dragunovv Opublikowano 15 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2012 Koledzy kiedy juz pompa na zestawy sealantów od DG mineła, moge prosic o jakas solidną ocene tego produktu z jego plusami i minusami? (601, 111/105/track claw) ?? były pochawały potem negatywy. Przejrzałem wszytkie wątki dotyczace jansego lakieru, i od pewnego momentu zupełna cisza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysztof410199 Opublikowano 15 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2012 Dzisiaj chciałem kupić jakiś wosk na sezon letni. Mam FINISH KARE 1000P HI TEMP i chciałem może coś innego. Naczytałem się tyle forum i naprawde nie mam pojęcia co wybrać. Myślałem nad próbką: DODO JUICE DIAMOND WHITE lub DODO JUICE LIGHT FANTASTIC a może POORBOY'S WORLD NATTY'S WAX RED. Rozważam również zakup selentu. Przed woskiem bede glinkował, cleaner, Poorboy’s World White Diamond. Proszę o pomoc bo już mam taki mętlik w głowie że nic sam nie zamówie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pajero195 Opublikowano 15 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2012 Krzysztof przy jasnym lakierze może warto pomyśleć o bardziej efektownym sealancie,który polepszy połysk np. Dg Track Claw(sam się do niego przymierzam) czy sealant wolf's Chociaż sam jestem ciekaw dodosów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysztof410199 Opublikowano 15 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2012 Dlatego prosze o jakieś propozycje. Do nocy zostało jeszcze troszke czasu:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator rychu Opublikowano 15 Kwietnia 2012 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2012 krzysztof410199, Bierz wszystkie 3 - ja tak ostatnio zrobiłem Podziwiam wasze dążenie do zauważenia różnic na srebrnym przy podanych woskach. 2 dni temu smarowałem 50/50 DIAMOND WHITE /LIGHT FANTASTIC i nie widziałem różnicy w wyglądzie - zapach fajny obu wosków, fajnie się pracuje. Smarowanie Redem też super, zapach ciekawy. Myślałem, ze jak czerwony to lepiej będzie widać na srebrnym gdzie położyłem ale wcale tak to nie działa. Wolf's - tu się chyba mogę pokusić o zauważenie 2% w blasku/szklistości a odpychanie wody jest rewelacyjne. Ale Wolf's był na zimę a latem mam zamiar smarować tym co ładnie pachnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pajero195 Opublikowano 15 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2012 rychu czyli przy dodosach i redzie PB różnic brak? a jak porównał byś efekt wizualny po carnaubie w stosunku do sealanta? [ Komentarz dodany przez: rychu: 13 Maj 2012, 01:38 ] W wyglądzie różnicy nie zauważyłem, Red chyba lepiej wodę zrzuca. Wygląd po sealancie troszkę bardziej szklisty, kiedyś nawet sąsiad zauważył, że czymś to auto wysmarowałem, bo się jakoś tak błyszczy (to był chyba Wolf's BW). A auto nowe było, więc i tak nie wyglądało źle Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dragunovv Opublikowano 15 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2012 Rychu a w przypadku track claw czy wolf masz jakies porownanie?? Osobiescie mam srebrny lakier z odcieniem szarosci, i czytając Wasze posty to sie zastanawiam czy takie przebieranie w sealantach ma sens przy tych kolorach? czy to sztuka dla sztuki i szukanie tego 1% rożnicy miedzy woskiem x i y?! [ Komentarz dodany przez: rychu: 13 Maj 2012, 01:33 ] Raczej sztuka dla sztuki. Szybciej różnice można zauważyć w trwałości, łatwości nakładania i ścierania, odpychania wody i kształtu kropelek a nie w wyglądzie. Akurat nie mam porównania między tymi sealantami. Minął mnie szał na DG Mam szampon DG901- bardzo dobry i wystarczy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Opublikowano 8 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2012 co znacza slowo Polish w wosku Duragloss Track Claw Racing Polish - sciera troche lakier ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yacek _b Opublikowano 8 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2012 Marcin , kilka razy kładłem Track Claw-a i nie zauważyłem by miał jakieś właściwości ścierne , wosk powoduje że lakier jest cholernie śliski . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Opublikowano 8 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2012 to po co ta nazwa Polish ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-snoop- Opublikowano 8 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2012 Marcin, polish > połysk, blask Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysztof410199 Opublikowano 12 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2012 Poczytalem forum i mysle skusic sie na jakis wosk z wyzszej polki. Bedzie on stosowany na taki lakier. Czy moglbym prosic o jakies propozycje? ps. przepraszam za pismo ale pisze z telefonu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Swoop Opublikowano 12 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2012 jaka to wyższa półka Royale, Divine, Crystal Rock czy Glasur? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysztof410199 Opublikowano 12 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2012 Taki w przedziale cenowym do 400. Zastanawialem sie dwa dni temu nad Pete's 53 ale moze sprawic sobie cos z takiej wyzszej polki jak w jednym temacie o woskowaniu. Prosze o jakies propozycje do tego lakieru. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pascal Opublikowano 12 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2012 Z srebrnym kolorem jest ciężka sprawa.Po godzinach czytania forum, konsultacji z innymi użytkownikami poszedłem w selant. Wybrałem markę Duragloss. Między innymi: -cleaner #601 -selant Track claw -Aquawax #951(płynny wosk) -QD Fast Clean & Shine #921 Efekt jest, lakier zauważalnie się błyszczy, o poślizgu nie wspomnę. Napisałem na początku, że z srebrnym lakierem jest ciężka sprawa bo przed chwilą skończyłem zabieg na czarnej corsie z wyżej wymienionym zestawem, różnica powaliła mnie. Było tak: . Fakt, że na corsie poprzedni użytkownik robił jakąs korektę lakieru a na srebrnym robiłem "korektę" ale ręczną. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysztof410199 Opublikowano 12 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2012 W sumie to moj kolor jest taki grafit nie srebrny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ramzes Opublikowano 13 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2012 mysle ze jesli chodz o przedzial do 400zl to pete's 53 jest doskonalym wyborem do tego jakis cleaner i lakier odzyje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wercyngetoryx Opublikowano 13 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2012 Mam podobny odcień i bardzo fajnie wygląda Victoria Concours. Całkiem przystępna cena, fajny zapach i jak na letni wosk dobra wytrzymałość ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
remas Opublikowano 26 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2012 co sądzicie o zastosowaniu POORBOY'S EX-P na srebrny lakier ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sabat Opublikowano 27 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2012 Mam podobny odcień i bardzo fajnie wygląda Victoria Concours. Całkiem przystępna cena, fajny zapach i jak na letni wosk dobra wytrzymałość ... Ile mniej więcej wytrzymuje? bo zastanawiam się jeszcze nad Poorboy's World Natty's Paste Wax Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JM63 Opublikowano 27 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2012 A próbował ktoś zrobić srebrne auto CF + SV Autobahn? To co zrobiło u mnie ze srebrną felgą... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wercyngetoryx Opublikowano 27 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2012 Ile mniej więcej wytrzymuje? Nigdy maksymalnej trwałości nie sprawdziłem. Maksymalnie co 6-8 tyg woskuję, a w międzyczasie praktycznie co tydzień mycie ręczne + szybkie przetarcie QD, więc trudno mi określić na ile tak naprawdę stać ten wosk. Ale faktem jest, że wtedy jeszcze na aucie jest. Z resztą na forum są wpisy, w których użytkownik podaje, że 2,5m-ca wytrzymuje, komuś innemu w lutym na błotniku 4-5 tygodni. Więc wg mnie całkiem dobry wynik. Będąc na kupnie zastanawiałem się nad Red'em czy Pete's 53, ale stwierdziłem, że wosk letni to nie zimowy, gdzie liczy się trwałość, bo nie wiadomo kiedy będą warunki na woskowanie i raczej trzeba brać "pewniaka". W przypadku wosku letniego liczę się z częstszym woskowaniem, ale nie zawsze mam ochotę uczestniczyć w modnym w danej chwili pędzie. I wtedy z tego powodu odpadł Red, a teraz cieszę się, że nie mam P'53. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vanquisz Opublikowano 29 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2012 Mam podobny odcień i bardzo fajnie wygląda Victoria Concours. Całkiem przystępna cena, fajny zapach i jak na letni wosk dobra wytrzymałość ... Ile mniej więcej wytrzymuje? bo zastanawiam się jeszcze nad Poorboy's World Natty's Paste Wax Miałem Concours i Natty's Blue. PB dłużej poleży, przyjemna aplikacja i świetnie pachnie. Wart swojej ceny. Victoria daje dużo lepszy efekt końcowy, ciekawa aplikacja (wosk topi sie w opakowaniu i pracujemy olejkiem). Na ProPolish2 poleżał jakieś 1,5m-ce. Przyciaga kurz. [ Dodano: 29 Maj 2012, 11:00 ] co sądzicie o zastosowaniu POORBOY'S EX-P na srebrny lakier ? Dobrze wspominam, ponieważ to mój pierwszy syntetyk (aplikowany na srebrnym) Ale jego właściwości nie powalają, zdecydowanie polecam tutaj sealanty DG Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wercyngetoryx Opublikowano 29 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2012 Haha, znowu wątek kurzu :) ... Parafrazując tekst "...Kierowniczko, jest zima, więc musi być zimno" ... W powietrzu jest kurz, więc i na aucie musi być ... Nie dajmy się zwariować. Takie jest odwieczne prawo natury Powietrze jest jakie jest, kurz to nie metal, a wosk to nie odwrócony biegun magnesu. Do tego to, co w mieście opada na auto, to nie jest kurz domowy, a ciężki pył z kominów, ulic, który wg mnie i tak będzie osiadał i żaden wosk go nie odepchnie. Nie jestem gigantem detalingu, ale staram się realnie podchodzić do kwestii codziennego stopniowego brudzenia się auta ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilgt Opublikowano 29 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2012 wercyngetoryx, Ja robie codziennie po 60km i jak nie pada to co dwa-trzy dni 3zl na bezdotyku, osuszanie za 500 i jest Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi