canta8 Opublikowano 28 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2012 Darek. Widac Koledzy czekaja na pełny opis tego jak robiłeś. Czytam,że przetarłes mikrofibrą nasączoną APC a potem nakładałes NL. No jesli tak to brakuje ważnego etapu. Po APC musisz przemyć czystą woda i wytrzeć do sucha.. Bo przeciez teraz zbierasz rozpuszczony przez APC brud aplikatorem z NL.
darek87dz Opublikowano 28 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2012 ile razy czytałem posty o APC i nigdzie nie było mowy o użyciu wody...
canta8 Opublikowano 28 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2012 No to coś chyba nie tak.Ja wszędzie,czy w temacie o myciu felg,karoserii,komory silnika ,plastików wewnętrznych czytam i widzę nastepująca kolejność APC,wzruszenie po chwili fibrą,pędzlem i spłukanie. Zreszta wszędzie są zalecenia,by nie pozostawiac produktu do wyschnięcia.
jmajka Opublikowano 29 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2012 hallo, czy ktoś odpowie mi czy coś robię źle w w/w czynnościach? wydaje mi się że APC 1:10jest wystarczająco mocne, a jednak więcej brudu widać na aplikatorze po nakładani PB NL... cyclone jest słabym apc, ja osobiście używam w stężeniu 1:4, a niekiedy nawet 1:2 z tym stężeniem co napisałeś, na pewno nic się nie stanie.
darek87dz Opublikowano 30 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2012 jmajka stężenie 1:4 do wnętrza, kokpitu ?
darek87dz Opublikowano 1 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2012 ok, więc zwiększę stężenie cyclone wg zaleceń mam nadzieję, ze poskutkuje...
fazer Opublikowano 1 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2012 Ja kupiłem apc cyclone tapicerka dwukolorowa jestem pod wrażeniem, jest zajebi$ty stężenie 1:10
nomos Opublikowano 1 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2012 Nie wiem czy gdzieś przeoczyłem czy może nie doczytałem czy mogę użyć nielsena do prania wykładziny rozrobić i używać z odkurzaczem piorącym ?>
Pit_Krk Opublikowano 2 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2012 Nie wiem czy gdzieś przeoczyłem czy może nie doczytałem czy mogę użyć nielsena do prania wykładziny rozrobić i używać z odkurzaczem piorącym ?> Oczywiście możesz, jednak do odkurzaczy piorących lepiej używać środków niskopieniących.
nomos Opublikowano 2 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2012 A co możesz polecić do takiego odkurzacza ;> bo na pólkach sklepowych jest dużo różnych rzeczy żeby usunęło wylany olej silnkowy
sebek0720 Opublikowano 2 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2012 Ogólnie lepiej wziąć środek dedykowany do prania tapicerki, zamiast APC. Ze swojej strony mogę polecić ValetPro Heavy Duty Carpet Cleaner. Czy usunie olej silnikowy to nie wiem... nigdy takich plam nie miałem. Możesz poprosić o pomoc w doborze środka użytkownika kanar - wydaje mi się, że świetnie się orientuje w tych tematach.
nomos Opublikowano 2 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2012 Okej dzięki, próbowałem vaniszem i jakimś podobnym ale dupa jasiu nic nie idzie, kolega ma mi podrzucić tenzi jakiś środek Mam środki tenzi Uni clean i super green specjal nf, niestety te środki nie poradziły sobie z tłustymi dywanikami. Jeżeli chodzi o UNI CELAN jest gotowy do użycia nie trzeba rozrabiać przyjemny zapach i naprawdę radzi sobie bardzo dobrze z tłustymi plamami na spodniach np.
tomekk1980 Opublikowano 13 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2012 Ktoś może to próbował? KENOTEK INTERIOR CLEANER DO CZYSZCZ. TAPICERKI
Bania Opublikowano 28 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2012 Który najlepszy jest APC MEGUIARS ALL PURPOSE CLEANER Bo jest kilka kolorów który najbardziej polecacie ??
dzinkins Opublikowano 29 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2012 Który najlepszy jest APC MEGUIARS ALL PURPOSE CLEANER Bo jest kilka kolorów który najbardziej polecacie ?? Zielone daję rade jak najbardziej
Bania Opublikowano 29 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2012 Dzinkins a nie lepszy pomarańczowy różnica niewielka
rickson Opublikowano 29 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2012 To jest to samo, poza tym że pomarańczowy mniej się pieni.
xMarcin95x Opublikowano 29 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2012 Które APC będzie lepsze do takiego kokpitu(twardy plastik) /ewent do wnęk,nadkoli i robaków? (zdjęcie podglądowe z neta) VP Citrus Pre Wash vs VP Interior vs Megs Zielony Z racji że niedługo zima nałożyłem VP Dionysus . Szukam jakiegoś APC na wiosnę aby można było Trim Glitz'a ściągnąć i nałożyć coś bardziej dedykowanego do wnętrz
DaRoN Opublikowano 5 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2012 Ktoś może to próbował?KENOTEK INTERIOR CLEANER DO CZYSZCZ. TAPICERKI Słabszy niż APC PB 1:10. Zapach ma podobny do K2 Tapis.
lukas93cs Opublikowano 7 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2012 Witam jakie stężenie do mocno zasyfionego kokpitu środkiem BILT-HAMBER SURFEX HD ? Mo ja myślałem nad 1:50?
Administrator AreK Opublikowano 7 Października 2012 Administrator Zgłoś Opublikowano 7 Października 2012 lukas93cs, ile można powtarzać,że zaczynasz od najsłabszego stężenia a jak nie działa to dolewasz APC.
lukas93cs Opublikowano 7 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2012 ok dzięki nie oburzać się bo nie miałem styczności z tym konkretnie APC jest to nowy nabytek więc wole się dopytać
Moderator Eryczek Opublikowano 7 Października 2012 Moderator Zgłoś Opublikowano 7 Października 2012 lukas93cs, używać znaków przystankowych bo się czytać nie dać
jukojuko Opublikowano 10 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2012 Warto brać GTechniq W2 , miał ktoś styczność?
Rekomendowane odpowiedzi