Rosemeyer Opublikowano 10 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2012 Warto brać GTechniq W2 , miał ktoś styczność? ja mam i bardzo sobie chwalę. W 1:10 jest lepszy od PB i Presty z których równolegle wówczas korzystałem. Mam do dziś jeszcze wszystkie, ale używam tylko W2
ignac Opublikowano 16 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2012 to muszę zakupić GTechniq W2 i zrobić testing
jackill Opublikowano 16 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2012 lukas93cs, używać znaków przystankowych bo się czytać nie dać Przestankowych swoją drogą
MarrciN Opublikowano 16 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2012 Rosemeyer, a jak z zapachem tego W2? Śmierdzi?
InGen Opublikowano 9 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2013 Ma ktoś jakieś doświadczenia z tym APC? Smierdzi straszliwie, ale jak działa? Mam przed sobą czyszczenie Renault Twingo z twardymi 12 letnimi jasnymi plastikami które nigdy nie były myte.
weglus Opublikowano 10 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2013 InGen, w tej relacji używałem Lime APC. śmierdzi tylko nierozcieńczone. i trudno powiedzieć, że śmierdzi, bo każdy tego typu środek raczej tak pachnie. używałem w stężeniu 1:5 i 1:10. wewnątrz daje rade http://forum.kosmetykaaut.pl/viewtopic.php?t=11474
Carire Opublikowano 10 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2013 A jak bedzie za słaby to kupuj Surflex HD lub Predatora od 4 nano w małym rozcieńczeniu
Sabat Opublikowano 10 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2013 Ten SG bardzo fajnie działa, w mocniejszym stężeniu spokojnie doczyścisz mocne zabrudzenia. Ja go używam i w aucie i w domu
ShiningCar Opublikowano 10 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2013 Jeśli ktoś lubi środki tego typu o zapachu lekko kwiatowym, dobrym rozwiązaniem będzie Einszett Blitz Reiniger
vitCorleone Opublikowano 15 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2013 Witam. Szukałem informacji, ale nigdzie nic nie znalazłem, więc chciałem zapytać czy środek Karcher RM 81 ASF nadaje się do użycia jako APC? Zamówiłem parę litrów tego środka i nie wiem czy jest sens kupować dodatkowo APC, czy może ten się nada do plastików/deski.
damin Opublikowano 15 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2013 Ten środek Karcher'a bardziej był porównał do Tenzi Truck niż do typowego APC. Do prac wewnątrz auta się nie nadaje.
vitCorleone Opublikowano 15 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2013 Dzięki, w końcu jakieś konkrety. Też tak wydawało mi się, ale niektórzy używają go jako prespray, więc miałem małą nadzieję, że może do APC się przyda.
StudioPorzadku Opublikowano 16 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2013 Moim zdaniem jak najbardziej można nim potraktować plastiki. Nie porównywałbym do trucka bo to znacznie mocniejsza chemia. track wytrawi plastik. zostaną ślady. po karcherze w odpowiednim rozcieńczeniu można fajnie umyć plastiki. Najpierw zrobić test w mniej widocznym miejscu i jak będzie okej to całość pojechać Myślę, że na 100% możesz najpierw spróbować rm a jak by Ci się nie sprawdził to szukać innego specyfiku z pod lady
vitCorleone Opublikowano 18 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2013 Niestety lub stety, ale już kupiłem ValetPRO INTERIOR, także póki co nie będę robił testów na plastikach. RM użyłem jako prespray przy praniu dywanu i efekt jest świetny. Resztę, która została mi w opryskiwaczu zużyłem na umycie łazienki i stwierdzam, że Karcher jest lepszy niż jakiekolwiek Cility
lukas93cs Opublikowano 26 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2013 Ciekawy jestem czy ktoś używał takiego CIF All Purpose Cleaner Lemon Fresh, bo myślę śrubować tylko nie wiem jak zachowa się na plastikach
kamil_rosen Opublikowano 30 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2013 Temachem ktoś próbował, testował? Jakieś opinie? Bo wychodzi na to, że to APC tak jak Cyclone, Surfex HD czy inne APC. Cena bardzo przyzwoita, a np aktywna piana od Temachem mi bardzo odpowiada jak za tą cenę.
ANB Karol Opublikowano 31 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2013 Temachem ktoś próbował, testował? Jakieś opinie? Bo wychodzi na to, że to APC tak jak Cyclone, Surfex HD czy inne APC. Cena bardzo przyzwoita, a np aktywna piana od Temachem mi bardzo odpowiada jak za tą cenę. Używałem jakiś czas temu nawet chyba gdzieś mam w garażu raczej do mocnych graczy nie należy no i dość szybko zasycha
APC Opublikowano 2 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2013 Ja używam APC z Lidla Działa wyśmienicie
lukas93cs Opublikowano 3 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2013 Ja używam APC z Lidla Działa wyśmienicie A jak się nazywa ten środek ?
APC Opublikowano 3 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2013 W5 Uniwersalny Płyn do Czyszczenia - kosztuje ok. 5zł
booohal Opublikowano 3 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2013 APC, O ile większe stężenia stosujesz względem normalnego APC, powiedzmy Surfexa?
APC Opublikowano 3 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2013 Boohal nigdy nie miałem "firmowego" APC. Stężenie jak używam we wnętrzu to daje jakiś 50-100ml na litr wody. Jak myje auto to daje jakieś 200ml na litr wody (przed każdym myciem opryskuje auto właśnie apc, bardzo dobrze zmiękcza i podnosi brud). Miałem kiedyś jakiś Ajax i Daisy Tescowe ale, że robie zakupy co tydzień w lidlu to przy okazji się kupi a i żonka używa tego do sprzątania w mieszkaniu.
booohal Opublikowano 3 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2013 APC, Czyli stężenia podobne do firmowych APC. Często przyglądałem się temu produktowi w Lidlu ale jakoś nie wiedząc czemu nigdy go nie wziąłem... Stosując prewash z tego APC zostaje po nim jakiś film? Czy łatwo się spłukuje i nie pozostawia zbytnio śladów?
tukolarz Opublikowano 3 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2013 Podajcie skład tego W5 z Lidla... Ile to dokładnie kosztuje? Tak naprawdę cena tzw. "firmowych" lub "detailingowych" APC pokrywa się w większości z ceną podobnie nazywanej uniwersalnej chemii dedykowanej profesjonalnym firmom sprzątającym itp. Jeśli cena "APC" jest wyjątkowo niska to spodziewam się, że detergentu jest tam bardzo mało, a chemia zagęszczana jest solą w kosmicznych ilościach itp. Bezpieczne środki powierzchniowo-czynne nie są tanie, a od ich ilości zależy cena takich produktów .
tasek Opublikowano 4 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2013 nie wiem jak W5 Uniwersalny Płyn do Czyszczenia ale ostatnio kupiłem w lidlu płyn w atomizerze do czyszczenia kuchni cena 3 razy niższa niż ajax ale nic poza tym. chemia taka że ręce pieczą, ciężko to spłukać, śmierdzi dziwnie jakby siarką, listwy aluminiowe przy meblach dziwnie zmatowiały. Ajax cena wyższa ale psik przecieram i błysk i pachnie. chodzi mi o to że cena nizsza ale cos za cos [ Dodano: 4 Luty 2013, 17:11 ] doradźcie koledzy. kupiłem vectrę w krórej cały środek jest kremowy. ze skórą sobie już poradziłem AVELEM ale zostały mi plastiki które z kremowo bezowego zrobiły sie ciemno szare z apc mam tylko Bilt Hamber Surfex Hd siła czyszczenia jak wiecie mega ale nie wiem czy nie zrobię szkody plastikom i lakierowanym wstawkom. jechać tym HD np 1:15 czy lepiej kupić jakiś inny apc np Meguiar's All Purpose Cleaner przy okazji czym zrobić boczki w drzwiach które też są mega brudne a były kremowe. ekstrakcyjnie chyba strach żeby sie coś nie odkleiło
Rekomendowane odpowiedzi