buka Opublikowano 18 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2011 del Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukwawa Opublikowano 18 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2011 Łyżka amoniaku, łyżka płynu do prania tkanin, 2 szklanki wody. Wymieszaj wszystkie składniki i gotowe....tylko do czego Receptura ze strony:www.mrscleanusa.com. APC to jeden z najtańszych produktów w detailingu-nie widzę sensu szukania domowych alternatyw. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matiii Opublikowano 18 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2011 Ile zużywa się(oczywiście tak orientacyjnie) AG SRP na jedną warstwę? Warto brać wieksze opakowanie 500ml? Czy może 375ml starczy i tak na dosyć długo? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witol Opublikowano 18 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2011 Lepiej brać małe opakowania - szybciej zejdą i będziesz mógł próbować czegoś nowego. A 375 ml, jeżeli pielęgnujesz tylko jedno autko, i tak starczy na długo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jordan Opublikowano 18 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2011 czy benzyna ekstrakcyjna to to samo co rozcieńczalnik ekstrakcyjny? bo kupiłem sobie właśnie takie coś ma domieszkę ksylenu.... bezpieczne będzie dla lakieru? czy "czysta" benzyna ekstrakcyjna jest w ogóle dostępna w sprzedaży? - bo nigdzie nie widziałem, a różne wypowiedzi na necie czytałem.... gdzie można taką "czystą" zakupić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rogo Opublikowano 19 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2011 czy benzyna ekstrakcyjna to to samo co rozcieńczalnik ekstrakcyjny? prawdopodobnie tak - tam chyba chodzi o róznice w podatku, ale jest chyba ten dodatek o którym pisałeś, on chyba powoduje że ta mikstura łapie się pod rozcieńczalnik czy "czysta" benzyna ekstrakcyjna jest w ogóle dostępna w sprzedaży? ja kupuję w Castoramie albo w Lerojoju czy jak to zwą , wolę tą z Castoramy bo jest w szkle, są też 5L puszki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m1chal Opublikowano 19 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2011 http://allegro.pl/turtle-wax-original-p ... 46007.html da sie to do czegos wykorzystac? bo kieeedys kupilem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mutra Opublikowano 19 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2011 pewnie że się da, wszystkie elementy pod maską, klapą bagażnika, wnęki drzwi, podłoga bagażnika, nadkola jeżeli nie masz plastikowych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m1chal Opublikowano 19 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2011 aaa i ile ml sie wlewa Megsa Wash & wax na 4 litry np? bo dostalem próbke a nie wiem jakie stęzenie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malkolm Opublikowano 19 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2011 ot wosk jak wosk, najważniejsze przygotowanie lakieru a reszta mniej ważna Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jagmar Opublikowano 19 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2011 panowie - jaki Quick Detailer do srebrnej fury i wosk Coli 476 ? CHEMICAL GUYS PRO DETAILER czy POORBOY'S WORLD SPRAY & GLOSS ? a może coś jeszcze innego ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Justyna Opublikowano 19 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2011 ja bym brała CHEMICAL GUYS PRO DETAILER bo zawsze trochę wzmocni wosk ze względu na carnaubę a spray & gloss tylko nada połysku lub FINISH KARE 425 Extra Slick Final Body Shine do coliego może być Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator AreK Opublikowano 19 Marca 2011 Administrator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2011 Będę nudny i powiem po raz enty Pro Detailer zrobił na mnie największe wrażenie. Zobacz sobie mój srebrny praktycznie już bez wosku ale z CG PD Moje auto ostatnie zdjęcia tematu [ Dodano: 19 Marzec 2011, 18:24 ] jagmar, sam się zachwycałeś zdjęciami Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jordan Opublikowano 19 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2011 rogo, ja właśnie kupiłem w castoramie odnośnie nazwy to właśnie tak czytałem jak piszesz, że jest to ominięcie przepisów a domieszke ksylenu pewnie też masz - to jest to co ja kupiłem - http://www.dragon.biz.pl/product.php?ca ... tem_id=197 a do czego używasz? jest bezpieczne dla lakieru i uszczelek? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rogo Opublikowano 19 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2011 rogo, ja właśnie kupiłem w castoramie odnośnie nazwy to właśnie tak czytałem jak piszesz, że jest to ominięcie przepisów a domieszke ksylenu pewnie też masz - to jest to co ja kupiłem - http://www.dragon.biz.pl/product.php?ca ... tem_id=197 a do czego używasz? jest bezpieczne dla lakieru i uszczelek? byc może sklepy Castoramy mają różny asortyment - u mnie jest benzyna chyba właśnie z Dragona, tych rozcieńczalników nigdy nie kupowałem, a benzynkę spokojnie można używac na lakierze do odtłuszczania, czyszczenia itp, na innych tworzywach czy materiałach, tkaninach też jest bezpieczna Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slaw2006 Opublikowano 19 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2011 Panowie, kupiłem rotacje kestrela, w pierwszej kolejności bede robił starsze auto - mam nadzieje że szybko opanuje technike - ale pojawia mi się pytanie. Jako że ten kestrel jest dość ciężki to czy na poziomych elementach należy go podtrzymywać, czy wystarczy jak będzie własnym ciężarem leżał na elemencie, a może trzeba go lekko doduszać jeszcze.? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yukon Opublikowano 19 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2011 pobaw się i zobaczysz, że rotacja nie pracuje tylko na własnym ciężarze. musisz ją trzymać, najlepiej popróbuj na starej masce i załapiesz o co chodzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lakikwap Opublikowano 19 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2011 Będę nudny i powiem po raz enty Pro Detailer zrobił na mnie największe wrażenie. A jakie jeszcze qd stosowałeś że ten jest najlepszy? Lepiej wygląda niż S&G? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek__82 Opublikowano 19 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2011 Właśnie, dlaczego chwalicie wyjątkowo tego Pro ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lakikwap Opublikowano 19 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2011 ja stosowałem smart detailera czyli przebrandowany prodetailer iii szału namnie nie zrobił, ale może dlatego że bym na syntetyk kładziony. Tzn nie było źle ale do s&g nie dorastał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator AreK Opublikowano 19 Marca 2011 Administrator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2011 lakikwap, oprócz pro detailera stosowałem S&G , FK 425 i blitz QD od CG Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lakikwap Opublikowano 19 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2011 Arekkaz, aha no to masz doświadczenia, czyli prodetailer na przodzie wg. ciebie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator AreK Opublikowano 19 Marca 2011 Administrator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2011 Wg mnie zdecydowanie tak (na moich srebrnych lakierach) Tylko po prodetailerze żona zapytała! "Znowu go polerowałeś?" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lakikwap Opublikowano 19 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2011 aha, dobrze wiedzieć, może właśnie też to zależy od koloru. Umnie na czarnym s&g wygrywa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzaKal Opublikowano 19 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2011 Czy może ktoś z wam może mi doradzić jaki zmiękczacz wody nada się do myjni ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi