Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

@CAR CRAZY problem przy większości dobrych producentów ma dziwną politykę cenową np P&S i BH , mąkę opakowanie cena kosmos a duże już bardzo przyzwoite , tak samo jest z tym produktem 1l kosztuje 66 zł ale 5 l już 140 zł.

Za litrówkę cena kosmos, za 5l , wyższa półka cenowa ale w pełni akceptowalna.

• Lubię to 2
  • Moderator
Opublikowano
20 minut temu, marcineke napisał(a):

@CAR CRAZY problem przy większości dobrych producentów ma dziwną politykę cenową np P&S i BH , mąkę opakowanie cena kosmos a duże już bardzo przyzwoite , tak samo jest z tym produktem 1l kosztuje 66 zł ale 5 l już 140 zł.

To jest zupełnie normalna polityka cenowa. Inne są ceny w detalu, inne w hurcie.

Opublikowano

@Eryczek pstrzac ma większość producentów polityka jest taka że 5l produktu kosztuje tyle co 3-3,5l w opakowaniach 1l i to jest wg mnie właściwa cena.

Niestety produktu nigdy nie miałem, różnych Apc mam dobre 20l sporo pełnych opakowań od zeszłego roku.

Ale faktycznie sporo osób chwali.

Nie zagłębiałem się w temacie ale nie zawsze ważna jest moc, wg mnie ważny skład i bezpieczeństwo, jakbym chciał mocne Apc to mamy Aqua Apc i Hyper Apc, bardzo mocne produkty tylko jakim kosztem?

Aczkolwiek znając inne produkty BH raczej tam dbają żeby było bezpiecznie.

Opublikowano

@menior Ja ostatnio kupiłem 5L, za 100 zł u Mariusza @CAR CRAZY, ale to była okazja. Regularna cena 129 zł za 5l. Czy to dużo za najlepsze APC na rynku? Moim zdaniem nie. Duża koncentracja, bezpieczeństwo i legendarna jakość BH , za takie pieniądze nie zostawia za bardzo wyboru. Kup i sam sprawdź.

• Lubię to 3
Opublikowano

Dzięki majstry 5l surfexa w drodze …

A do środka stosujecie surfexa 1:30 ? 1:50 ? Na opakowaniu napisane że można od 1:100 . Jest to możliwe ?!

1:10 to już chyba na „szczury” w środku , felgi, opony …
Jeśli się mylę poprawcie mnie

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Opublikowano

Wszystko zależy co myjesz, czyścisz.  Ostatnio z pianownicy ręcznej aplikowałem 1:20 . Myłem kola,  które są zabezpieczone Ultracoat Metal Guard.  Testuj, produkt super wydajny i kompletny.

• Lubię to 1
Opublikowano

Paczka odebrana, pompka zamontowana … byleby jutro nie padało !
Naczytałem się i zobaczyłem chyba już połowę internetu na jego temat - ale jako preparat do środka jest tego mało albo ja nigdzie nie znalazłem konkretów. Dlatego pytam od jakich stężeń zacząć.
Bo 1-2 % stężenia naprawdę są w stanie coś zdziałać ?

Zapach z butli nawet nawet, nie drażni (jak np. BH Auto-foam) od razu.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

• Partner forum
Opublikowano
W dniu 4.10.2024 o 12:45, marcineke napisał(a):

1 litr w przypadku Bilt Hamber  nawet nie biorę pod uwagę, oni sami traktują to jako zło konieczne, jest bo musi być.  Ta prawidłowa cena to za 5L

W dniu 4.10.2024 o 15:30, menior napisał(a):

@CAR CRAZY  z tych mocniejszych uzywam apc aqua gdzie litr kosztuje 35 zl czyli ponad polowe tego co Surfex 

5L BH kosztuje praktycznie tyle co AQUA. Jak wyżej wspomniałem 1L jest bo ma być. Produkt jest prawdziwym APC i 5L na pewno sie przyda, auto, garaż, dom : osobiście wszędzie używam, domycie rąk ze smaru i innego mocnego brudu też wzorowo nawet w stężeniu 5:1 nie wysusza skóry

• Lubię to 4
Opublikowano

@CAR CRAZY  a no to szkoda ze taka polityka producenta bo dla mnie 5 litrowe opakowanie to troche za duzo a 1 litrowe jest za drogie,ale rozumiem ze jak ktos potrzebuje wiekszych zapasow to dobre rozwiazanie 

• Lubię to 1
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano

Niestety wciąż nie udało mi się usunąć z kokpitu środka meguiars ultimate protectant. Dla przypomienia ponownie dodaje zdjęcie jak to wygląda. Nierówno położone wygląda jak tłusta plama. Próbowałem apc green star w rozcieńczeniu 1:10 pędzelek i scrub pad jednak jeszcze nie udało mi się przywrócić kokpit do stanu fabrycznego (samochód praktycznie nowy z salou)

Co poradzicie ? Ten środek tworzy błyszczącą powierzchnię którą bardzo ciężko usunąć i wygląda to mega słabo. Gdzieś czytałem że na wew plastikach trzyma się ok 6 miesięcy a u mnie już też w granicach 6 mies się utzymuje. Myłem go może 2 razy w tym czasie APC bez zbędnego tarcia.  Wielka prośba o jakieś rady...

zdjęcie.jpg

• Lubię to 1