Arni Opublikowano 22 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2014 To w takim razie na wszelki wypadek doposażę się w twardy pad. Myślałem nad Menzerną 2500, ale to chyba dublowanie tego co już mam(UC) a kupowanie pasty 500 hmm musiałbym robić najpierw 500, potem UC, a potem wykończenie i robi się tydzień pracy... nie będę walczył o każdą najmniejszą rysę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
porter_sc Opublikowano 23 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2014 Panowie jaki pad byście doradzili do Megs UC + Megs UP na lakierze Renault, czyli raczej miękki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kloppo Opublikowano 23 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2014 porter_sc, Praca ręczna czy maszynowa? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
porter_sc Opublikowano 23 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2014 Maszyna DA 600W Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sailer45 Opublikowano 24 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2014 Witam. To co z tymi padami do maszyn? Mam czarny firmy Farecla nada się czy jest za miękki? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
atvmmz Opublikowano 26 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2014 sailer45, Do UC pad polishing czyli czarny odpada. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sailer45 Opublikowano 26 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2014 Ok. Dzięki za odp. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pardi Opublikowano 26 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2014 sailer45, Do UC pad polishing czyli czarny odpada. Dlaczego? Praca UC twardą gąbką na miękkim lakierze zostawi hologramy ( tym bardziej na czarnym , granatowym) Przeleć UC czymś średnim lub twardym a potem miękkim padem wykończeniowym i zobaczysz efekty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
atvmmz Opublikowano 28 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2014 Co nie zmienia faktu, że sam finish to za mało Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
639 Opublikowano 7 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2014 Czy taka kombinacja na rotacje bedzie wlasciwa: 1 UC na polishingu od Flexi 2 UC na finishu od Flexi Czy moze 1 UC na polishingu od Flexi 2 PB Profesional Polish na finiszowym padzie? Lub 1 UC na polishu od Flexi 2 Megs Ultimate Polish na padzie finiszowym? Mam jeszcze Menzerne 400 / 2500 / 4000 ale to moje pierwsze podejscie do maszyny i chcialem najpierw pokombinowac z UC / PBPP / MegsUltimatePolish. Lakier "pacjenta" bez glebszych uszkonien, ciemno szary, fiatowski Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damianos Opublikowano 17 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2014 Mam maszynke Da vander oraz posiadam UC i UP oraz achillesa Czy UC nadaje/sprawdzi się z padem flexipads twardym z mikrofibry, dedykowanym do maszyn DA?? lakkier auta miękki alfoski zamierzam kupić pady mf twardy i miękki ( miękki do achillesa i UP), Czy jednak do mojej pierwszej pracy z UC na maszynie nie kombinować i kupić biały i żółty tradycyjny gąbkowy, też flexi ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danielddd Opublikowano 18 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2014 ktoś pytał wcześnie o efekty działania przy ręcznej aplikacji UC. wczorajszy test: UC + aplikator tricolor. czas operacyjny - ok.10 minut: przed: po: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sparco Opublikowano 18 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2014 danielddd a przetarłeś ten zrobiony element IPA ? czy nie,coś za ładnie wyszło jak na 10min machania,możliwe że tylko wypełniło rysy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danielddd Opublikowano 18 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2014 Tak.Bylo przecierane IPA.Sam sie zdziwilem, ze tak latwo poszlo.Moze dlatego, ze to Opel wiec lakier dosyc miekki.Jak tylko pogoda sie poprawi to biore sie recznie za zrobienie calego samochodu i mam nadzieje, ze efekt na innych elementach bedzie taki sam... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bushido Opublikowano 19 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2014 A czy recznie jestem w stanie z matowego elementu przywrocic blask? Audi a6 c5 lift Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kjwilk Opublikowano 19 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2014 jeśli masz fabryczny lakier to ręcznie będzie mega ciężko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
artur93 Opublikowano 21 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2014 Panowie, mam pytanie. Zaopatrzyłem się w UC i 2 pady: żółty i czarny z urbana. Którego z nich użyć do jednoetapowego przejazdu na lakierze Seata ? Dodam, że lakier jest w dobrym stanie. Chciałbym głównie pozbyć się świrli widocznych pod słońce po szczotkach. I na jakich obrotach pracować z tą pastą ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OloHalski Opublikowano 22 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2014 danielddd, Po kilku myciach zobaczysz efekt czy UC troche nie wypełnił rysek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artih Opublikowano 22 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2014 Jak dobrze wymył IPĄ (a tak pisze) to nic więcej nie zobaczy po myciach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OloHalski Opublikowano 24 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2014 Po dobrym przetarciu ipa powinno pomóc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Exodos Opublikowano 27 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2014 Pozwolę sobie odświeżyć temat, do zrobienia dwa Ople Astra G, jeden granatowy Z282, drugi czarny 298 Mitternachtsschwarz, pytanie czy wystarczy na to pad Flexipads Gąbka polerska waflowa Finish robione maszyną Festool Rotex RO 150 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eidos71 Opublikowano 27 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2014 Pozwolę sobie odświeżyć temat, do zrobienia dwa Ople Astra G, jeden granatowy Z282, drugi czarny 298 Mitternachtsschwarz, pytanie czy wystarczy na to pad Flexipads Gąbka polerska waflowa Finish robione maszyną Festool Rotex RO 150 Wg mnie (być może się mylę), lepiej sprawdziłby się żółty 3M... Czarnym Flexi nie zdziałasz zbyt wiele z UC. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Exodos Opublikowano 27 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2014 Tylko ten jeden wystarczy czy jeszcze coś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miraz Opublikowano 28 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2014 A jak Wyglada sprawa z UC + tricolor na malowanych elementach VAG-a ? czy ten lakier jest tez twardy czy to sie jakos zmienia ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
atvmmz Opublikowano 28 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2014 Miraz, Zależy jakim lakierem było pomalowane ale raczej nie będzie tak twardy jak fabryczny. Eidos71, Używałeś żółtego 3M? Exodos, Do UC weź typowe pady polishing np pomarańczowe flexi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi