kuflik Opublikowano 2 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2011 Z racji ogromnych rozmiarów oryginalnego tematu tworzę nowy dla ułatwionego moderowania tematu. (W tym temacie wpisujemy konkretne krótkie pytania i oczekujemy konkretnych krótkich odpowiedzi) * tylko żeby nie było pytań, na które odpowiedzi będą bardzo obszerne, bo wtedy lepiej zrobić oddzielne wątki - pytania mają być takie, na które odpowiedź można udzielić w 1-2 zdaniach.
hart88 Opublikowano 2 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2011 Wyszukiwarka zbytnio nie odpowiada więc się spytam co sądzicie o kosmetykach moje-auto ? ogólnie szau w ofercie nie ma ,ale jakieś środki do kokpitu,opon to mnie w sumie interesują.ceny nie są wysokie chodzi o tą firmę : http://www.moje-auto.pl/
Administrator Evo Opublikowano 2 Marca 2011 Administrator Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2011 Moje auto ma killerski środek do felg,baaaaardzo mocny.
Xkem Opublikowano 2 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2011 Czy będzie to razem grało?: CF > duragloss 111 > r222 concours look/ rg 55 ile czekać czasu po nałożeniu 111 na warstwe r222/rg 55 do pięknej pogody troche brakuje, a już korci...
hart88 Opublikowano 2 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2011 Moje auto ma killerski środek do felg,baaaaardzo mocny. W pozytywnym znaczeniu czy negatywnym ?
Administrator Evo Opublikowano 2 Marca 2011 Administrator Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2011 To zależy do czego potrzebujemy, jak mamy mocno dojechane felgi to ok, ale do mycia bieżącego nie ma potrzeby takiego środka,szkoda felg.
micha-ł Opublikowano 2 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2011 Szukam "szczoty". Coś takiego jak montana http://www.autogeek.net/boar-s-hair.html .Może wiecie gdzie w PL mogę coś takiego zamówić ?
senz Opublikowano 3 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2011 CF > duragloss 111 > r222 concours look/ rg 55 ile czekać czasu po nałożeniu 111 na warstwe r222/rg 55 Pod sealant proponuje nie kłaść CF a oczyścić powierzchnie IPA+woda - będzie się dłużej trzymał. Po nałożeniu #111 najlepiej by było odczekać te 12h aż się dobrze utrwali i wtedy R222/RG55.
wercyngetoryx Opublikowano 3 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2011 Fajnie czyta się to forum, fajnie (choć trudno) wybiera coby tu na wiosnę kupić. Mam dwa autka do ogarnięcia, więc zaplanowałem sobie , że kupię też polerkę DA wraz z jakimś niewielkim pojemnościowo zestawem do korekty. Myślę o Optimum (Finish, Polish) lub testerach Scholl do tego (pady Finish, Polish i Cutting). WaxParadise w innym wątku juz mi mówił, że Opt. Finish może być stosowany jako cleaner, z tego co wyczytałem Scholl s40 również mógłby mieć takie zastosowanie. Niestety po doliczeniu innych rzeczy, których jeszcze nie mam zbiera się kwota spora. Zadałem sobie pytanie: czy w ogóle kupować w/w pasty do polerki, czy nie lepiej, jako amatorowi, iść w jeden produkt uniwersalny?. Mam na mysli DA + testowany i prezentowany na forum 3M Scratch Remover, sprawdzony Ultimate Compound i do tego typowy cleaner. Po prostu nie chcę wydać kasy na coś co będzie później stało. Który kierunek obrać?
hart88 Opublikowano 3 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2011 Dlaczego bardziej są polecane cienkie gąbki polerskie 25mm jak np. te grube 50mm ?
Tomasz KRK Opublikowano 3 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2011 Wygodniej się poleruje cieńszą gąbką. Jest większa kontrola nad maszyną, siłą nacisku, lepsze prowadzenie po "falowanych" elementach.
aro_77 Opublikowano 3 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2011 wercyngetoryx jesli chcesz jedna paste to moze sprawdz Scholla S17+ to jest wg producenta One Step i do tego 2 gabki polish i finish, a po korekcie tylko AIO za pomoca DA na finish padzie. Bedzie fajnie, wygodnie i w miare budzetowo.
m1chal Opublikowano 3 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2011 czym się różni Zymol Leather Conditioner od Treat? opis na stronie carspa ten sam i na ile aut wystarczy taki zestaw leather clener + ten treat np lub conditioner
Arek_ Opublikowano 3 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2011 Orientuje się ktoś czy da się kupić jeden dywanik w aso? zmieniłem auto i dywanik kierowcy jest od innego kompletu
firmek Opublikowano 3 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2011 Arek_, Zawsze mozesz zadzwonic i sie zapytac, ale generalnie to jest problem zeby dostac tylko 2 bo sprzedawane sa cale komplety z czterema.
Arek_ Opublikowano 3 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2011 Jutro będę dzwonił ale chciałem wiedzieć już dzisiaj bo mocno mnie to zastanawiało
toka Opublikowano 3 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2011 Czy diamondbrite rain sreen (zestaw), który tworzy nanowycieraczkę, jest czegoś wart? Używał ktoś?
aro_77 Opublikowano 4 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2011 Orientuje się ktoś czy da się kupić jeden dywanik w aso? zmieniłem auto i dywanik kierowcy jest od innego kompletu W aso moze byc problem ale u producentow nie ma problemu np PFI.
Arek_ Opublikowano 4 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2011 Orientuje się ktoś czy da się kupić jeden dywanik w aso? zmieniłem auto i dywanik kierowcy jest od innego kompletu W aso moze byc problem ale u producentow nie ma problemu np PFI. zamawiałeś może od nich dywaniki? takie same jak oryginał robią czy będzie rożnica? a i dzwoniłem do aso pojedynczych nie sprzedaję a 2na przód oryginalne 180zł
aro_77 Opublikowano 4 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2011 Mam najtansza edycje welurowych u zony w aucie AR147 - niestety welur jest cieniutki ale to bylo wiadome bo wzialem najtansza wersje, jesli chodzi o dopasowanie to jest idealne, porownania do oryginalnych z ASO nie mam, bo nie bylo w tym aucie oryginalnych.
Tygrysek3005 Opublikowano 4 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2011 A tak z innej beczki pytanie, czemu nie ma na forum chatu na stronie głównej żeby sobie na luzie pogadać bez spamowania??
toka Opublikowano 4 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2011 Powtórze pytanie, Czy diamondbrite rain sreen (zestaw), który tworzy nanowycieraczkę, jest czegoś wart? Używał ktoś?
matgym Opublikowano 4 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2011 toka, odpusc sobie wszystko spod znaku diamondshit, polecam rainX
maly_marcin Opublikowano 4 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2011 matgym, zapytam z czystej ciekawości - testowałeś ten produkt jak i pozostałe z tej firmy czyli diamondbrite czy swą wiedzę motywujesz tym, co było pisane na forum odnośnie tej firmy a bardziej ludzi, którzy z buciorami wlatywali na forum i twierdzili, że diamond to świętość
Creasy Opublikowano 5 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2011 Czy można gdzieś kupić WHEEL BRIGHTENER'a w mniejszej pojemności np 1l
Rekomendowane odpowiedzi