rogo Opublikowano 30 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2013 chętnie poczytałbym jeszcze opinie na temat Hitachi SP 18 VA - czy ten sprzęt ma jakieś istotne minusy ? u jednego z partnerów forum pojawił się Rupens LH18EN poniżej 1000 zł, może ktoś się skusi i przetestuje
szymekk Opublikowano 7 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2013 Odgrzeje kotleta troche. Maszynka rupes lh16en, sa jej jakies wady szczegolne? Mysle nad jej zakupem, i wiem ze sa inne modele, ale w gre wchodzi tutaj wymiana.
daniels Opublikowano 7 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2013 gadałem z Daltonem jakiś tydzień temu i raczej ciężko mu było określić wady, jedyne na co zwrócił uwagę to nie każdemu może przypaść do gustu ergonomia pracy z maszyną, dosyć mocno ja promuje ale jak sam stwierdził nie podpisuje sie po czymś co jest gówniane
maya Opublikowano 7 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2013 Hitachi SP 18 VA - czy ten sprzęt ma jakieś istotne minusy ? Tak obudowa mało starannie złożona, poza tym jak na razie spisuję się bardzo dobrze http://forum.kosmetykaaut.pl/viewtopic. ... ht=#192704 Tutaj możesz zerknąć, oczywiście Tobie może się trafić lepiej spasowana. Reszta wygląda bardzo solidnie. Regulator wg mnie trochę lepszy niż w makicie ale to kwestia gustu. Mam też polerkę podobną do lare i tu nie ma porównania jeśli chodzi o moc
2car Opublikowano 9 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2013 Pracowałem na Kastrelu, Lare i na Flexie i wybór jest jednoznaczny - Flex. Ujmę to tak, Lare jest do prywatnego użytku i czasami do pracy na aucie kolegi. Zdecydowanie poleciłbym ją dla osób rozpoczynających przygodę z polerkami rotacyjnymi. Flex to wg mnie kwintesencja polerek. Jak dla mnie leży idealnie, zapewnia b. komfortową pracę. ... no ale jest droższa. Za coś się w końcu płaci:) Myślę, że jakbym miał wybierać krok po kroku, czyli pierwsze lekcje z polerką, potem nieco ambitniejsze prace to kolejność byłaby następująca: 1. Lare EPL-41 lub Kestrel Das-6 Power + 2. Lare EPL-11 3. Flex lub Festool Ostatecznie te tańsze urządzenia DA w późniejszych pracach zawsze się przydadzą. ...ale to moja subiektywna ocena;)
LARE Car Care Opublikowano 10 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2013 2car, dobrze i zwięźle to opisałeś
jareckitdci Opublikowano 10 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2013 Dołożę swoje 3 grosze: w moim rankingu rządzi Festool, Lare miałem jako pierwszą polerkę i do nauki/sporadycznego użycia jest ok, ale do większych prac, albo częstej - Festool rządzi. Z tego po co wiem Flex ma bardzo podobna ergonomię co FL, dlatego to chyba kwestia indywidualnych upodobań. Jeszcze jedna rzecz: jakość kabla w Festoolu to Maybach - po pół roku intensywnego użytkowania nie dość że wygląda jak nowy, to nigdy się nie skręcił, zagiął. Dodatkowo ma coś takiego co nazywam "pamięcią" - po rozpakowaniu z pudełka i odwinięiu kabla był pozaginany w swoich miejscach i do dziś mimo rozprostowywania "pamięta" pierwotne zagięcia. Powoduje to ze jak wkładam polerkę do pojemnika, to kabel niejako sam się układa w zgrabny kłebek i wszystko wyglada bardzo porządnie. To sa niuanse produktów premium ale też składa się na zadowolenie z uzytkowania (pomijam ergonomię, wyważenie, chłodzenie ręki itd. które są dla mnie perfekt). W lare na dzień dobry wywaliłem plastikowy chiński kabel, który po 3 pracach wygladał jak po 10 latach - ale rozumiem że oszczędza się na rożnych rzeczach żeby końowa cena była zachęcająca.
TADEK14 Opublikowano 10 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2013 Ktoś mi coś powie o Flexie PE 14-3 150? Jak się ma do PE 14-2 150?
bienek Opublikowano 10 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2013 Całkiem inny zakres obrotów 14-3 ma od 1100-3700 gdzie 14-2 ma wg instrukcji 380- 2100.
roomioo Opublikowano 16 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2013 Ze swojej strony mogę z ręka na sercu polecić maszynę hitachi. Pracuje codziennie ok 10 h od ponad 2 lat i wymienialem jedynie 2 razy szczotki. To chyba najtańsza maszyna z rzeczywiscie profesjonalnych. Minusy to ergonomia i krótki kabel, dlatego przymierzam sie do Flexa, ale Hitachi zostanie u nas już pewnie na zawsze.
Gość Opublikowano 9 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2013 a ja mogę polecić polerki firmy RUPES ja od 5 lat używam LH22E i LH18 a także mam jedną włoskiej firmy FELISATTI PA20 i to tez dobra maszyna tylko że bez ustawień obrotów 2 pierwsze mają regulację.
pro rider Opublikowano 14 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2013 Mam nadzieję, że w piątek trafi do mnie zamówiony Festool - testy w sobotę
lukas93cs Opublikowano 25 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2013 Witam co powiecie o Makicie SA7000C ?
DS_Tomek Opublikowano 25 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2013 Witam co powiecie o Makicie SA7000C ? Do drewna pewnie w sam raz Do lakieru ma niestety zły zakres obrotów, jedyna makita która się sprawdzi w detailingu to 9227CB.
lukas93cs Opublikowano 26 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2013 Ja wiem czy odrazo do drewna , no co prawda mam zakres obrotów 1500-4.000 min musiał by pracować cały czas na 1i2 . A możecie coś polecicie w tej cenie tak do 700zł
coobah Opublikowano 26 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2013 lukas93cs, oczywiście: Skil Masters 9955MA http://forum.kosmetykaaut.pl/viewtopic.php?t=15813 Jeszcze kasy na pasty Ci zostanie: http://www.ebart.pl/p9618,skil-masters- ... 55-ma.html
Moderator Eryczek Opublikowano 26 Września 2013 Moderator Zgłoś Opublikowano 26 Września 2013 lukas93cs, oczywiście: Skil Masters 9955MA
Moderator Eryczek Opublikowano 26 Września 2013 Moderator Zgłoś Opublikowano 26 Września 2013 coobah, jak kolega lukas93cs, zapytał o polerkę do 700 zł to przez myśl przeszedłeś mi Ty, że wiem co być zaproponował . Mija sześć minut i...
coobah Opublikowano 26 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2013 Eryczek, daj spokój.. wszędzie jakieś Lare, Kraussy... Co to za firmy? Gdzieś to jeszcze znają poza naszym forum? Trzeba postawić na porządną markę
Moderator Eryczek Opublikowano 26 Września 2013 Moderator Zgłoś Opublikowano 26 Września 2013 Lare, Kraussy... Gdzieś to jeszcze znają poza naszym forum? w Chinach?
kubik Opublikowano 26 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2013 Lare, Kraussy... Gdzieś to jeszcze znają poza naszym forum? w Chinach? Uważaj co piszesz
coobah Opublikowano 26 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2013 Lare, Kraussy... Gdzieś to jeszcze znają poza naszym forum? w Chinach? Uważaj co piszesz Na zachodzie też znają! W DE! A dokładnie w Hamburgu! A jeszcze dokładnie w porcie, terminalu kontenerowym.. Płyną z Chin... No, ale w sumie jak wszystko dziś OK, koniec z OT
lukas93cs Opublikowano 27 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2013 Panowie mam Lare EPL 11 ale ona jest ok do padów max do 150mm a ja potrzebuje drugiej do padów 180mm i ciężkiej pracy, czyli mocnej maszyny w dobrej cenie
Rekomendowane odpowiedzi