Swoop Opublikowano 8 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2012 Rosemeyer, z testów, które możesz znaleźć również na forum wynika, że niewiele się różnią poza zapachem
Rosemeyer Opublikowano 8 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2012 Rosemeyer, z testów, które możesz znaleźć również na forum wynika, że niewiele się różnią poza zapachem No właśnie :-) Więc po co przepłacac za limited Red skoro nie limited Blue też jest ok? ;-)
pajero195 Opublikowano 8 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2012 Rosemeyer tu coś piszą o różnicach między blue a red http://forum.kosmetykaaut.pl/viewtopic. ... &start=180 i jak red jest przyjemniejszy w obsłudze to jestem za
kuchar Opublikowano 9 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2012 Więc po co przepłacac za limited Red skoro nie limited Blue też jest ok? ;-) Nie mam ani jednego ani drugiego ale dopłaca się podobno za inny i jeszcze lepszy zapach
dartzeel Opublikowano 9 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2012 A porównywał ktoś RED do R222 Concours? Nikt tu chyba nie używa produktów R222 a mnie bardzo ciekawi, bo czytam od dłuższego czasu o woskach i odpadły Megsa nowy Gold Class, Pete's 53, Colli 476 (rozważam 915), Megsa 16 już nie ma, Dodo to ponoć padaka (bo krótko trzymają) a SV, Zymol Polishangel itd to daleko poza budżetem.
przemas22 Opublikowano 10 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2012 Nie mam porownania Ale wosk w tej kasie jest super. I nie znam osoby ktora byla by zawiedziona po zakupie
miHoo79 Opublikowano 10 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2012 Kupuj REDa i nie kombinuj Będziesz zadowolony
Rosemeyer Opublikowano 10 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2012 Nie mam ani jednego ani drugiego ale dopłaca się podobno za inny i jeszcze lepszy zapach BLUE pachnie torche jak guma balonowa a RED jak truskawki ze smietana. Oba zapachy sa ok, bo nie wala ciezka chemia ani nie sa nijakie, ale jak dla mnie to zaden zapach d... nie urywa. Ot po prostu oba fajnie pachna i tyle.
HubertRinkon Opublikowano 10 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2012 dartzeel Stałem przed podobnym wyborem nie drogiego wosku . Wybrałem reda i nie żałuje łatwo się nakłada i poleruje , ma przyjemny truskawkowy zapach . Super wygląda na czarnym , niebieskim a i na srebrnym jest fajnie . (poki co na takie kolory poszedł ) Następnym razem kupie coś swissvax żeby porównać czy warto wydać kilkukrotną cene reda czy zostać przy redzie który jak dla mnie robi robotę .
Barman Opublikowano 10 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2012 Mam Red-a i Pete's 53, oba woski bardzo mi się podobają na samochodach, bardzo fajna praca przy nakładaniu i polerowaniu. Trwałością wygrywa Red.
VuDoo Opublikowano 11 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2012 A porównywał ktoś RED do R222 Concours? Nikt tu chyba nie używa produktów R222 a mnie bardzo ciekawi, bo czytam od dłuższego czasu o woskach i odpadły Megsa nowy Gold Class, Pete's 53, Colli 476 (rozważam 915), Megsa 16 już nie ma, Dodo to ponoć padaka (bo krótko trzymają) a SV, Zymol Polishangel itd to daleko poza budżetem. kto Ci to powiedział? najlepiej kup sobie jakieś małe opakowanie Dodo i sam się przekonaj z moich obserwacji wynika, że nie ustępują one trwałością innym naturalnym woskom a zapachy to ta sama liga co Natty's Red
MM.MM Opublikowano 11 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2012 VuDoo, Dokładnie, jak robiłem porównanie Dodo Banana armour z Lusso Oro to zdecytowanie dłużej leżał Dodo. Tak że lepiej sprawdzić niż gdybać.
Borek Opublikowano 11 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2012 Mnie Dodo nie zachwycił (Purple Haze PRO), no pachniał fajnie, nakładał się normalnie ścierał też. Wczoraj pierwsze mycie po nalożeniu, biding i sziting bardzo przeciętny, Colli po miesiącu lepiej potrafi procedura była nalezyta Mac-Glinka-LimePrime i dodo tutaj dziury nie ma co szukać. Czasem pewno nałoże dla sportu, ale w życiu nie wybrałby go jako swój podstawowy wosk
Moderator rychu Opublikowano 11 Kwietnia 2012 Moderator Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2012 Panowie oczywiście nie zauważyli, że temat dotyczy Reda a nie Dodo Ktoś chce nagrodę za spamowanie
bolz Opublikowano 11 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2012 @UP - mam podobne wrażenie. Dość mocno przyciąga kurz. Jestem 5 dni po aplikacji, auto prawie nie jeżdżone (max 100km) a całe "zapylone". Dodam, że spodziewałem się po nim większego WOW. Nie żebym twierdził że jest słaby ale znowu trzeba się będzie wybrać na zakupy. Efekt po aplikacji:
ENERGY_NET Opublikowano 11 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2012 A co do natty'sa reda, czytałem gdzieś ze przyciąga kurz słabiej niz Colli 476s , g***o prawda!! jeszcze bardziej niż Colli ciągnie. proton789, po czym tak wnioskujesz że Red przyciąga kurz bardziej niż Coli?
proton789 Opublikowano 11 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2012 A na przykład po tym że połowę klapy zrobiłem collim a połowę redem i przejechałem parę km dosłownie 3.
ENERGY_NET Opublikowano 11 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2012 proton789, nie zapominaj żę Red jest woskiem naturalnym i musi się wypocić. bolz, proton789, błąd w aplikacji
proton789 Opublikowano 11 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2012 Czemu błąd, nakładany wg sztuki:P
ENERGY_NET Opublikowano 11 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2012 proton789, w jakiej temp. i ile wypacał się Red na masce w twoim przypadku?
proton789 Opublikowano 11 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2012 16stopni , Nałożyłem , 10 minut, wypolerowałem , stało przez noc (7stopni) , rano przetarłem mf , podjechałem do kolegi patrze na klapę tylną O.o Zobaczymy dziś , stoi w słońcu i sie wygrzewa. Może później dodam fotki.
ENERGY_NET Opublikowano 11 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2012 proton789 bolz, proton789, błąd w aplikacji stało przez noc (7stopni) niestety ale w tej temperaturze to wosk naturalny się nie wypoci.
Ciastek Opublikowano 11 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2012 a jeszcze pytanie. Rozumiem, że wosk nie ma jakies daty ważności? Albo inaczej co jest na tej nalepce na denku wosku? Bo moja jest oderwana...i nie wiem co tam było...
marcinwdg Opublikowano 11 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2012 a jeszcze pytanie. Rozumiem, że wosk nie ma jakies daty ważności? Albo inaczej co jest na tej nalepce na denku wosku? Bo moja jest oderwana...i nie wiem co tam było... sposób użycia,jakaś uwaga co by nie zażreć wosku i dane dystrybutora, czyli nic ciekawego
kolo100 Opublikowano 15 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2012 Witam, Jestem nowym forumowiczem i zarazem posiadaczem profesjonalnych środków do pielęgnacji samochodu. Wracając jednak do tematu. Czy po zastosowaniu Auto Finesse Tripple All In One Polish 250ml mogę od razu nałożyć wosk Reda czy trzeba odczekać jakiś czas? Pytam dlatego, że nie mam swojego podwórka gdzie mogę spokojnie iść do domu poczekać aż AIO się wchłonie a nie bardzo mam czas tam gdzie będę pielęgnował moje maleństwo. Czy 30 minut wystarczy na wyschnięcie AIO i spokojnie mogę nakładać wosk? W tym czasie zająłbym się oponkami. Dzięki za porady Pozdrawiam Adam
Rekomendowane odpowiedzi