mlody15422 Opublikowano 24 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2012 oki dzieki wielkie wam za rady:) a podsufitke czyścicie w ten sposob: odkurzenie podsufitki potem presprey na gabe i wtarcie w podusfitke i na koncu przetrzec ja recznikiem osuszajacym z mikrofibry?
iivo Opublikowano 24 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2012 oki dzieki wielkie wam za rady:) a podsufitke czyścicie w ten sposob: odkurzenie podsufitki potem presprey na gabe i wtarcie w podusfitke i na koncu przetrzec ja recznikiem osuszajacym z mikrofibry? Ja zamiast gąbki używałem pieluchy tetrowej , a całą wilgoć która została odciągałem ekstraktorem i wyszło super
damian87 Opublikowano 11 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2012 Witam Czy macie jakiś sposób na rdzawe zacieki w okolicach szyberdachu?? Nie mogę sobie z tym poradzić.... Dzięki za rady i pozdrawiam
Dark Knight Opublikowano 11 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2012 A co już stosowałeś na te plamy ??
damian87 Opublikowano 11 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2012 próbowałem power burstem i tetrą lub firaną. W samochodzie jeździł palacz. Zeszło wszystko prócz rdzawych zacieków w okolicach przedniej szyby i szyberdachu.
witboy Opublikowano 11 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2012 ja nie mialem w paru set autach wypranych zadnego problemu z odklejajaca sie podsufitka, raz tylko przyszedl facet z podsufitka pod pacha z astry f powiedzial ze chcialby ja miec czysta ale sie delikatnie odkleja wiec z nia sie bawilem zeby bylo ok a tak.... puzzi i ogien z rury moze nie do przemoczenia ale tak aby byla mokra delikatnie i wtedy na to apc jakis albo grisol effectal taki cos na smole itd czasem sie przydawal do mocniejszych zabrudzen ale nigdy a wypralem ogrom samochodow sie nie odkleila ani audi ani opel dzaga tez pralem i bylo ok...tylko podstawa to doskonale wyciagnac wszystko z podsufitki mi aby doprowadzic podsufitke do czysta potrzebowalem tyle czasu co niekiedy do 2 siedzen przednich ... ale dzieki temu zawsze podsufitka robila ale tez mialem swoja metode prania na 3 razy podsufitki ale kazdy ma jakies swoje smaczki ktorych nie zawsze chce zdradzac
Dark Knight Opublikowano 11 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2012 Jeżeli power burst tego nie ruszył sięgnij po mocny odplamiacz do tapicerki np. Stain&Scuff Remover marki Auto Glym ,nie ma plamy co by mi nie ruszył
mystek Opublikowano 11 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2012 a są jakieś inne, skuteczne odplamiacze oprócz Auto Glyma?
Dark Knight Opublikowano 11 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2012 odplamiacz RM 769 od karchera
mystek Opublikowano 14 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2012 Przedwczoraj wziąłem się za pranie mojego Mirage'a i przerażony zacząłem od tapicerki właśnie. Szczerze powiem, że pranie tapicerki jest chyba najprzyjemniejszą czynnością z tego wszystkiego, bo efekt jest niesamowity, brud schodzi od razu przy przecieraniu presprayem To pierwsze maźnięcia tetrą + prespray: Efekt widoczny gołym okiem! Proces: przecieranie pieluchą + prespray. Odczekanie 10min, delikatne wtarcie miękką szczotką. Ponownie odczekanie 10min i znowu wtarcie, a następnie przetarcie mokrą fibrą i suchą. Praktycznie robota na sucho, tapicerka sucha po 30 minutach dosłownie. Nie ma się czego bać
Butryn Opublikowano 15 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2012 ja też puzzi lece podsufitki i nigdy się nie odkleiła w żadnym samochodzie (a zrobiło się ich grubo ponad 150). Ja z dalsza troszkę pryskam z puzzi (mgiełką dosłownie) i miękka szczotką przecieram. Później ściągam w miarę dokładnie wszystko i przecieram suchą fibrą na koniec. 15-20 i podsufitka wyprana.
majk86 Opublikowano 4 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2013 witam mam a6 c6 i czy macie jakieś sprawdzone środki do ręcznego czyszczenia podsufitki i zarazem tapicerki,nie jest to strasznie zabrudzone porostu potrzebuje odświeżenia ,bo wiekszosc z tego co czytalem to leci puzzi itp....
Fancivi Opublikowano 4 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2013 Kup Tersus MC990, dostepne 1kg opakowania. Super sprawdza sie przy podsufitowkach, a i fotele tez pewnie odswierzysz. Uniwersalny środek czyszczenia wykładzin, dywanów i tapicerek (bonnetowanie, kapsułkowanie, ekstrakcja). Nie pozostawia mydlanego osadu. Nie wymaga wypłukiwania., szybko wysycha i jest bezwonny. Może służyć też jako odplamiacz/prespray Ja najczesciej na 2 wiadra, jedno z srodekim ciepla woda, 2 czysta woda to plukania. Gabeczka z mikrofibry i jazda az do skutku Tapicerke tez tym napewno odwierzysz
majk86 Opublikowano 4 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2013 aha tak to wygląda brzmi dobrze,a np.jest jakis środek w spray-u bądź już gotowy w aplikatorze co tez sie dobrze sprawdza np.megasa, poorboys itp...???wiem wiem chce isc na łatwiznę
M4ciek Opublikowano 4 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2013 ja jestem zadowolony z Auto Finesse Total aczkolwiek do podsufitki jadę tetrą i 1:10 nap low foam'em
damian87 Opublikowano 4 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2013 Witam Czy istnieje sposób na naprostowanie podsufitki po wystrzale kurtyny?? dzięki za sugestie pozdrawiam
yukon Opublikowano 4 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2013 damian87, ciężki temat. możesz dać do flokowania, ale szybciej kupić drugą.
Ceres Opublikowano 2 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2013 Witam. Ma ktoś do odsprzedania połowę MC 990 bo nie zajmuję się czyszczeniem zawodowo i wydaję mi się 1kg się zmarnuje. Chyba że kupię 1kg a znajdzie się chętny na połóweczkę nie tylko MC
Chemsklep Opublikowano 21 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2013 Kup Tersus MC990, dostepne 1kg opakowania. Super sprawdza sie przy podsufitowkach, a i fotele tez pewnie odswierzysz. Uniwersalny środek czyszczenia wykładzin, dywanów i tapicerek (bonnetowanie, kapsułkowanie, ekstrakcja). Nie pozostawia mydlanego osadu. Nie wymaga wypłukiwania., szybko wysycha i jest bezwonny. Może służyć też jako odplamiacz/prespray Ja najczesciej na 2 wiadra, jedno z srodekim ciepla woda, 2 czysta woda to plukania. Gabeczka z mikrofibry i jazda az do skutku Tapicerke tez tym napewno odwierzysz Zamiast mc 990 może byc też angielski Prochem pure clean lub chemspec dfc 210 -chyba najbardziej ekonomiczny a jednocześnie skuteczny.
krzysztof79 Opublikowano 21 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2013 ja już piorę 4 lata samochody ale jakoś mi nie podszedł MC 990 zawsze się coś nie doczyściło albo zostawały jakieś plamy , używam PR101 i nigdy takiego problemu nie ma zawsze czysta ładna podsufitówka
Salwinek91 Opublikowano 2 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2013 A ja mam trochę inne pytanie. Macie jakiś dobry sposób na podklejenie podsufitki żeby nie zostały plamy po kleju? Bo kupiłem klej do podsufitek w sprayu ale zostawia plamy na niej, ładnie klei, mocno trzyma ale te plamy.
Cocxa Opublikowano 29 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2013 Witam! Również dołączam się do pytania odnośnie kleju do podsufitki. Podsufitka wytrzymała 16 lat w mojej Hondzie, ale dziś ostatecznie się odkleiła. Mnóstwo brudu się narobiło. Już od dłuższego czasu przeszkadzała pasażerom z tyłu, gdyż nieładnie zwisała tuż nad głowami. Co możecie polecić do załatwienia tej sprawy?
boss Opublikowano 4 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2013 ja już piorę 4 lata samochody ale jakoś mi nie podszedł MC 990 zawsze się coś nie doczyściło albo zostawały jakieś plamy , używam PR101 i nigdy takiego problemu nie ma zawsze czysta ładna podsufitówka Dokładnie. Prespray to dobra sprawa do podsufitek. U nas wystarcza 250 ml gotowego roztworu prespray do wyczyszczenia całej podsufitki. Dzięki temu że preparaty typu prespray tak dobrze działają nie przemaczamy podsufitki i nie ryzykujemy odklejenia. Nie chcę nawet myśleć co by się działo gdymsmy wylali kilka litrów słabego detergentu na podsufitkę. Klej by puścił i tyle... A tak to 250 ml i gotowe. My co prawda używamy ENZ-ALL 'a ale to już pewnie kwestia gustu. Co prawda jak trafi się jakiś rodzynek to nagram film z działania tego preparatu A potem jak terta , mf , odkurzacz + cos do ekstrakcji?
pavko Opublikowano 8 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2013 mystek z czego prespray robiles? Przedwczoraj wziąłem się za pranie mojego Mirage'a i przerażony zacząłem od tapicerki właśnie. Szczerze powiem, że pranie tapicerki jest chyba najprzyjemniejszą czynnością z tego wszystkiego, bo efekt jest niesamowity, brud schodzi od razu przy przecieraniu presprayem To pierwsze maźnięcia tetrą + prespray:
wwiecha Opublikowano 8 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2013 Ja do podsufitki polecam pistolet pneumatyczny typu tornador, później pokażę zdjęcia z mojego auta, a tutaj film z prania firmówki:
Rekomendowane odpowiedzi