Administrator AreK Opublikowano 12 Stycznia 2012 Administrator Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2012 minetoo, widziałem. Przyjdzie czas będzie rada!
dzinkins Opublikowano 12 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2012 Arekkaz, http://detailingworld.co....ad.php?t=202530 Tego nie widziałem :shock: minetoo, widziałem. Przyjdzie czas będzie rada! Już jutro oblukać wkrętarki do casto Bo mojej mi szkoda była droższa niż sungun
dzinkins Opublikowano 12 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2012 Może z tego szybko by przerobił USUNIĘTO ZE WZGLĘDU NA NARUSZENIE 17. PUNTU REGULAMINU lub USUNIĘTO ZE WZGLĘDU NA NARUSZENIE 17. PUNTU REGULAMINU
Gość Opublikowano 12 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2012 dzinkins, Gdzieś tu był temat o tym.... [ Dodano: 12 Styczeń 2012, 23:23 ] mam dzinkins, http://forum.kosmetykaaut.pl/viewtopic. ... ht=sun+gun
Bieniek Opublikowano 15 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2013 Jaki model Led Lenser bedzie ok??
zajonc Opublikowano 15 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2013 P7 lub X21 mam obydwie i dają rade
kupusso Opublikowano 15 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2013 Najbardziej popularny to P7. Jest wiele innych dobrych latarek w dużo niższej cenie.
Bieniek Opublikowano 15 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2013 Szukam czegos do inspekcji. To co polecasz w lepszej cenie niz LL,ale tez o dobrej jakosci?
kupusso Opublikowano 15 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2013 Miałem kontakt z Romisenem RC-29 i tak mi sie spodobała, że poszedłem właśnie w ta firmę. Ostatecznie wybrałem RC-C8, moc taka jak w P7 czyli 200lm. Jestem z niej bardzo zadowolony. Polecam forum Swiatelka.pl w dziale giełda można kupić fajne latarki w dobrej cenie.
mario448 Opublikowano 15 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2013 Szukam czegos do inspekcji. To co polecasz w lepszej cenie niz LL,ale tez o dobrej jakosci? Polecam Ci LL P7, zakupiłem i jestem zadowolony. Fakt, kosztuje nie mało ale sprawdza się doskonale. Jeśli będziesz chciał sprawdzić czy Ci odpowiada to daj znać na PW, jakoś się umówimy na mieście.
zajonc Opublikowano 15 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2013 można jeszcze po taniości kupić na www.dx.com lub www.focalprice.com kiedyś kupowałem tam latarkę do samochodu i sprawdza się do dziś
Sabat Opublikowano 15 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2013 ja wczoraj pare rzeczy tam zamówiłem m.in http://dx.com/p/sipik-sk68-cree-q3-wc-1 ... 4500-39585 teraz tylko ok ~4tyg przesylki
g.pajak Opublikowano 15 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2013 Ostatecznie wybrałem RC-C8 To ta co miałeś u Clinerów? Jeśli tak to fajnie daje radę
dzinkins Opublikowano 20 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2013 A co sądzicie o tej - link ? Krótki czas pracy 3h gdzie led P7 do 120h Brak regulacji ogniskowej co jest BARDZO przydane
mar3 Opublikowano 21 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2013 A co sądzicie o tej - link ? Krótki czas pracy 3h gdzie led P7 do 120h Brak regulacji ogniskowej co jest BARDZO przydane Taaa 120 godzin, 200lm i 4AAA? Ledlenser zawsze podawał czasy pracy od zapalenia do egipskich ciemności, w realu masz około godziny jasnego światła ... generalnie jasność spada od samego początku i z każdą minutą świeci coraz słabiej - zasilanie tej diody z 4AAA i kilku rezystorków nie daje dobrych wyników - ale marketing mają dobry , no wiesz, coś jak: Nasz wosk zapewnia 6miesięcy ochrony lakieru wykres czasu pracy dla niedowiarków: w skrócie: LL ma fajny patent z soczewką, to jest chyba jedyna firma której udało się to dość dobrze rozwiązać ... i to chyba tyle zalet, patrząc na cenę, osiągi, brak elektroniki szczerze? wolałbym kupić jakiegoś tandetnego "zooma" 3AAA z allegro za grosze
dzinkins Opublikowano 21 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2013 LL ma fajny patent z soczewką, to jest chyba jedyna firma której udało się to dość dobrze rozwiązać ... i to chyba tyle zalet, patrząc na cenę, osiągi, brak elektroniki szczerze? wolałbym kupić jakiegoś tandetnego "zooma" 3AAA z allegro za grosze Daj linka do jakiegoś zmiennika GODNEGO LL z miłą chęcią sprawdzę i wtedy przyznam Ci rację do tego co napisałeś powyżej. Miałem w ręku wile latareczek drogich, tanich ale żaden do LL nie miał porównania.
Administrator Evo Opublikowano 21 Marca 2013 Administrator Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2013 +1 są takie defekty lakieru, na które można świecić Sun Gunem, Brinkmannem i HQI i nic nie będzie widać, a pod LL nagle się pokażą
bienek Opublikowano 21 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2013 Pytanie. Jakiego "skupienia" snopu światła używacie pracując z LL? Bo jak moim zrobie max skupienie to tak mnie oślepia odbicie, że niewiele widze Dopiero rozpraszając snop światła jestem w stanie coś zobaczyć.
Administrator Evo Opublikowano 21 Marca 2013 Administrator Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2013 Max rozproszenie, plus jakiś 1-1,5m odległości od lakieru
mar3 Opublikowano 21 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2013 dzinkins - Problem jest taki, że na rynku jest sporo ciekawych latarek ale większość z nich ( jak nie wszystkie ) mają reflektor, reflektor daje nam główny promień dość mocno skupiony, odbicie w lakierze będzie nas oślepiać i tyle. Robiłem/przerabiałem tu na forum latarki typowo do inspekcji - ponoć spisują się dobrze i zdaje się nawet, że Evo jedną porównywał do LL nie wiem czy zooma za ~30zł można nazwać godnym zamiennikiem ale jak mam płacić chorą kasę za soczewkę LL ( bo reszta do mnie nie przemawia ) to wolę wydać te 30zł a jak długo będzie działać taki zoom to już inna sprawa, zresztą LL też się psują a koszyk na bateryjki tani nie jest ... nie piszę tego wszystkiego o LL złośliwie czy coś, ja po prostu jestem chory, jak widzę latarkę z "power ledem" zasilaną AAA w dodatku przez rezystorki Jak chcesz, to mogę Ci zrobić od podstaw latarkę, obudowa wytoczona z aluminium, soczewka + najnowsza dioda Cree xp-g2 o zimnym odcieniu ( bo przy nim ponoć lepiej widać pewne defekty ), elektronika zapewniająca stałą jasność - reszta "smaczków" do dogadania myślę a nawet jestem przekonany, że będzie to godny zamiennik LL Evo - to nie zasługa, że nagle pod LL się pojawią, wystarczy soczewka i dioda
kamilgt Opublikowano 21 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2013 Jak chcesz, to mogę Ci zrobić od podstaw latarkę, obudowa wytoczona z aluminium, soczewka + najnowsza dioda Cree xp-g2 o zimnym odcieniu ( bo przy nim ponoć lepiej widać pewne defekty ), elektronika zapewniająca stałą jasność - reszta "smaczków" do dogadania soczewka taka sama jak w LL? Jaki hajs za ww?
Rekomendowane odpowiedzi