Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

wercyngetoryx, nie pisałem o normalnym łapaniu kurzu, tylko przyciąganiu. Świeżo nawoskowane auto postoi 3h i jest całe oblepione pyłkami. Czegoś takiego nie doświadczysz np w sealantach DG czy 'woreczkach'

Opublikowano

Miał ktoś może doczynienia z tym produktem: MEGUIARS QUIK WAX

poszukuję jakiegoś wosku syntetycznego SEALANT

chciałbym przeznaczyć na tą przyjemnąść ok 60 zł plus/minus

zastosowanie srebrny lakier

Opublikowano

Mam teraz na srebrnym kombinację PB White Diamond + Natty's Red i jeśli chodzi o wygląd to przeszło moje oczekiwania :good:

Lakier w dotyku też super, jedynie odprowadzanie wody mogłoby być lepsze.

Opublikowano
Mam teraz na srebrnym kombinację PB White Diamond + Natty's Red i jeśli chodzi o wygląd to przeszło moje oczekiwania :good:

Lakier w dotyku też super, jedynie odprowadzanie wody mogłoby być lepsze.

Wczoraj kupowałeś?

ja będę na srebrny nakładał PB Natty's niebieski :)

Na niedzielę będziemy organizować jakieś spotkanie.

Opublikowano

Sabat różne kombinacje próbowałem i PB White Diamond daje super efekt pod wosk, ale sporo skraca jego żywotność. Na przykład u mnie Megs #16 na SRP siedzi dwa razy dłużej niż na PB WD.

Ciekawy jestem jeszcze kombinacji PB WB + biały Natty's, czy w ogóle będzie różnica między Natty's Red.

Co do spotkań to napisz mi na PW co i jak :-]

Opublikowano

einser77, skraca tzn ile trzyma wosk z white diamond ?

Bo mam własnie PB White Diamond i colli 476 ale jeszcze nie probowałem PB...

Mam jeszcze DJ LIGHT FANTASTIC SOFT i megsa nxt 2.0

Musze cos pokombinowac jak bedzie troche wolnego. :)

Opublikowano

Marcin no to próbuj nie ma na co czekać. Mi na PB WD #16 posiedział max 2 miesiące, pewnie podobnie z 476 będzie.

Jak sam nie potestujesz to się nie dowiesz :D

Teraz testuje kombinacje PB WD + Natty's Red, jak na razie 2 tygodnie ładnie siedzi.

Opublikowano

Na jasne w dobrym stanie,

WERKSTAT ACRYLIC JETT TRIGGER - 3, 4 warstwy i jak są dodatkowe pieniążki na QD Acrylic Glos efekt :good:

Opublikowano

Marcin_ko7, IPA + colli na zimę, a teraz DJ LP + WD + jakiś wosk na lato ;) PB WD pod colli za wiele nie podciągnie, tym bardziej na srebrnym a jednak na żywotności się straci.

Sam mam srebrne auto, aktualnie leży u mnie CG Butter Wax, efekt jest onieśmielający, da się wychwycić różnicę między colli, szczególnie wieczorem/nocy blask jest niezmiemski. Jednak o złoty środek (trwałość-wygląd) trudno.

Opublikowano
PB WD pod Colli za wiele nie podciągnie, tym bardziej na srebrnym

Ciekaw jestem skąd masz, takie doświadczenia - teoria, praktyka?

Ja przez 3 lata jakie mam PB White Diamond mam zupełnie inne zdanie o tym środku :wallbash:

• Administrator
Opublikowano
PB WD pod Colli za wiele nie podciągnie, tym bardziej na srebrnym a jednak na żywotności się straci.

Większej bzdury dawno nie czytałem na KA.

Tak się składa ,że moim pierwszym zestawem jaki miałem na srebrnym focusie było właśnie PB WD i Colli. Mam zgoła odmienne zdanie nt tej kombinacji.

Marzę żeby opinie dot produktów były poparte wielokrotnymi testami a nie czystą teorią.

Opublikowano

Werkstat Acrylic Jett / Trigger, zgłębiłem trochę bardziej temat i całkiem ciekawe, napiszcie tylko co jest sens pod to stosować, Werkstat Prime Acrylic czy może być jakiś inny cleaner czy glaze?

Opublikowano

Tutaj zdjecie podgladowe werkstata w akcji prime z jettem

Prime to nie jest tylko cleaner lecz polaczenie cleanera z sealantem

dsc00610q.jpg

Opublikowano

Poszukałem na zagranicznych forach, wiem już co i jak.

Nie widziałem tylko jak to kropelkuje i odpycha wodę.

Może ma ktoś zdjęcia / filmy :-]

• 5 tygodni później...
Opublikowano

grzes123, wydaje mi się że jedno z drugim w parze nie idzie, przy tym kolorze to raczej szedłbym w trwałość

Opublikowano

Witam zastanawiam sie nad taki takim zastosowaniem,oczywiście kolor autka srebrny może ktoś z was już aplikował taki zestaw. sf4000+ipa+wolfs body wrap+nattys red zastanswia mnie czy to się niebędzie gryzło xe sobą i jaki efekt będzie końcowy

• Moderator
Opublikowano

W sumie mam BW i Reda ale nie wpadłem na pomysł, żeby to kłaść razem...

Sam BW daje fajny efekt a 2 warstwy Reda leżą już drugi miesiąc i na pionowych powierzchniach wyglądają i odpychają wodę całkiem dobrze. Teraz jeszcze dostały QD AF Detail i powróciła fajna śliskość :)

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Toyota Yaris 2005r. kolor srebny jaki wosk wybrac mam Zymola carbon i Concours oraz colina 476? patrzymy przez pryzmat co bedzie lepsze

dzieki

• 7 miesięcy temu...
Opublikowano

Witam,

Czy macie jakies nowe propozycje jesli chodzi o wosk do srebnego lakieru - sa jakies nowe hity oprocz Weternanow MEGUIARS 16 /FINISH KARE 1000P

Bo za pare tyg bede mial sporo wolnego czasu i chce zrobic lustereczko z lakieru ...:D