vanquisz Opublikowano 29 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2012 wercyngetoryx, nie pisałem o normalnym łapaniu kurzu, tylko przyciąganiu. Świeżo nawoskowane auto postoi 3h i jest całe oblepione pyłkami. Czegoś takiego nie doświadczysz np w sealantach DG czy 'woreczkach' Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
remas Opublikowano 30 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2012 Miał ktoś może doczynienia z tym produktem: MEGUIARS QUIK WAX poszukuję jakiegoś wosku syntetycznego SEALANT chciałbym przeznaczyć na tą przyjemnąść ok 60 zł plus/minus zastosowanie srebrny lakier Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
einser77 Opublikowano 6 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2012 Mam teraz na srebrnym kombinację PB White Diamond + Natty's Red i jeśli chodzi o wygląd to przeszło moje oczekiwania Lakier w dotyku też super, jedynie odprowadzanie wody mogłoby być lepsze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sabat Opublikowano 6 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2012 Mam teraz na srebrnym kombinację PB White Diamond + Natty's Red i jeśli chodzi o wygląd to przeszło moje oczekiwania Lakier w dotyku też super, jedynie odprowadzanie wody mogłoby być lepsze. Wczoraj kupowałeś? ja będę na srebrny nakładał PB Natty's niebieski Na niedzielę będziemy organizować jakieś spotkanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
einser77 Opublikowano 7 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2012 Sabat różne kombinacje próbowałem i PB White Diamond daje super efekt pod wosk, ale sporo skraca jego żywotność. Na przykład u mnie Megs #16 na SRP siedzi dwa razy dłużej niż na PB WD. Ciekawy jestem jeszcze kombinacji PB WB + biały Natty's, czy w ogóle będzie różnica między Natty's Red. Co do spotkań to napisz mi na PW co i jak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_ko7 Opublikowano 7 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2012 einser77, skraca tzn ile trzyma wosk z white diamond ? Bo mam własnie PB White Diamond i colli 476 ale jeszcze nie probowałem PB... Mam jeszcze DJ LIGHT FANTASTIC SOFT i megsa nxt 2.0 Musze cos pokombinowac jak bedzie troche wolnego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
einser77 Opublikowano 8 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2012 Marcin no to próbuj nie ma na co czekać. Mi na PB WD #16 posiedział max 2 miesiące, pewnie podobnie z 476 będzie. Jak sam nie potestujesz to się nie dowiesz Teraz testuje kombinacje PB WD + Natty's Red, jak na razie 2 tygodnie ładnie siedzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
geo Opublikowano 8 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2012 Na jasne w dobrym stanie, WERKSTAT ACRYLIC JETT TRIGGER - 3, 4 warstwy i jak są dodatkowe pieniążki na QD Acrylic Glos efekt Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_ko7 Opublikowano 8 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2012 Na aucie mam aktualnie colli, wiec jak to mam zrobic ? IPA --> PB WD -> colli(lub megs lub DJ LFS) ? Czy bez IPA ? Z cleaner'ów mam tylko tester DJ LP Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alzak Opublikowano 8 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2012 A ja polecam Zymola creame albo game werkstata acrylic efekt swietny na jasnych lakierach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qub@ Opublikowano 8 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2012 Marcin_ko7, IPA + colli na zimę, a teraz DJ LP + WD + jakiś wosk na lato PB WD pod colli za wiele nie podciągnie, tym bardziej na srebrnym a jednak na żywotności się straci. Sam mam srebrne auto, aktualnie leży u mnie CG Butter Wax, efekt jest onieśmielający, da się wychwycić różnicę między colli, szczególnie wieczorem/nocy blask jest niezmiemski. Jednak o złoty środek (trwałość-wygląd) trudno. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
einser77 Opublikowano 9 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2012 PB WD pod Colli za wiele nie podciągnie, tym bardziej na srebrnym Ciekaw jestem skąd masz, takie doświadczenia - teoria, praktyka? Ja przez 3 lata jakie mam PB White Diamond mam zupełnie inne zdanie o tym środku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator AreK Opublikowano 9 Czerwca 2012 Administrator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2012 PB WD pod Colli za wiele nie podciągnie, tym bardziej na srebrnym a jednak na żywotności się straci. Większej bzdury dawno nie czytałem na KA. Tak się składa ,że moim pierwszym zestawem jaki miałem na srebrnym focusie było właśnie PB WD i Colli. Mam zgoła odmienne zdanie nt tej kombinacji. Marzę żeby opinie dot produktów były poparte wielokrotnymi testami a nie czystą teorią. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_ko7 Opublikowano 9 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2012 Arekkaz, i jak z żywotnoscia zestawu PB WD + colli ? Dawałes cleaner czy IPA ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator AreK Opublikowano 9 Czerwca 2012 Administrator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2012 IPA ale ile to leżało na lakierze tego nie pamiętam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
einser77 Opublikowano 9 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2012 Werkstat Acrylic Jett / Trigger, zgłębiłem trochę bardziej temat i całkiem ciekawe, napiszcie tylko co jest sens pod to stosować, Werkstat Prime Acrylic czy może być jakiś inny cleaner czy glaze? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alzak Opublikowano 9 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2012 Tutaj zdjecie podgladowe werkstata w akcji prime z jettem Prime to nie jest tylko cleaner lecz polaczenie cleanera z sealantem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
einser77 Opublikowano 10 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2012 Poszukałem na zagranicznych forach, wiem już co i jak. Nie widziałem tylko jak to kropelkuje i odpycha wodę. Może ma ktoś zdjęcia / filmy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator rychu Opublikowano 10 Czerwca 2012 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2012 Nie widziałem tylko jak to kropelkuje i odpycha wodę. Bez rewelacji, dlatego nawet nie mam fotek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
S3ci0r Opublikowano 9 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2012 grzes123, wydaje mi się że jedno z drugim w parze nie idzie, przy tym kolorze to raczej szedłbym w trwałość Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
flips13 Opublikowano 11 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2012 Witam zastanawiam sie nad taki takim zastosowaniem,oczywiście kolor autka srebrny może ktoś z was już aplikował taki zestaw. sf4000+ipa+wolfs body wrap+nattys red zastanswia mnie czy to się niebędzie gryzło xe sobą i jaki efekt będzie końcowy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator rychu Opublikowano 11 Lipca 2012 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2012 W sumie mam BW i Reda ale nie wpadłem na pomysł, żeby to kłaść razem... Sam BW daje fajny efekt a 2 warstwy Reda leżą już drugi miesiąc i na pionowych powierzchniach wyglądają i odpychają wodę całkiem dobrze. Teraz jeszcze dostały QD AF Detail i powróciła fajna śliskość Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
henake Opublikowano 22 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2012 Toyota Yaris 2005r. kolor srebny jaki wosk wybrac mam Zymola carbon i Concours oraz colina 476? patrzymy przez pryzmat co bedzie lepsze dzieki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koli_7 Opublikowano 22 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2012 Ja mam Zymola carbon i Concours różnica zauważalna na korzyść tego drugiego jak dla mnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Beny.rac Opublikowano 6 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2013 Witam, Czy macie jakies nowe propozycje jesli chodzi o wosk do srebnego lakieru - sa jakies nowe hity oprocz Weternanow MEGUIARS 16 /FINISH KARE 1000P Bo za pare tyg bede mial sporo wolnego czasu i chce zrobic lustereczko z lakieru ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi