Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Dystrybutor
Opublikowano

Cleaner (ipa, zmywacz silikonu) po korekcie przyda się żeby zobaczyć czy dokonaliśmy korekty czy zapchaliśmy rysy pastą.

• Odpowiedzi 14 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Opublikowano

Co lepiej dać na srebrny lakier.

Mycie Gold Class następnie PB WD, PB PP i na to wosk FK 1000

Mycie Gold Class następnie SRP i na to wosk FK 1000hp

Mycie Gold Class nastepnie PB WD, PB PP i na to wosk PB nattys red

Mycie Gold Class następnie SRP i na to wosk PB Nattys red

Opublikowano
Mycie Gold Class następnie PB WD, PB PP i na to wosk FK 1000
Mycie Gold Class nastepnie PB WD, PB PP i na to wosk PB nattys red

raczej najpierw PB PP a potem PB WD tak mi się wydaje :)

Opublikowano

podpinam się pod pytanie. ma to jakiś sens? czy lepiej poczekać i kupić glorie. będę wdzięczny jak ktoś wrzuci zdjęcia albo filmik z efektami.

Opublikowano

jak radzicie sobie z kurzem na aucie? tzn samochód nie jest brudny(zabłocony), ale po prostu zakurzony, macie na to jakies sposoby czy tylko mycie?

Opublikowano

Jak jest tylko delikatnie ukurzony to QD. Ja używam QD SmartDetail od Smartwaxa i jest super...i ten zapach :roll:

Następny będzie SmartOne do przetestowania ;)

Opublikowano
Kolega znalazł co o tym sądzicie?

http://oferia.pl/usluga/i...campaign=usluga

Myśle, że tanio... ;)

Ale jak na 3h ;D drogo...

Jak on to robi w 3h - całe auto... ich (specjalistów) musi być tam więcej. ;)

ze 4 chyba ...

bez pomocy krasnolodkow to nawet nie objedzie calego auta w te 3h, a co dopiero mycie porzadne i woskowanie

Opublikowano
Jak jest tylko delikatnie ukurzony to QD. Ja używam QD SmartDetail od Smartwaxa i jest super...i ten zapach :roll:

Następny będzie SmartOne do przetestowania ;)

mam czarny lakier, w ostatnich warunkach mocno sie kurzy więc zastanawiam się właśnie co moglo by i pomoc, bo przeciez codziennie nie będe myc fury:) z QD nie mialem jeszcze do czyniania. Czy macie jakies sposoby , aby kurz mniej "czepial sie" pojazdu?

Opublikowano

Niestety aktualnie temat kurzu jest bardzo aktualny. Nie ma za bardzo sposobu by auto sie mniej kurzylo :( Co do usuwania kurzu to mozna myslec o QD czy miotelce jesli sa go tylko minimalne ilosci, ale szczerze w cos takiego bawil bym sie tylko jesli auto zakurzylo by sie stojac w garazu. Najbezpieczniejsze bedzie po prostu mycie.

Opublikowano
Nie ma za bardzo sposobu by auto sie mniej kurzylo :(

Jedyny sposób to taki, żeby nie stosować wosków, które zbierają kurz. Np. Poorboy's Natty's, ClearKote Carnauba Wax, Dodo Juice, a także Collinite. Ogólnie woski carnauba z niższej półki. Sealanty zasadniczo nie przyciągają tak kurzu.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.