Dystrybutor e36ace Opublikowano 18 Marca 2014 Dystrybutor Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2014 Zrobiłem nowy roztwór i wszystko jest ok płyn działa
kamil_rosen Opublikowano 18 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2014 baza zapachowa to średni pomysł. Ale inni producenci jakoś są w stanie coś dodać i płyn też działa Co do Glass Shine na pewno warto go mieć ze względu na cenę/wydajność/prostotę użycia Ale nie jest to mój ulubiony środek, jednak wolę coś co ma chociaż jakiś minimalnie wyczuwalny zapach
Mateo Opublikowano 18 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2014 Ktoś testował te dwa produkty , który Wam się lepiej sprawdził?
kamil_rosen Opublikowano 18 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2014 Pod spodem masz temat odnośnie czyszczenia szyb. Po co na jedno pytanie nowy temat. Ale ci już odpowiem bo mam i to i to Fast Glass bardzo fajnie domywa, ma niezły zapach, ale generalnie jak za tą cenę to ja bym go drugi raz nie kupił. Polecam może i do znudzenia ale Shiny Garage Perfect Glass Cleaner. Za zapach, wyczuwalny, ale nie nachalny, dobre domywanie, szybkie odparowywanie i super cenę Za ten produkt warto zapłacić Albo Megsa jak najbardziej, nie każdemu pasuje dość mocny zapach, mi się bardzo podoba Generalnie płyn do szyb to nie jest jakieś cudo, nie ma aż takiego WOW jak z innymi produktami Może ktoś tę rozmowę przeniesie niżej
ariello01 Opublikowano 18 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2014 Co prawda fast'a nie używałem ale używam megsa i z czystym sumieniem polecam. Ogólnie moią zmora przy czyszczeniu autek były zawsze szyby i wiecznie smugi a po megsie z czystym sumieniem stwierdzam że nic takiego nie ma miejsca i połysk tez jest zacny po tym produkcie. Chyba że szyby trafia sie mocno zajechane to używam wtedy glinki. następnie z AG glass claner'a ( również baaardzo polecam") i wykańczam Megsem chociaz to tylko w czystej formalności bo praktycznie w czystości nic on nie wnosi
spons Opublikowano 18 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2014 kamil_rosen, nie powiedziałem że się nie da Mamy dobrych kilka wersji Glass Shine'a w różnych kompozycjach zapachowych o różnych bazach (skład samego zapachu), każdy z nich działa, czyści i ładnie pachnie (czasem nawet i parę dni po zwykłym myciu szyb ), jednak nie jest to to samo co czysty produkt W tym wypadku, jak i w kilku innych naszych produktach, zdecydowaliśmy że nie ma sensu ujmować skuteczności na rzecz zapachu. [ Dodano: 18 Marzec 2014, 22:23 ] Zrobiłem nowy roztwór i wszystko jest ok płyn działa Cieszę się, że mogłem pomóc
kamil_rosen Opublikowano 18 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2014 zdecydowaliśmy że nie ma sensu ujmować skuteczności na rzecz zapachu. Nie pozostaje nic innego jak zrobić jeszcze jeden preparat do szyb, tym razem z jakimś fajnym zapachem i dobrą ceną Myślę, że fajnie było by zrobić produkt podobny do Rain-X 2w1 Tak z czysto technicznego punktu widzenia jesteście w stanie zrobić środek do mycia szyb o właściwościach hydrofobowych (bez cudów, ale widocznie poprawiających tę cechę) ale w formie koncentratu? Bo powiem szczerze, że dla mnie rozcieńczenie 100:1 jest troszkę męczące bo jak chce zrobić 250-500ml gotowego produktu to ciężko nawet odmierzyć ilość koncentratu. Fajny by był produkt np 500ml-1l w dobrej cenie (koncentrat) do rozcieńczenia od 1:5-1:20 powiedzmy
bluemen Opublikowano 18 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2014 Jako że dojechała do mnie paczuszka z kilkoma produktami AutoGlym postanowiłem wypróbować CAR GLASS POLISH. Muszę przyznać że ten sposób czyszczenia szyb przemawia do mnie o wiele bardziej niż psikanie płynem który to zazwyczaj po części jest na wszystkim wokoło szyby. Co do doczyszczania to jestem po pierwszych próbach mega zadowolony choć jeszcze nie widziałem efektu w nocy. Ale zaciekawiła mnie ta nowa formuła przeciw parowaniu szyb i postanowiłem ją przetestować. Do walki stanął jedyny posiadany Rain-X Anti-Fog a oto chałupnicze efekty z wiadrem gorącej wody w bagażniku: fotki z fona i niewiele widać ale działa tak samo jak Rain-X czyli moim zdaniem dobrze i jak widać na drugiej fotce po jakimś czasie coś tam osiadło na szybie ale na gorącą wodę nie ma bata. Produkt póki co dla mnie super i mogę polecić! Mam tylko takie małe pytanko do wprawionych w bojach z nim: czy on pozostawia po sobie jakąś (tłustą?) powłokę – bo szyba jest niewiarygodnie śliska i gładka.
spons Opublikowano 18 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2014 zdecydowaliśmy że nie ma sensu ujmować skuteczności na rzecz zapachu. Nie pozostaje nic innego jak zrobić jeszcze jeden preparat do szyb, tym razem z jakimś fajnym zapachem i dobrą ceną Myślę, że fajnie było by zrobić produkt podobny do Rain-X 2w1 Tak z czysto technicznego punktu widzenia jesteście w stanie zrobić środek do mycia szyb o właściwościach hydrofobowych (bez cudów, ale widocznie poprawiających tę cechę) ale w formie koncentratu? Bo powiem szczerze, że dla mnie rozcieńczenie 100:1 jest troszkę męczące bo jak chce zrobić 250-500ml gotowego produktu to ciężko nawet odmierzyć ilość koncentratu. Fajny by był produkt np 500ml-1l w dobrej cenie (koncentrat) do rozcieńczenia od 1:5-1:20 powiedzmy Produktu nie trzeba zmieniać, wystarczy dodać zapach i zmniejszyć koncentrację, tylko po co? Czy zapach na prawdę jest ważniejszy od skuteczności i łatwości użycia? Mogę przygotować próbkę na najbliższy sląski spot, żeby każdy mógł sobie porównać co i jak bo nie jest to jakaś drastyczna róznica, niemniej jednak, dla mnie zauważalna. Jeżeli masz problem z rozcieńczaniem mniejszych ilości, zawsze możesz wlać całą butelkę koncentratu w duży pojemnik, a potem dalej rozcieńczać w bardziej wygodnych proporcjach Jeżeli chodzi o środki 2w1, jak najbardziej się da, zarówno antyparę jak i hydrofoba, z tym że nie w formie koncentratu, efekty jednak jak sam zauważyłeś, są mizerne w porównaniu do normalnego preparatu. Jeżeli chcesz coś co dobrze wyczyści szkło i nada mu znaczącej hydrofobowości na jakiś czas, polecam naszą nanopiankę, produkt całkiem fajnie daje radę na przedniej szybie, przy okazji możesz nią wyczyścić felgi czy łazienkę
kedar Opublikowano 21 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2014 A ja wreszcie wypróbowałem Duragloss #751 i powiem Wam, że świetny produkt. Niestety nie zwykłem robić fotek, bo większość drobnych czynności czyszczących udaje mi się robić w wolnej chwili, nawet tel.nie miałem. Szyby czyściutkie, bez smug, w dodatku efekt niewidzialnej wycieraczki da się wyraźnie zauważyć, ale powyżej 80km/h. Aha, jedyne co może Was odstraszyć to zapach, moim zdaniem octu. Mnie to nie przeszkadza i chyba sie przerzucę na ten produkt.
łysy1267 Opublikowano 2 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2014 Jedyny i słuszny wybór na szybkie i efektowne wyczyszczenie szyb to AutoGlym Car Glass Polish. Polecam z czystym sumieniem:)
Moderator psemo Opublikowano 2 Kwietnia 2014 Moderator Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2014 Jedyny i słuszny wybór na szybkie i efektowne wyczyszczenie szyb to AutoGlym Car Glass Polish. Nie jedyny... A słusznym wyborem jest również Duragloss #755 Nu Glass
kedar Opublikowano 2 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2014 Jedyny i słuszny wybór na szybkie i efektowne wyczyszczenie szyb to AutoGlym Car Glass Polish. Nie jedyny... A słusznym wyborem jest również Duragloss #755 Nu Glass Jestem innego zdania, zauważyłem duuużą różnicę przy czyszczeniu szyby piekarnika. Dwa przejazdy aplikatorem z CGP i szyba czysta, ale z NuGlass się męczyłem i w końcu sięgnąłem po CGP i skończyłem. Na szybach samochodu nie używałem, bo dostałem próbkę. Niestety nie jestem zadowolony z tego produktu, bo przecież sposobem aplikacji nie różnią się te produkty.
HotSteam Opublikowano 10 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2014 Ja do mycia szyb samochodowych, gdy już zdejmę największy brud parą używam zielonego Sonaxa i mf do szyb też Sonax. Jestem zaskoczony jak środek za jakieś 12 zł ładnie myje. A co polecacie na szyby pełne zacieków, których normalnym płynem się nie usunie?
luq92 Opublikowano 10 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2014 HotSteam, ja zacieki usuwam glinką. Bardzo dobrze się taki patent sprawdza
drufi Opublikowano 11 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2014 U mnie na zacieki ładnie działa CGP albo Blitz Blow Dry od SG (czarne szyby i twarda woda, więc jest z czym walczyć).
HotSteam Opublikowano 12 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2014 Dzięki chłopaki za dobre rady:) glinka nie bedzie zostawiala rysek?
Tommy Lee Opublikowano 12 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2014 zależy jakiej twardości będzie glinka i jak jej będziesz używał, te twardsze mogą zostawić lekkie hologramy ale lekkoscierny cleaner powinien sobie z nimi poradzić
luq92 Opublikowano 12 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2014 luq92, używam żółtej ValetPro i nic złego nie zanotowałem. Dziś pobawiłem się dłużej Car Glass Polishem i też całkiem fajnie dawał radę, ale wszystkiego nie usunął.
escimo Opublikowano 12 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2014 Glinka nie bedzie zostawiala rysek? Glinka jest za mało agresywna, żeby uszkodzić szybę. Chyba, że "wymieszana z piachem"
sardzent Opublikowano 12 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2014 Do okresowego (nie regularne czyszczenie) szyb zniszczonych w stopniu umiarkowanym mycie, glownie z zewnatrz lepszy jest Glass Science Glass Scrub Auto Stripper czy Autoglym Car Glass Polish Mleczko do szyb oczywiscie w gre aktualnie wchodzi tylko praca reczna, aplikatorami bawelnianymi
luq92 Opublikowano 12 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2014 Lybex, IPA daje radę. Sam dzisiaj przecierałem
escimo Opublikowano 12 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2014 Lybex, teoretycznie każdy płyn do mycia szyb z alkoholem/IPĄ
Rekomendowane odpowiedzi