spons Opublikowano 17 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2011 Klakiernik ma chyba welniaki z 3m 150mm. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emes Opublikowano 18 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2011 Potrzebuję "czegoś" sprawdzonego do ręcznego przepolerowania aluminiowych felg lakierowanych...dzięki! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marco Opublikowano 18 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2011 Używasz dokładnie tych samych środków co do lakieru. Ultimate Compound od Megsa może być np. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Master kecav Opublikowano 19 Stycznia 2011 Master Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2011 Poszukuję czegoś 'mocniejszego' od UC do pracy ręcznej. Jest coś takiego? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Evo Opublikowano 19 Stycznia 2011 Administrator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2011 M105 teoretycznie, sprawdza się napewno ręcznie pod klamkami, nie robiłem nigdy tym większych powierzchni ręcznie, ale to w sumie ta sama technologia co UC,powinno być ok. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Master kecav Opublikowano 19 Stycznia 2011 Master Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2011 Evo Dzięki !!! Muszę więc zakupić jakąś próbkę 105'ki. Przychodzi komuś jeszcze coś innego do głowy ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
art'ek Opublikowano 20 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2011 za niedlugo odbieram felgi z polerki recznej (polerowane aluminium)niezabezpieczone niczym czym je zabezpieczyc a pozniej czym myc i znow zabezpieczac ?? i czym najlepiej odnowic powierzchnie po paru tygodniach ?? chodzi mi o dobre kosmetyki lecz i konkurencyjne cenowo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m1chal Opublikowano 20 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2011 dwa pytania... 1.jak czyścić aplikatory po woskowaniu np? 2. zakupilem tester PB QD+ - poniewaz nigdy nie mialem styczności z tego typu preparatem i się zastanawiam w zasadzie keidy się go użwa? niby na lekko brudne auto..ale co to znaczy lekko brudne, przeciez jak juz chodziaz troche brudu to mozna łato zarysowac lakier...a widzialem też ze czesto czyszczą lakier tym zaraz po myciu auta...? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubz Opublikowano 20 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2011 dwa pytania...1.jak czyścić aplikatory po woskowaniu np? 2. zakupilem tester PB QD+ - poniewaz nigdy nie mialem styczności z tego typu preparatem i się zastanawiam w zasadzie keidy się go użwa? niby na lekko brudne auto..ale co to znaczy lekko brudne, przeciez jak juz chodziaz troche brudu to mozna łato zarysowac lakier...a widzialem też ze czesto czyszczą lakier tym zaraz po myciu auta...? 1.Letnia woda z szarym mydłem. 2.Lekko brudne czytaj, przykurzone. QD stosujemy po myciu auta, żeby "odświeżyć" wosk. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m1chal Opublikowano 20 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2011 Lekko brudne czytaj, przykurzone. mhm, czyli idealny na zloty! dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lakikwap Opublikowano 20 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2011 albo wydaje mi sie że dobry pomysł to opłukać dobrze auto wodą dem. na myjce i dokońca "umyć" autko właśnie takim QD],,,, choć lepszy by był do tego Spray & Wipe. (coś w formie ONR) Jak myślicie dobry pomysł czy niebardzo i tylko lakier można porysować? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krz_p Opublikowano 20 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2011 lakiwap kiepski pomysł, samo opłukanie nie usunie brudu z auta Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubz Opublikowano 20 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2011 QD będzie dobry na wiosne/lato, kiedy będą osiadały na autach pyłki z traw i drzew . Chwilę auto będzie dobrze wyglądało, a to badziewie i tak osiądzie znów niestety. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 20 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2011 Wie ktoś może gdzie taką szafkę z plastikowymi pojemnikami dostać? Allegro przeglądałem ale jakoś słabo widocznie. Przydałaby się na szmatki, szczotki i tego typu rzeczy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maly_marcin Opublikowano 20 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2011 Szczur3k, Curver ma w swojej ofercie takie szafeczki Wchodzisz na ich oficjalną stronę, wybierasz 'storage' potem 'drawer systems' i są Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marco Opublikowano 20 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2011 Markety budowlane http://www.leroymerlin.pl/szukaj.html?s ... tegory=all Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 20 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2011 Szczur3k, Curver ma w swojej ofercie takie szafeczki Wchodzisz na ich oficjalną stronę, wybierasz 'storage' potem 'drawer systems' i są Dzięki, zaraz sobie zobaczę Markety budowlanehttp://www.leroymerlin.pl/szukaj.html?s ... tegory=all Zapomniałem dopisać że to chodzi o ten z plastikowymi pojemnikami po prawej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzaKal Opublikowano 20 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2011 Szczur3k, Chyba w IKEA widziałem takie ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafal__lodz Opublikowano 20 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2011 Jaki aplikator lepszy do ręcznej korekty pastami UC oraz Ultrafina-SE, aplikatory Megsa żółte czy aplikator tri-color Monster Shine? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubz Opublikowano 21 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2011 Jaki aplikator lepszy do ręcznej korekty pastami UC oraz Ultrafina-SE, aplikatory Megsa żółte czy aplikator tri-color Monster Shine? tri-color Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukas G Opublikowano 22 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2011 za niedlugo odbieram felgi z polerki recznej (polerowane aluminium)niezabezpieczone niczym czym je zabezpieczyc a pozniej czym myc i znow zabezpieczac ?? i czym najlepiej odnowic powierzchnie po paru tygodniach ?? chodzi mi o dobre kosmetyki lecz i konkurencyjne cenowo Co do zabezpieczenia to nie mam pojecia... trzeba testowac rozne srodki samemu. Mycie, woda plus szampon, polerowane alu nie znosi mocnej chemii. Do odpolerowania powierzchni Autosol. Niestety z takimi felgami jest udreka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MyszaKr Opublikowano 22 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2011 Pytanie, jeżeli SRP to jest produkt AIO to czy jeżeli go użyje to pzed położeniem wosku #16 uzywać cleanera ? Przed będe działać prawdopodobnie UC (nie wiem czy maszynowo ) Pewnie było, ale czasami ciężko się przebić przes wyszukiwarkę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mutra Opublikowano 22 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2011 albo srp albo cleaner przed woskiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator rychu Opublikowano 22 Stycznia 2011 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2011 MyszaKr, UC -> SRP -> #16 w tej kolejności musisz działać. Cleaner po SRP po prostu by go usunął. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubz Opublikowano 22 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2011 Pytanie, jeżeli SRP to jest produkt AIO to czy jeżeli go użyje to pzed położeniem wosku #16 uzywać cleanera ? Przed będe działać prawdopodobnie UC (nie wiem czy maszynowo ) Pewnie było, ale czasami ciężko się przebić przes wyszukiwarkę AIO czyści, odżywia i zabezpiecza, więc teoretycznie można sobie darować cleaner przed SRP. Ja po UC użył bym IPA i dopiero SRP. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi