ktm950 Opublikowano 17 Września 2017 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2017 @ghost w dwóch zdaniach: BH bardzo dużo usunie, trochę wypełni, ładnie wykończy. Można nim zrobić finish na naprawdę sporo ze-swirlowanym aucie. Bardzo łatwy w pracy ręcznej i na maszynie. Nie ma tendencji do zasychania. HDC bardzo dużo wypełni, przyciemnia lakier, mało co usunie. Praca nim jest trochę bardziej wymagająca. Nigdy niestety nie robiłem bezpośredniego porównania...
ghost Opublikowano 17 Września 2017 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2017 Godzinę temu, ktm950 napisał: w dwóch zdaniach... Tak sądziłem, że byłeś/jesteś posiadaczem obu produktów. Właśnie HDC choć bardziej upierdliwe to powiedziałbym, że wygląd podkręca bardziej niż niektóre politury jakie znam. Stąd też ciekawość do BH CP, bo opinie na DW ma bardzo dobre, a i do marki co raz bardziej się przekonuje bo prezentują wysoki współczynnik jakości do ceny, a w dodatku często łatwo się pracuje z produktami BH. W CF bardziej nastawili się na trwałość, a CP ponoć ukierunkowany jest właśnie na wygląd. Dzięki za podzielenie się spostrzeżeniami.
dawid.md Opublikowano 22 Października 2017 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2017 Prosze o pomoc . Auto 12 letnie . W planie : kompleksowe umycie auta, glinkowanie... mam zamiar położyc Prima Amigo i Fusso. czy ten clearner bedzie dobry pod fusso czy polecacie jakis inny. Z góry dziekuje za odp.
kamykmm Opublikowano 22 Października 2017 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2017 Prima amigo to wg mnie glaze a nie typowy cleaner, bardzo fajnie przyciemnia lakier, podbija look ale skraca zywotnosc wosku, fusso z koleji lubi jalowy lakier wiec na zime odpuscil bym amigo na rzecz przygotowania lakieru najprostrzym cleaner, odtluszczeniu IPA i na jalowy lakier fussoWysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
dawid.md Opublikowano 22 Października 2017 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2017 Rozumiem.. tylko chciałbym też aby lakier optycznie też wyglądał lepiej... A z tego co czytałem Tu na forum to praktycznie każdy cleaner ma w sobie jakieś uzupelniacze żeby uzyskać właśnie jeszcze lepszy efekt. ... A jaki cleaner polecasz?
Grzechu23 Opublikowano 22 Października 2017 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2017 możesz próbować np Dodo Juice Lime Prime lub Shiny Garage Pure Paint Cleaner. Oba czyste bez wypełniaczy, a zawsze coś do wyglądu wniosą
dawid.md Opublikowano 22 Października 2017 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2017 Ale wtedy rozumiem że bez ipy
menior Opublikowano 22 Października 2017 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2017 Ja przed nalozaniem fusso na zimę daje zawsze cleaner i potem dla pewności przelece IPA,ostatnio używałem jako cleaner Perfect polish też uznawany trochę za glaze i na takim połączeniu fusso przeleżało spokojnie do wiosny
Ubotek Opublikowano 24 Października 2017 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2017 Co polecicie pod authentica ? Robie właśnie pełną korekte Cutmax + Perfect finish ? Da rade ten wosk na zime ? Ewentualnie czym przygotować powierzchnie po korekcie pod fusso ? Sama IPA ?
Arkeolowy Opublikowano 24 Października 2017 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2017 przeciez authentic to jest typowo letni wosk
menior Opublikowano 24 Października 2017 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2017 Raczej letni i deklarowana trwalosc w granicach 3 miesięcy więc zimy raczej nie przeleży,chyba że wspierany czymś jeszcze,po korekcie nie trzeba nic przed woskiem dawać, można IPA dla pewności przeleciec
D@ViD Opublikowano 30 Października 2017 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2017 Panowie czy Cleaner Shiny Garage Paint Cleaner będzie dobry pod Collinite 476s? Ktoś próbował ? oczywiscie po Cleanerze umyje też IPA
Fredi88 Opublikowano 30 Października 2017 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2017 Jeśli go wymyjesz, to jakikolwiek będzie dobry
D@ViD Opublikowano 30 Października 2017 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2017 Czy bez sensu tracic kase na Cleaner pod Coli?
Strus Opublikowano 30 Października 2017 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2017 Zaczyna się..... Nie, to nie jest bez sensu bo cleanerem oczyszczasz lakier chemicznie. Fakt wymycia go powoduje że usuwasz wszelkiego rodzaju wypełniacze, olejki i inne składowe cleanera które mogą osłabić Colliego.
D@ViD Opublikowano 30 Października 2017 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2017 @Strus spokojnie bez ciśnienia już parę wątków przeczytałem od dechy do dechy Ale po prostu dopytanie w temacie czy akurat ten Cleaner z SG będzie dobry, czy coś lepszego
Strus Opublikowano 30 Października 2017 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2017 4 minuty temu, david2888 napisał: czy coś lepszego Są lepsze, które w/g zapewnień producenta nie zawierają żadnych bajerów i zostawiają jałowy lakier. Np Squeaky Clean
maciek-drummer Opublikowano 30 Października 2017 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2017 Cleaner SG nie jest dobry. Ja nim porysowałem lakier na dachu podczas aplikacji ręcznej padem z MF...
wobbjack Opublikowano 30 Października 2017 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2017 Rozumiem.. tylko chciałbym też aby lakier optycznie też wyglądał lepiej... A z tego co czytałem Tu na forum to praktycznie każdy cleaner ma w sobie jakieś uzupelniacze żeby uzyskać właśnie jeszcze lepszy efekt. ... A jaki cleaner polecasz? Jako czysty cleaner mogę polecić Poorboy's World Professional Polish Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka
paperson Opublikowano 30 Października 2017 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2017 Potwierdzam. Jesienne przygotowanie robiłem właśnie Poorboy's World Professional Polish. Nie ma on w sobie wypełniaczy, nie dodał też nic do wyglądu. Dodatkowa występuje w testerze, więc jest tani i starczy na ok. 2 użycia.
D@ViD Opublikowano 30 Października 2017 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2017 @wobbjack @paperson Są dwie wersje tego cleanera. Poorboy’s World Pro Polish i wersja Poorboy’s World Pro Polish 2. Która lepsza? cenowo prawie znikoma różnica.
ghost Opublikowano 30 Października 2017 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2017 14 minut temu, david2888 napisał: @wobbjack @paperson Są dwie wersje tego cleanera. Poorboy’s World Pro Polish i wersja Poorboy’s World Pro Polish 2. Która lepsza? cenowo prawie znikoma różnica. Wystarczy przeczytać opis: http://poorboysworld.com/shopping_cart/index.php?app=ecom&ns=catshow&ref=Pro_Polish_2 PP2 ma mocniejsze własciwości tnące
paperson Opublikowano 30 Października 2017 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2017 @david2888 mi nie zależało na cięciu, a na solidnym przygotowaniu lakieru, więc wybrałem Poorboy's World Professional Polish. Z resztą ręką i płatkiem MF to sobie mogę pociąć
kolo100 Opublikowano 30 Października 2017 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2017 Panowie mam 2 pytania.Czy Auto Finesse Tripple – All In One Polish który ma już około 5 lat można stosować i posiada swoje właściwości? Zależał mi się trochę a mam połowę butelki Czy przy nowym aucie, lakierze wymagane jest przejechanie tym środkiem po myciu i glinkowaniu przed woskiem?Dzięki Wysłane z mojego SM-T813 przy użyciu Tapatalka
Strus Opublikowano 30 Października 2017 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2017 3 minuty temu, kolo100 napisał: Czy przy nowym aucie, lakierze wymagane jest przejechanie tym środkiem po myciu i glinkowaniu przed woskiem? Przy każdym cleaner się przyda. Ale AIO niekoniecznie. Dla mnie w ogóle AIO to taki trochę zbędny jest w przypadku własnego auta. Jeśli ono miałoby robić za cleaner to od biedy tak ale wypada wymyć. Szczególnie pod zimowe woski AIO nie ma sensu bo z większości wosk zjedzie szybciej
Rekomendowane odpowiedzi