APC Opublikowano 9 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2013 Boohal kupuje ten produkt z przyzwyczajenia, kiedys kupowalem Ajax a i testowałem osławione na DetailingWorld Daisy Wszytskie działaja podobnie. Po prewashu nie zostaje nic, żadnych osadów ale płuczę auto zawsze myjką.
Dystrybutor EXCEDE Opublikowano 9 Lutego 2013 Dystrybutor Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2013 tasek, do wnętrza pomyśl nad VP Interior APC, jest bardzo bezpieczny i fajnie pachnie
albanzg Opublikowano 15 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2013 Witam, byłem nastawiony na Nielsena, ale rozglądam się za środkami dostepnymi tu gdzie jestem, czyli w UK. Stad moje pytanie. Co lepsze na APC- Valetpro, Poorboy's, czy najdrozszy Meguiars?
Swoop Opublikowano 15 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2013 albanzg, a może Bilt Hamber Surfex Hd?
albanzg Opublikowano 15 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2013 Swoop, Polecasz z własnego doświadczenia, czy tylko proponujesz mi kolejny produkt do wyboru?
Fancivi Opublikowano 15 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2013 Surfex Hd z doswiadczenia bardzo dobry
albanzg Opublikowano 15 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2013 niech będzie i to próbuje sobie właśnie powoli poskładać finalny zestaw wynalazków bo jak nie zdecyduje i bede dalej czytal to forum to mozg mi rozsadzi i nic z tego nie wyniknie. a tak to trzeba czytac, decydowac sie, kupowac, ewentualnie jak nietrafne to kupowac dalej
Swoop Opublikowano 15 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2013 Surfex Hd z doswiadczenia bardzo dobry +1 sam mam 2 butelki które czekają na sezon
thrashy Opublikowano 15 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2013 Także polecam Surfex'a, bardzo uniwersalny, zależnie od stężenia daje sobie radę tak wewnątrz jak i z większym brudem na zewnątrz czy pod maska
Moderator krd Opublikowano 15 Lutego 2013 Moderator Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2013 Surfex Hd z doswiadczenia bardzo dobry Fajny, tylko przy pracy we wnetrzu bardzo duszacy. Do zamknietych przestrzeni wole Nielsena
Sabat Opublikowano 16 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2013 Mam na stanie 3 APC (tak to jest jak się wrzuca do koszyka a może się przyda Nielsena SG APC Lime Koch Chemie Green Star Używam wszystkich po trochu. SG APC używam w aucie do wnętrza, oraz w domu ( do mycia szafek w kuchni itd) i w pracy nad drukarkami do czyszczenia plastyków czy częsci z oliwy smaru itd. W rozcieńczeniu różnym , ale żeby nie śmierdział za mocno i nie wysuszał rąk, Zapach średnio przyjemny w odpowiednim rozcieńczeniu śmierdzi jak biały Cif. Koch Chemie używam do czyszczenia w aucie silnika i wnęk-silne przybrudzonych(1:5), felg oraz czasami do plastyków. No i ostatnio ściągnąłem nim zepsuty Fresh Pro. Nielsena raz rozrobiłem, ale generalnie czeka aż tamte wykończę. Chyba nie ma znaczenia czym pracujemy , aby nam zapach nie przeszkadzał oraz w odpowiednim stężeniu żeby biedy nie zrobić.
dek33 Opublikowano 18 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2013 Polecam Surfexa w zaleznosci od stezenia sprawdza sie przy wszystkich pracach na zewnatrz jak i wewnatrz.
mcwojek Opublikowano 19 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2013 Mam pytanie czy jest sens kupować CG INNER CLEAN, do czyszczenia plastików przed PB Natural Look?? Czy lepiej pozostać przy rozcieńczonym APC?? Używał ktoś tego produkty Chemical Guys?
Sajmon_LP Opublikowano 22 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2013 Używam Nielsena Cyclon, usuwa świetnie brud nawet z kampera w laminacie. do tego cena spoko no i nie smierdzi
Dymis Opublikowano 23 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2013 mam nielsena cyclone apc czy stezenie do wnetrza 1:10 i na zewnatrz 1:50 bedzie ok? srodek to nigdy nie myte wnetrze takim srodkiem w 8letniej octavi 2 no i jakie stezenie proponujecie do mycia felg i opon
jarekrk Opublikowano 23 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2013 na zew. 1:50 ? Nic pewnie tym nie zrobisz, chyba, że pomyliłeś i na zew 1:10 a wew 1:50 to i tak słabo nielsena nie jest mocne i na zew. ja używałem 1:3-5 i coś tam wtedy działał.
Dymis Opublikowano 23 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2013 w srodku widze ze na forum uzywaja 1:10/1:15 z zewnatrz nie znalazlem zeby ktos pisal jakiego stezenia uzywal a co z oponami i felgami jakim stezeniem to czyscic?
Justyna Opublikowano 23 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2013 z zewnatrz nie znalazlem zeby ktos pisal jakiego stezenia uzywala co z oponami i felgami jakim stezeniem to czyscic? z zewnątrz możesz używać od 1:3 do 1:5 ale wszystko zależy od zabrudzeń, czasem wystarczy tylko 1:8 - 1:10 co do felg lepiej dedykowanymi środkami, a opony nawet 1:1 - 1:4
jarekrk Opublikowano 23 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2013 Na zew. zawsze mniejsze stężenie, spokojnie możesz 1;10 czy nawet 1:5 używać, ogólnie to nie jest typowy preparat do felg, ale coś tam poczyści najpierw próbuj 1:5 jak efekt będzie mizerny to potem 1:2, zależy od stany felg. Tak samo możesz opony edit: Master był pierwszy
MarrciN Opublikowano 23 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2013 jarekrk, na zewnątrz to raczej właśnie większe stężenie, mniejsze to rozcieńczenie jak już
kita33 Opublikowano 23 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2013 A czym nakładać cyclona. Czy wystarczy spryskać dany element np taka buletka z atomizerem http://detailercenter.pl/index.php?p=produkt&id=643 odczekać chwile a potem pedzelek w rękę i do szorowania?
kuba_zgr Opublikowano 23 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2013 kita33 dokładnie tak jak piszesz. Spryskujemy pędzelek w dłoń i na koniec przecieramy fibrą, najlepiej zwilżoną.
jarekrk Opublikowano 23 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2013 jarekrk, na zewnątrz to raczej właśnie większe stężenie, mniejsze to rozcieńczenie jak już przezajęczenie z mojej strony oczywiście ale wiadomo o co chodzi
Rekomendowane odpowiedzi