zawisza Opublikowano 5 Listopada 2018 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2018 Jak Apc to tylko nielsen cyclone :)Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
DZIADZIA Opublikowano 6 Listopada 2018 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2018 @zawisza , uargumentuj bo mam odmienne zdanie.
zawisza Opublikowano 6 Listopada 2018 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2018 próbowałem kilka innych apc m.in. od Adbl, teclab czy good stuff i wg mnie Cyclone w tym samym stężeniu jest mocniejszy od innych, mniej duszący (może oprócz herbacianego good stuff) i wychodzi śmiesznie tanio Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
DZIADZIA Opublikowano 6 Listopada 2018 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2018 @zawisza, zakup ExceDe Advanced i zmienisz zdanie
turzol Opublikowano 6 Listopada 2018 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2018 Jeśli o moja doświadczenia z APC to obcowałem z naprawdę przeróżnymi markami przez ostatnie 10lat odkąd siedze w temacie amatorsko w temacie car-detalingu Mój prywatny ranking: 1. Meguiars APC za uniwersalność i jakość piany 2. BH Surfex HD za zapach 3. Autosmart G101 za siłę domywania Każdy z nich ma swoje plusy i minusy ale generalnie po te 3 sięgam najchętniej i kupuje w przyszłym miesiącu po galonie z każdego.
DZIADZIA Opublikowano 6 Listopada 2018 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2018 @turzol, każdy ma swoje ulubione, ale jak dla mnie cenowo i wydajnościowo na chwilę obecną ExceDe
Arkeolowy Opublikowano 6 Listopada 2018 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2018 Excede Advanced i 4Detailer najlepsze APC jak dla mnie, resztę sprzedałem ale surfexa HD to bym jeszcze sprawdził sobie
turzol Opublikowano 6 Listopada 2018 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2018 8 minut temu, rygryss napisał: @turzol, każdy ma swoje ulubione, ale jak dla mnie cenowo i wydajnościowo na chwilę obecną ExceDe Spoko nie neguje tego Każdy ma swój prywatny ranking i uważam że to dobrze dla rynku że mamy taki wysyp marek bo można samemu sobie wybrać co mu odpowiada. 1
DZIADZIA Opublikowano 6 Listopada 2018 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2018 @turzol , też tak uważam, każdy znajdzie coś dla siebie, ale cyklon mnie nie uwiódł
arturmaster Opublikowano 22 Stycznia 2019 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2019 Panowie jakie stezenie EA do wnetrza audi a4, ? Ktos ma jakies doswiadczenie i jest w stanie doradzic od jakiego zaczynac.
paperson Opublikowano 22 Stycznia 2019 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2019 @arturmaster u mnie na plastikach VAG-a optymalnie sprawdza się 1:20-1:30. Od takiego zacznij 1
arturmaster Opublikowano 22 Stycznia 2019 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2019 23 minuty temu, paperson napisał: @arturmaster u mnie na plastikach VAG-a optymalnie sprawdza się 1:20-1:30. Od takiego zacznij Suepr, dzieki wielkie za pomoc. 1
AreN Opublikowano 25 Stycznia 2019 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2019 Cześć!! Jestem na etapie poszukiwania kosmetyków do wnętrza. Właściwie całe wieczory w tym tygodniu spędziłem na przekopywaniu forum. Pierwszym moim wyborem były kosmetyki RRC - oczywiście ze względu na cenę. Widziałem test na YT, opinie o produkcie, jak także podejście do klienta. Jednakże coś mnie ciągnęło do ADBL. Ostatecznie stanąłem na Excede Advanced Mam jednak pytanie, a nawet 2: 1. Czy wśród kosmetyków budżetowych, do użytku "garażowego" znajdę coś lepszego? 2. Do moich potrzeb starczy 500ml czy od razu wziąć litr?
paperson Opublikowano 25 Stycznia 2019 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2019 @AreN co znaczy dla Ciebie "kosmetyk budżetowy"? Wspominasz o ADBL. Ich kosmetyki zaliczasz też do tej grupy? Ad.1 Spójrz na ofertę firm @tenzi oraz @ProElite. Mają dopracowaną chemię w bardzo korzystnych cenach. Ad.2 Nie wiem jakie są Twoje potrzeby. Pamiętaj o tym, że np. deiron, apc czy wheel cleaner schodzą w dużych ilościach, więc spokojnie możesz brać butle 1-litrowe. Dodatkowo produkty w tej pojemności mają korzystniejszy stosunek zł za ml. Wszystko trzeba rozpatrzeć indywidualnie. 1
AreN Opublikowano 25 Stycznia 2019 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2019 @paperson, dzięki za odpowiedź. Jeśli chodzi o budżetowość i samą firmę ADBL, to rzeczywiście jest sporo firm, które oferują tańsze produkty. Jednakże jeśli chodzi o samo APC to wydatek rzędu 20-25zł za litr APC to chyba jeszcze niewiele Czy ADBL czy EXCEDE APC to ta sama, akceptowalna przeze mnie cena. Polecane na forum Excede Advanced jest droższe. @ProElite znam, miałem styczność z RedNox Rozumiem, że APC od @ProElite spokojnie zaspokoi moje wymagania? 1
Gesiu_15 Opublikowano 25 Stycznia 2019 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2019 APC od Excede jest mega . NA początek możesz wziąśc to zwykłe APC Excede , Buldożer super koncentracja od 1:10 więc butla litrowa starczy na dużo Excede ma super Tire Cleaner do opon , wyśmienity Ultimate Wheel Cleaner
Luki_m Opublikowano 27 Stycznia 2019 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2019 Nielsen, pierwsze APC jakie kupiłem na początku tej przygody. bardzo dobry produkt, zapach ma przyjemny. Aktualnie używam Amber One z 4Detailer i jak na razie przy nim zostaje. Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka
menior Opublikowano 27 Stycznia 2019 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2019 Ostatnio polecilem pewnej myjni detailingowej APC od Excede ,wzieli baniaczek 5 litrowy Bulozera i 5 litrow zwyklego,o ile jesli chodzi o Buldozera sa mega zadowoleni to juz ze zwyklego nie,twierdza ze nawet w wiekszym stezeniu slabo domywa
Arkeolowy Opublikowano 27 Stycznia 2019 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2019 Jak oni pracują pewnie na dimerach, tenzi truckach i ideal vaskach to nic dziwnego, ze słabo domywa 1
menior Opublikowano 27 Stycznia 2019 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2019 @Arkeolowy O ile mi wiadomo do tej pory pracowali tylko na produktach od TuningKingz,wiec chcialem im dac sprobowac innych produktow
arturmaster Opublikowano 8 Lutego 2019 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2019 Panowie mial ktos problem biale osadu po czyszczeniu plastikow excede advenced ? stezenie 1:20 . ?
Adaszek96 Opublikowano 8 Lutego 2019 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2019 Panowie mial ktos problem biale osadu po czyszczeniu plastikow excede advenced ? stezenie 1:20 . ? Może nie przetarłeś na mokro fibrą. Po APC należy najpierw przetrzeć na mokro, potem na sucho.
Lukaso Opublikowano 8 Lutego 2019 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2019 A według mnie najpierw na sucho a potem na mokro Na sucho żeby zebrać APC i brud a potem zraszam delikatną mgiełką wody i przecieram fibrą do sucha i dzięki temu resztki apc które zostały na plastikach i się lepiły wymywają się całkowicie.
Adaszek96 Opublikowano 9 Lutego 2019 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2019 Zawsze tak robiłem i nigdy nie narobiłem bałaganu. Może tak jest bezpieczniej. Korzystam z interior cleanerów przy plastikach wewnątrz.
arturmaster Opublikowano 9 Lutego 2019 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2019 10 godzin temu, Adaszek96 napisał: Zawsze tak robiłem i nigdy nie narobiłem bałaganu. Może tak jest bezpieczniej. Korzystam z interior cleanerów przy plastikach wewnątrz. cleanery chyba filmu nie zostawiaja, tego bialego nalotu a po apc bedzie Trzeba bedzie dodatkowo woda przeleciec, albo kupil cartec cleanera, bo nie zostawia nic podobno, albo zwykle apc od excede
Rekomendowane odpowiedzi