Lukas G Opublikowano 6 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2011 Czym najlepiej zmyć stary przepracowany olej z silnika? Będę miał niedługo taka akcję. Walnięta uszczelka i cały motor zasyfiony olejem. Jeśli leży już jakiś czas na silniku i zdążył się przysmażyć to lekko nie będzie. Przede wszystkim gorąca woda. Jakaś myjka z mocnym podgrzewaczem będzie tu niezastąpiona. Pozwoli Ci to pozbyć się grubej lepiącej warstwy. Na resztę zostaje to o czym pisane wyżej ew jakieś nitro lub kwasy... ale z tym to już ostrożnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ADI25 Opublikowano 6 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2011 Gdzie zakupie produkty firmy TERSUS do prania tapicerek ?? ktoś na forum je sprzedaje?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yukon Opublikowano 6 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2011 ADI25 zobacz tutaj http://forum.kosmetykaaut.pl/viewtopic. ... 83f9#69451 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ADI25 Opublikowano 6 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2011 Dziękuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
locash Opublikowano 6 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2011 czy możecie polecić mi jakiś cleaner (nie ścierny) pod sealent i sam sealent z tych mega wytrzymałych ponieważ będzie na aucie które bardzo dużo jeździ. zależało by mi na produkcie do maszynowego nakładania. warto wydać tyle kasy na Chemical Guys jetSEAL 109 ? czy bardziej opłaca się np. CAR-LACK 68 LONG LIFE SEALANT 500ML ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 6 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2011 Czy po prawie 2-miesięcznej przerwie można położyć kolejną warstwę wosku ? Dokładnie to tak: 11 listopada kładłem ostatnią, trzecią warstwę FK1000P, teraz chciałbym położyć na to DJ Banana Armour. FK ma się jeszcze dobrze. Wosk połączy się dobrze z sealentem po tak długiej przerwie ? Czy lepiej użyć cleanera i położyć od nowa samo Dodo ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malkolm Opublikowano 6 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2011 Adm raczej zmniejszy to trwałość wosku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 6 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2011 Maksymalnie po jakim czasie można dokładać kolejną warstwę lub kolejny wosk ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yukon Opublikowano 6 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2011 to zależy jak użytkujesz auta, od czynników pogody. raz wosk wytrzyma miesiąc a kolejny trzy miesiące. myślę, że jeżeli jeszcze coś zostało na aucie to po dokładnym wymyciu możesz spokojnie dołożyć kolejną warstwę. jeżeli są to resztki to lepiej zrobi operację od nowa. musisz sam ocenić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 6 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2011 Czyli zależy to tylko od tego w jakim stanie jest wosk/sealent już położony, tak ? Wg mnie mój sealent jeszcze nie ma zamiaru opuszczać lakieru. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sq8shq Opublikowano 6 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2011 z tym ze kladzenie DJ Banana na FK troche mija sie z celem - o ile dolozenie kolejnej warstwy FK mialoby jakis sens o tyle laczenie roznych woskow nie za koniecznie - szczegolnie ze FK to sealant a DJ to zasadniczo carnauba, nie poleca sie robienia kanapek z tak diametralnie roznych woskow - albo DJ zjedzie z FK, albo odwrotnie zje czesciowo FK ktory juz pewnie nie jest w stanie idealnym Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yukon Opublikowano 6 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2011 ja też brałem pod uwagę powielanie tego samego wosku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 6 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2011 z tym ze kladzenie DJ Banana na FK troche mija sie z celem - o ile dolozenie kolejnej warstwy FK mialoby jakis sens o tyle laczenie roznych woskow nie za koniecznie Dlaczego mija się z celem ? Efekt wizualny być może będzie lepszy, a negatywnym skutkiem może być tylko pogorszenie trwałości. szczegolnie ze FK to sealant a DJ to zasadniczo carnauba A to od kiedy nie można mieszać wosków z sealentami ? Można, oczywiście zachowując odpowiednie odstępy czasowe i kolejność. Efektowność takiego zestawu to już inna sprawa.. Jeden widzi różnicę, drugi nie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yukon Opublikowano 6 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2011 moim zdaniem nie miesza się. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 6 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2011 No to zapraszam do przeczytania chociaz tego tematu http://forum.kosmetykaaut.pl/viewtopic.php?t=2093 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yukon Opublikowano 6 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2011 spoko dopuszczam to, że niektórzy tak robią ja takich kombinacji nie preferuję. nie spotkałem się jeszcze aby jakaś profesjonalna firma mieszała, może się mylę ale zawsze kładą jeden a dobry. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sq8shq Opublikowano 6 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2011 A to od kiedy nie można mieszać wosków z sealentami ? To tak jak zapytac, od kiedy nie mozna myc auta na szczotach... pewnie ze mozna tylko troche umiera sens pewnych dzialan. Poprostu ani nie bedziesz mial efektu DJ ani ochorny FK, wyjdzie Ci takie niewiadomo co troche i utracisz to co w danym wosku najciekawsze... ale kazdy moze miec inne zdanie i inaczej widziec dany temat. To tak samo jak jedni lubia po nalozeniu np. wosku typu carnauba uzywac na niego QD ktory nie zmienia wlasciwosci wosku a inni daja QD po ktorym efekt zmieni sie diametralnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yukon Opublikowano 6 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2011 Adm nałóż dobrą odżywkę + 2 warstwy FK i niczego więcej do szczęścia nie potrzeba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Evo Opublikowano 6 Stycznia 2011 Administrator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2011 Wosk na sealant jest jak najbardziej poprawnym sposobem działania, ale nie na odwrót ( można i takie rewelacje u nas na forum przeczytać, bronione z całą zaciekłością ) . Czy jest sens ? To już każdy musi sobie odpowiedzieć czy zobaczy różnice po nałożeniu wosku naturalnego na sealanta i czy jest jakaś poprawa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Partner forum CAR CRAZY Opublikowano 7 Stycznia 2011 Partner forum Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2011 Adm nałóż dobrą odżywkę + 2 warstwy FK i niczego więcej do szczęścia nie potrzeba Idąc dalej myśleniem żeby wszystko było ok to jeżeli nałożysz mocno oleista odżywkę/politurę to także sealant nie zwiąże się tak mocno z lakierem jak po czystym cleanerze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
senz Opublikowano 7 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2011 A nie lepiej nałożyć coś od nowa na czysty lakier ? Dla mnie jest to najlepsze rozwiązanie ale jak chcesz próbować to próbuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wax Paradise Opublikowano 10 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2011 Wosk na sealant jest jak najbardziej poprawnym sposobem działania, ale nie na odwrót ( można i takie rewelacje u nas na forum przeczytać, bronione z całą zaciekłością ) Opti-Seal to sealant i można go nakładać na wosk. I nie są to rewelacje, tylko fakty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Evo Opublikowano 10 Stycznia 2011 Administrator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2011 A sprawdzałeś w praktyce co to daje ? Połączenie mniej trwałe od samego optiseala i samego wosku oddzielnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wax Paradise Opublikowano 10 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2011 A jak myślisz? Oczywiście, że sprawdzałem. Jeżeli nie testowałeś i nie wierzysz mi na słowo, to polecam ten temat: http://www.autogeekonline.net/forum/pro ... rison.html Ale u nas często oczywistości uważane są za cuda. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Evo Opublikowano 10 Stycznia 2011 Administrator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2011 A jak myślisz? Oczywiście, że sprawdzałem. To podziel się z nami wnioskami, z opisem jakie to były woski i ile wytrzymały w połączeniu z OOS. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi