MaTiMa Opublikowano 7 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2011 Jestem właśnie po weekendzie spędzonym przy furze i musze powiedzieć, że kto ma BMW temu zestaw UC oraz tri-color przyprawi chyba takie baniaki jak ma R. Burneika, a efekt i tak bedzie średni. Jednak co maszyna to maszyna. Oczywiście jest widoczna poprawa kolistych rys, ale to jeszcze nie to co by sie chciało Fotek nie mam bo aparat oczywiście został w domu Nie długo prawdziwa zabawa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dominiq Opublikowano 8 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2011 Obejrzałem http://www.youtube.com/watch?v=nNOfIgaAtKU Ja się tak na prawdę nie znam, ale czy przypadkiem 3 takie ciapki UC na padzie to nie będzie zbyt mało na tyle przejazdów? Też pryskacie QD na pada? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hornet Opublikowano 9 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2011 Ile ml UC potrzeba na ręczną korekcję Passata? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emilus100 Opublikowano 9 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2011 Ile ml UC potrzeba na ręczną korekcję Passata? Tego to ci nikt nie powie, bo nie wiadomo jak bardzo masz zniszczony lakier i w jakim stopniu będziesz chciał przeprowadzić korektę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hornet Opublikowano 9 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2011 Z tego co wiem lakier miał robioną polerkę jakieś 3 lata temu (przez lakiernika). Wiadomo, że ręcznie nie wypracuje się środka tak jak maszynowo . Ważne, żeby był jakiś dobry i przyzwoity efekt. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dizel1982 Opublikowano 9 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2011 To ja Ci proponuję przed przystąpieniem do polerki dobrze sprawdzić kondycję lakieru i to w kilku/kilkunastu punktach na każdym elemencie żeby nie było później niespodzianki jak pojawią Ci się przetarcia albo na padzie zacznie zostawać klar. Nie wiadomo ile ten lakiernik zebrał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hornet Opublikowano 9 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2011 Korekta ręczna więc chyba musiałbym nieźle machać, żeby tak schodził klar . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bio Opublikowano 9 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2011 ad225, Myślę że takim bezpiecznym wyjściem będzie 200ml ( jeśli kupujesz w samplach ). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hornet Opublikowano 10 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2011 Jak 2 sample to już lepiej normalne opakowanie bo jest już za 52 zł . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MikeOne Opublikowano 10 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2011 Witam, zamierzam powalczyć ze powierzchnią lakieru na aucie. Plan obejmuje sesję z UC potraktowanym ręcznie aplikatorem TriColor. Gdzieś czytałem opinię, że przy naprawdę ciężkim hardcorze, warto użyć po UC dodatkowo Swirl X Meg'sa. W "kosmetyczce" samochodu znalazłem środek Duragloss Swirl Remover (#671). Myślicie, że cokolwiek pomoże? Lakier mocno podrapany (myjka na stacji benzynowej), ręcznie to nawet z porządnym aplikatorem daleko nie zajadę. A może ten Duragloss coś poprawi? Czy to nie będzie przesada? Później, pójdzie jeszcze PB BH i na to wszystko wosk. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koniu Opublikowano 4 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2011 Odgrzeje trochę kotleta. Planuje zabrać się za korektę 3ech aut. Dwie hondy crx i lancia kappa. Mam UC i SwirlX, a do tego leci do mnie jeszcze polerka Silverline i chcę kupić trzy pady Flexipads (cutting/polishing/finishing). Czy taki asortyment wystarczy mi do przeprowadzenia pierwszej korekty, czy powinienem się w coś zaopatrzyć ? Oczywiście zdaję sobie sprawę że to może być niewystarczająca ilość produktów, ale wcześniej podchodziłem do tematu metodą ręczną i nie dałem rady, a teraz nie chce znów inwestować za wiele w razie jakbym poległ przy maszynie Oczywiście pomijam glinki, szampony, ipa i inne cuda bo to oczywiście posiadam na stanie. PS. Dach Kappy jest mocno zniszczony, lakier wypłowiały, więc mogę potestować , bo tata i tak ma zamiar oddać ten element do lakierowania... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Borek Opublikowano 5 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2011 koniu, spokojnie UC i SX ogarniesz te auta, kupe osób(w tym ja) zaczynało od takiego zestawu. Lakiery tych aut są raczej miekkie (a podejrzewam że crxy z racji wieku już w dużej części malowane) więc spokojnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thor0 Opublikowano 7 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2011 a powiedzcie koledzy bo nigdzie nie znalazłem, jaki jest lakier w mondeo 2001 r., czy jakies efekty otrzymam po polerce ręcznej z UC czy tak jak w VAG`ach twardy jak skurczybyk ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafal__lodz Opublikowano 7 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2011 Taki jak w VAG'ach twardy nie jest ale przesadnie miękki jak w w nowych japończykach tez nie. Mam Focusa z 2003r. więc podobnie będzie, troche sie trzeba namachać UC ręcznie ale różnica powinna być widoczna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michałoś Opublikowano 10 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2011 Panowie dla tych którzy zastanawiają się nad ręczną "korektą" (bo raczej jest to odświeżenie lakieru niż korekta) i mają trochę czasu i samozaparcia to szczerze polecam. Wrzucę kilka fot 50/50. Czas pracy nad fragmentem ok 40cm/40cm - 20-30 min. W tym czasie wypracowuje 3x po 3 krople wielkości borówki amerykańskiej(nie wiem do czego to porównać). Jestem zadowolony z efektów. Wiem, że widać jeszcze trochę swirli ale ręcznie lepiej nie uda mi się tego wyprowadzić. Bo zrobiłem taki test, że jeden element jechałem ok 60 min, i efektów nie było w praktycznie widać (tyle samo swirli zostało jak w przypadku 30 min pracy nad fragmentem) Na to pójdzie SRP x2 i Colii 845 i myślę, że na zimę wystarczy. A na wiosnę - Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BartekB Opublikowano 10 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2011 fajnie wyszło. Jak zakupiłem UC to też takie testy sobie robiłem. Efekt jak na rękę ok. Jednak jak spróbujesz to dopiero jest czad. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator rychu Opublikowano 10 Września 2011 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2011 Tylko czy po tym UC było IPA? Bo jak nie to efekt może wcale nie być taki widoczny.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pLaYmAn Opublikowano 10 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2011 Było IPA Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michałoś Opublikowano 10 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2011 Był IPA Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miskieusz Opublikowano 14 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2011 Hmm przyznam szczerze, że przejrzałem ostatnio cały wątek i w zasadzie to się nie natknąłem na odpowiedź na takie pytanie: UC tricolorem powalczyć, powalczyć i... ? W sensie rozumiem, że walczę do zniknięcia produktu, przecieram to później MF? Czy mogę potem powalczyć z SRP i na koniec wosk? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator psemo Opublikowano 14 Września 2011 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2011 miskieusz, Dokładnie tak jak napisałeś. Z tym, że nie każdy wosk "lubi się" z SRP. Ale o tym jest osobny wątek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miskieusz Opublikowano 14 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2011 Hmm ale mam przecierać MF po UC i później po SRP? Wosk to Fk 1000P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
inarusbox Opublikowano 14 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2011 Wypracowujesz UC -> przecierasz MF -> SRP -> przecierasz MF -> nakładasz wosk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miskieusz Opublikowano 14 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2011 Wypracowujesz UC -> przecierasz MF -> SRP -> przecierasz MF -> nakładasz wosk Podziękował wolałem się upewnić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
harvard Opublikowano 20 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2011 Czy do UC można z powoedzeniem stosować gabkę LAKE COUNTRY CUTTING HAND PAD? do ręcznego polerowania? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi