krzysztof79 Opublikowano 24 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2014 koledzy doradzcie mi co kupić potrzebny mi prespray do prania dywanów i tapicerki meblowej czasami też do tapicerki samochodowej TERSUS PR101 PROCHEM POWER BURST ENZ-ALLA Co do ekstrakcji Formuła 90 czy Karcher RM 760 [ Dodano: 24 Październik 2014, 19:16 ] co bardziej by się nadawało do dywanów i tapicerki meblowej
maquser Opublikowano 24 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2014 ja używam tersus'a i jestem zadowolony, czasem tylko jak plama jest mega stara trzeba sie wspomóc odplamiaczem
knefelson Opublikowano 25 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2014 TERSUS PR101PROCHEM POWER BURST ENZ-ALLA Co do ekstrakcji Formuła 90 czy Karcher RM 760 wszystkie te srodki sa godne polecenia, kazdy na swoj sposob ma inne dzialanie
krzysztof79 Opublikowano 25 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2014 a ktory najlepszy do dywanu
damian87 Opublikowano 26 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2014 Sugerował bym przeczytać wątek trochę dalej niż 2-3 posty w górę. Power burst jest do innych zadań niż enz-all. F90 moim zdaniem najlepsza plukanka. Radzi sobie nieźle jako samodzielny detergent. Chociaż wysoce zasadowe środki powinno plukac sie kwasna chemią.
krzysztof79 Opublikowano 26 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2014 czytalem temat i wlasnie teraz mam dylemat co wybrac niby pisza ze f90 jest dobra plukanka ale z drugiej strony on ma wysokie ph i nie powinno sie uzywac na dywanach zwlaszcza welnianych
damian87 Opublikowano 26 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2014 do wełny używam innego zestawu. rozpuszczanie brudu B107 PRESPRAY GOLD do płukania B109 FIBRE & FABRIC RINSE F90 można użyć do wełny w stężeniu 960:1
kita33 Opublikowano 22 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2014 Czy opakowanie Tersus PR101 1Kg wystarczy na wypranie tapicerki powiedzmy w 10 autach? Warto kupować większe opakowanie?
atvmmz Opublikowano 23 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2014 Pr101 dajemy 15ml na litr wody, nawet jak będziemy robić mocniejsze stężenie to starczy na dłuuugo...
henieQs Opublikowano 27 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2015 Wotajcie. Poszukuje jak najmocniejszego pre-spray'u? Mam do usuniecia slady po ropie i krwi. Co zastosowac i w jakich proporcjach?
damian87 Opublikowano 27 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2015 Jeśli krew nie została zaprana lub utrwalona ciepłym praniem to 30g enzalla - na 1 litr wody poradzi sobie z krwią. Roztwór koniecznie zimny. Płukanie zimna woda. Ślady po ropie usuniesz rozpuszczalnikiem ekstrakcyjnym o ile dobrze pamiętam. można wzmocnić działanie presprayu boosterem
Barista Opublikowano 24 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2015 Tak czytam, czytam i każdy pisze coś innego ;-) Nie zajmuję się zawodowo praniem, moje potrzeby są jasno określone: potrzebuję prać samochody i ich dywaniki. Ostatnio używałem Auto Glym super interior cleaner i całkiem dawał radę, ale .... . W jednym aucie mam beżową wykładzinę i na dodatek beżowe dywaniki na których są ślady od butów, na czym poległ AG. Jak zdecydowałem się na Power Bursta, bo wyczytałem że jest idealny do samochodów, usuwa codzienne brudy to w następnym poście chwalony jest Enz All jako usuwający wszystkie brudy, mimo że wcześniej był wychwalany jako enzymatyczny usuwacz tłuszczów. Chciałbym mieć idealny środek usuwający ślady butów z dywaników. Co polecicie? Czy tego AG mogę użyć jako płynu do ekstrakcji? Mam trochę RM 760 - można używać go jako płynu do ekstrakcji?
daxdj Opublikowano 7 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2015 Witam, mam pytanie do kolegów bardziej doświadczonych... Używam odkurzacza pianowego Santoemma i potrzebuje dobrać jakiś dobry pre spray. W odkurzaczu pianowym zostaje na tapicerce dużo mniej wody i stąd też moje pytanie jaki Pre Spray wybrać żeby nie trzeba było go wypłukiwać dużą ilością wody? Pomożecie w tym temacie?
daxdj Opublikowano 7 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2015 daxdj, przeczytałeś ten temat? Sądzę że większość tak...
daxdj Opublikowano 7 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2015 TersusProchem VPHDCC Kita33 wiem wiem w całym poście się przewijają te firmy ale 99% osób pierze tapicerki za pomocą ekstraktora na mokro. Ja niestety nie. Używając piany nie jestem pewien czy np będę w stanie dobrze wypłukać Tersusa?
makaba Opublikowano 8 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2015 Posiadam 4 nano vacuum interior wash. Czy jest sens używać go jako prespray? Może ktoś mógłby sprzedać odrobinę jakiegoś preparatu, który jest dedykowany jako prespray? Pewnie nie ma sensu stosować 4 nano na podsufitkę i boczki? Co będzie w takim razie lepsze? Może i tutaj ktoś sprzeda odrobinę odpowiednich do tego preparatów?
lukasz04 Opublikowano 8 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2015 Ja jako prespray polecę chemspec enz-all, ale od razu mówię, że nie używałem innych. Dużo plam potrafi "rozpuścić". poniżej masz dwa moje przykład
zmorka Opublikowano 9 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2015 ja również polecę Chemspec! Jak dawkujesz tego chemspeca ?
jbiz Opublikowano 9 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2015 Enz-All 10gr na litr jako prespray a ekstrakcja Formula90 w ilości 10gr na 10 litrow wody Formule mam w proszku.
dawid.zu Opublikowano 9 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2015 Enz-All 10gr na litr jako prespray a ekstrakcja Formula90 w ilości 10gr na 10 litrow wody Formule mam w proszku. W takich proporcjach usunie średnie zabrudzenia z jasnej tapicerki? Czy na coś cięższego stosujesz inne proporcje?
jbiz Opublikowano 9 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2015 Enz-all nigdy mnie nie zawiódł w tej ilości. Czasami formule stosuje 10gr na 5 litrów ale wówczas piorę pózniej jeszcze sama woda
Rekomendowane odpowiedzi