019 @Noorus kup 100-tkę Swissvax Cleaner Fluid Regular
Rekomendowane odpowiedzi