Manolito77 Opublikowano 10 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2012 Ja ostatnio zakupiłem sobie taki zestawik PROXXON-a 23040 za 240 zł. Bardzo poręczny zestaw. Ostatnio takim kręciłem jak wymieniałem olej i filtry i wszystko mi ten zestawik obsłuzył. Sam się zastanawiam na jego zakupem. Jakoś i wykonanie tych kluczy pierwszorzędna. Pzdr.
einser77 Opublikowano 10 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2012 Mam już ponad 3 lata narzędzia Proxxona, ten zestaw i wiele innych narzędzi, jak dla mnie w tej cenie nic lepszego się nie kupi Zarówno mi jak i dwóm moim kolegom używającym Proxxona nic nigdy się nie zepsuło Oczywiście Gedore, Stahlville, Facom top jakość, mogę polecić bo też używam mniejsze elementy, ale cena już nie taka okazyjna jak Proxxon. Z dodatkowych narzędzi mogę polecić wszelkiego typu kombinerki i cążki Knipexa, przez parę lat bez problemu. Wiha, Wera - te śrubokręty dobre warte są swojej ceny. Mam też kilka Proxxonów ale wyraźnie szybciej się zużywają. Strzegłbym się tanich serii Beta czy Stanley z Lidla, szkoda kasy, jakość żenująca. Wszystkie w/w narzędzia użytkuję do prac domowych i majsterkowania przy samochodzie. Czasem mają ciężko, a nic mnie nigdy jeszcze nie zawiodło, jak to często miało miejsce przy sprzęcie typu Toya, Yato itd... Obecnie nawet głupi młotek kupuje firmowy, biednego nie stać dwa razy kupować Trzeba sobie zadać tylko jedno zajebi***e ważne pytanie, czy chce się wydać te 1500-2000 zł, na podstawowy zestaw. Podsumowując, z narzędziami jak z detailingiem, jak się zacznie kompletować dalej już szybko leci
KR54321 Opublikowano 10 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2012 Ostatnio w ferworze walki złamaliśmy z kumplem małą grzechotkę z tego zestawu (23040), a kilka minut wcześniej przedłużenie do niej.. (to tylko dlatego że ktoś zamiast wpierw użyć istoty szarej wybrał nasadkę 13 na grzechotce 1/4, zamiast 1/2 i użył zbyt dużej dźwigni). Według mnie to dobre narzędzia i dostatecznie dobrze wykonane. Mam ponad to inne ich produkty, służą mi dzielnie i jestem z nich bardzo zadowolony Jakby ktoś chciał coś bezdyskusyjnie doskonałego i dobrą inwestycję, to polecam Snap-on - dopiero zaczynam kolekcjonować Tylko uwaga bo to groźniejsza choroba niż polowanie na kosmetyki Nie leczona powoduje, że budowa arsenału nigdy się nie kończy ..i "trochę" więcej pochłania
S3ci0r Opublikowano 10 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2012 a co powiecie o narzedziach COVALa? mam ich klucze płaskooczkowe i dają radę a przymierzałem się do kupienia całego zestawu (grzechotki, nasadki itd)
paluch Opublikowano 10 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2012 a co powiecie o narzedziach COVALa? mam ich klucze płaskooczkowe i dają radę a przymierzałem się do kupienia całego zestawu (grzechotki, nasadki itd) Ja ze swojej strony nie polecam - u mnie był jako komplet zapasowy w warsztacie właśnie klucze płasko-oczkowe. Efekt tego taki, że 3/4 kompletu to pęknięte klucze na pół. Jest tego jakiś plus - czasem potrzebny krótki klucz
S3ci0r Opublikowano 10 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2012 ja jak odkręcałem wahacze to klucz się wyginał ale za cholerę nie chciał pęknąć, jak siępóźniej okazało zamiast odkręcać to próbowałem przykręcać
paluch Opublikowano 10 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2012 Mówię Ci z własnych doświadczeń, że naprawdę nie warto. Moim zdaniem już lepszą jakość ma Yato. Posiadam zestaw grzechotek i naprawdę dają radę a w razie czego kupujesz pojedynczy element za grosze.
S3ci0r Opublikowano 10 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2012 ja z kolei słyszałem że yato szybko się obrabiają
einser77 Opublikowano 10 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2012 KR54321, z założenia nie zakłada się przedłużek na grzechotki. Na mojej się nawet wieszałem i nic S3ci0r, Klucze Coval, ok, powinny dać radę. Grzechotki i nasadki lepsze bym kupił, warto z prawdziwą gwarancją.
KR54321 Opublikowano 10 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2012 einser77, ustąpi, ale następnym razem spróbuj na nią wskoczyć S3ci0r, znajomy ma płaskie Coval w warsztacie i są OK.
S3ci0r Opublikowano 10 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2012 płaskie to wiem że są ok ale mi chodzi po głowie zestaw nasadek i grzechotek może lepiej byłoby kupić stahlsona z casto z 25lat gwary
Barman Opublikowano 10 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2012 Manolito77, powiem ci że już dłuższy czasz przymierzałem się do większego zestawu, bo mam jeszcze taki mały zestawi z NEO i też jestem z niego bardzo zadowolony. Proxxony mają u mnie w pracy na warsztacie te sam zestaw, tylko że oni tam z tego co wiem to grzechotkę na 1/2 rozwalili. Ale to wiadomo że jak długa rura i coś się odkręca grzechotką to ma prawo strzelić, ale wymienili tą grzechotkę bez problemu.
escimo Opublikowano 10 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2012 Kolega ma zestaw Yato, ten największy i rozkręca nim opryskiwacze rolnicze Po roku pracy z tym kompletem, jedyne na co narzeka, to na to, ze z walizki wypadają niektóre rzeczy ze swojego miejsca Ja osobiście mam kilka narzędzi od Yato i nie mogę złego słowa powiedzieć na tą firmę :]
marcinwdg Opublikowano 10 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2012 ja użytkuje już 3 rok grzechotkę stahlsona z ciastoramy i dość dobrze daje radę do tego mam nasadki z yato i przedłużki i też są ok
kupszczelisty Opublikowano 27 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2012 Od siebie mogę polecić narzędzia Honiton, mam walizkę z 94 elementami, walizkę z grzechotką i nasadkami oraz walizkę kluczy płasko-oczkowych. Pracuję nimi dobre 4 lata i nic im nie dolega, a nie jeden samochód przerobiły
Kama Opublikowano 27 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2012 To ja też dorzucę 3 grosze Firma Stahlson (Castorama) - przyzwoita cena, 25 lata gwarancji, skompletowałem teraz większość kluczy tej firmy - klucze płasko-oczkowe z wbudowaną grzechotką na przegubie, nasadki, grzechotki i przedłużki 1/4" i 1/2" a także bity. Klucze nie do zajechania, wieszałem się, skakałem, nasadki wsadzałem na pneumata 1356Nm i nic się nie dzieje Co do Yato to nie byłem przekonany bo producentem jest Toya i wogóle, ale w wakacje pracowałem na warsztacie gdzie były serwisowane wynalazki takie jak Kraz, Star, gaz, Uaz, Marooka i inne rzeczy których się na oczy nie widzi na codzień Wiadomo, było duża markowych kluczy itd. ale bardzo dużo było też kluczy Yato ku mojemu zdziwieniu i powiem szczerze, że dają rade. Jeżeli miałbym kupować coś teraz do hobbystycznego grzebania to brałbym jedno z ww. W zasadzie do warsztatu też mogę je z czystym sumieniem polecić
bono-e30 Opublikowano 28 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2012 Yato - grzechotka mała wytrzymała u mnie miesiąc, Duża rok Honiton
sonax Opublikowano 12 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2012 http://www.wurth.pl/katalog2/karty/A0714%20256%2008.pdf Nie ma karty katalogowej klucza z grzechotką i nasadkami oraz bitami,ale chodzi o ideę typu klucza multi
daniels Opublikowano 16 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2012 może ktoś polecić jakiś model elektrycznego klucza do kół? męczy mnie już machanie kluczem a kompresora narazie nie mogę wstawić do garażu...
DawPi Opublikowano 16 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2012 daniels, hehe, nie tylko ja zacząłem szukać i na razie znalazłem takie: http://allegro.pl/klucz-elektryczny-uda ... 93357.html 2000W 800NM http://allegro.pl/klucz-elektryczny-pne ... 11773.html 1800W 690NM Ciekaw jestem czy ten słabszy by dawał radę czy już koniecznie ten droższy by pasowało zakupić.
daniels Opublikowano 16 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2012 no też się zastanawiałem nad tym droższym dlatego czekam na opinie, nie mam zakładu oponiarskiego więc klucz tylko do okazyjnego zdejmowania kółek...
marszo Opublikowano 17 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2012 Od siebie mogę polecić narzędzia Honiton, mam walizkę z 94 elementami, walizkę z grzechotką i nasadkami oraz walizkę kluczy płasko-oczkowych. Pracuję nimi dobre 4 lata i nic im nie dolega, a nie jeden samochód przerobiły Zgadzam się z kolegą. Również mam Honitona i duża grzechotka jest nie do zniszczenia sprawdzone. Przy odkręcaniu pewnej części w ciągniku i wykorzytaniu 1m przedłużki, skakaniu nic nie uległo zniszczeniu Narzędzia te polecił mi znajomy, który korzysta z nich w warsztacie. Dla mnie to jest wystarczająca rekomendacja
przemas22 Opublikowano 17 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2012 Ten tanszy ma chyba stały moment, według mnie to duża wada
adamtower Opublikowano 28 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2012 Panowie, krótka piłka - zestawy 94 el. cena zbliżona: Coval czy Honiton? do użytku amatorskiego
escimo Opublikowano 28 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2012 adamtower, ja bym brał Honitona. W wielu warsztatach go widziałem, więc jak do amatorki to się nada
Rekomendowane odpowiedzi