Goldeq Opublikowano 25 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2015 Mi ponad miesiąc trzyma na PB Pro Polish 2. Myłeś ręcznie czy tylko bezdotyk? Może się tylko zapchał. Raz recznie SG strawbery car i bez dotyk z 3 razy
cannonn Opublikowano 25 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2015 Ale czy ostatnie mycie było ręczne? No i na myjni tylko płukałeś czy myłeś ich chemią? Red akurat mistrzem wytrzymałości nie jest, ale jak się go nie katuje to trzyma swoje.
alcapone154 Opublikowano 25 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2015 @ Harvey Jeżeli nie chcesz zwracać produktu to zagotuj wodę, wlej ją do naczynia odpowiednio większego niż opakowanie Red'a, włóż opakowanie z Red'em do tej wody i poczekaj aż wosk się całkowicie rozpuści i jego stan będzie jednolity. Potem wyjmij go i daj mu odpocząć 1-2 dni. Robiłem tak ze swoim i nie zauważyłem różnicy a konsystencja wosku wróciła do normy. Dzieki kolego za rade, bo glupi trzymalem wosk w samochodzie i wygladal jak ten na zdj. Wlasnie przetopilem swojego blue Tak wyglada po ostudzeniu:
Goldeq Opublikowano 26 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2015 Ale czy ostatnie mycie było ręczne? No i na myjni tylko płukałeś czy myłeś ich chemią? Red akurat mistrzem wytrzymałości nie jest, ale jak się go nie katuje to trzyma swoje. Ostatnie mycie bezdotyk ich chemia .. juz wszystko jasne ...
ostryziom Opublikowano 28 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2015 W tym wrzątku kładziesz wosk w zamkniętym opakowaniu czy otwartym? I taki przetop chyba tylko z, naturalnymi? Czy syntetyki też bez problemu?
damian Opublikowano 28 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2015 Tylko z otwartym, nie ma znaczenia czy naturalny czy nie. Jednak zawsze istnieje ryzyko, że wosk w jakimś stopniu straci swoje właściwości.
Mateusz SLK 350 Opublikowano 31 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2015 Witam kładzie ktoś z was po 2 warstwy tego wosku czy raczej nie ma to większego sensu ? Jeśli tak to w jakim odstępie czasu kładziecie kolejną warstwę ? Aplikował go ktoś z was maszynowo ?
cannonn Opublikowano 31 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2015 1 warstwa ręcznie, koniec. Nie ma co kombinować, bo i tak długo nie wytrzyma, a maszynowo to się nakłada co najwyżej woski miękkie, chociaż dla mnie aplikacja wosku to najlepsza część pracy i nie wyobrażam sobie odbębnić tego polerką.
Mateusz SLK 350 Opublikowano 31 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2015 Hmmm szkoda bo miałem ochotę na aplikację maszynową ale no cóż trudno jak trzeba ręcznie to będę nakładał ręcznie
Tommy Lee Opublikowano 31 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2015 Ja bym się tu nie zgodził, że nie można nakładać twardego wosku maszynowo Oglądałem kiedyś filmiki, na których Mike Phillips właśnie tak robił przy pomocy DA i miękkiego pada, mówił że wychodzi wtedy równa i cienka warstwa. Obstukał słoiczek tak, że twardy wosk po prostu odstał od pojemniczka i wyłożył go na jakaś fibrę, potarł pad i zaczął go nakładać. Wiadomo, że nie z każdym da się tak zrobić, ale na przykład mój Nattys Blue czy Lusso Oro bez problemu odstaja od opakowania. Sam nie próbowałem tak nakładać, bo nie mam maszyny, ale jak ja będę miał to na pewno spróbuje.
mario704 Opublikowano 4 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2015 Gdzieś tam na necie też jest filmik jak chłop nakłada taką specjalną kulą zrobioną z pianki -chyba od CG -teardziela z puszki na białr mini bodajże...Co to za przyjemność woskowania jak upierdzielisz to maszyną w 15 min.Jak maszynowo to tylko glaze,cleanery i woski płynne.
Harvey Opublikowano 17 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2015 Mam dość banalne pytanie (jako że cały czas jestem "świeżaczkiem") - czy Wy między kolejnymi woskowaniami Red'em przygotowujecie lakier za każdym razem tak dokładnie czyli APC, Prickbort, Iron Off, Glinka, cleaner i wosk? Czy wystarczy np. tylko porządne mycie i cleaner, ewentualnie coś na smołe (jeśli jest taka potrzeba). Natty's trzyma ok. 2 miechy, więc lakier nie zdarzy się aż tak bardzo "zapuścić" - przynajmniej w moim przypadku tak jest, bo nie robię jakichś strasznych przebiegów
mario704 Opublikowano 17 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2015 Zadałeś pytanie i sam sobie odpowiedziałeś.Skoro nie masz zapuszczonego lakieru i na bierząco dbasz to wystarczy Porządne mycie i cleaner ,chyba że masz smołe ,lotną rdze itp to wtedy wypadałoby użyć pricka i irona .Na dobrą sprawę psiknąć przed myciem jednym i drugim to 5 min
Mateusz SLK 350 Opublikowano 17 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2015 Zdecydowałem się w końcu na nakładanie maszynowe bo producent dopuścił taką możliwość, ale na początku była to katorga
Masta Opublikowano 18 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2015 Który z poniższej 3 zgra się najlepiej z Natty's Red (chyba że Coli 476, będzie lepszy?) Auto to czerwona HONDA. Black Hole Dodo LP Autoglym Ultra Deep Shine
matteo1309 Opublikowano 30 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2015 Kupiłem Natty's Red i mam jeszcze sporo Ultimate Quik Wax. Czy mogę go używać na Red'a jako detailer'a?
Pilar88 Opublikowano 4 Września 2015 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2015 Przetapiać reda czy smarować w takim stanie jak jest?
booohal Opublikowano 5 Września 2015 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2015 Ja przetapiałem bo denerwowały mnie grudki na aplikatorze ale zaraz 15 osób napisze, że straci właściwości. Z czego 14 nigdy nie przetapiało tego wosku
bbarti Opublikowano 5 Września 2015 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2015 Ja swojego przetapiałem podobnie jak kolega wyżej pisze - nic negatywnego nie zauważyłem
Pilar88 Opublikowano 5 Września 2015 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2015 No i juz po calej operacji, jestem mega zadowolony. Teraz tylko czekać na lepsza pogode i smalcowac;-)
Mareczek720 Opublikowano 4 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2016 Właśnie mam zamiar kupić wosk no i mój wybór pad na natty's red. Lakier na samochodzie to biały akryl i czy natty's nada się na ten lakier i czy efekt będzie w miarę zadowalający?
MsMajor Opublikowano 4 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2016 nakładaj, nakładaj, wszystko było napisane w tym właśnie wątku samo nakładanie będzie dla Ciebie niczym spacer w truskawkowym raju
CarDetail Opublikowano 4 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2016 Mareczek720, śmiało nakładaj na biały Jak to mówią "Będzie Pan zadowolony"
Mareczek720 Opublikowano 4 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2016 Dobra, dzięki wielkie Panowie, w takim razie wosk mam z głowy. Mam jeszcze dwa pytanka: 1. Gdy wosk nałożę to muszę ścierać go ich mikrofibrą czy polecacie jakąś inną o podobnych właściwościach lub lepszych od PB Deluxe Mega Towel? 2. Jaki cleaner i jaki glaze polecacie pod ten wosk?
Tommy Lee Opublikowano 4 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2016 1. Wosk możesz ścierać tym co masz, nie musi to być ich fibra, wszystko zależy od budżetu. Dobra szmatka za rozsądne pieniądze to Super Soft żółto niebieska. 2. Bezproblemowy Cleaner/Glaze - Prima Amigo, podejdzie pod większość wosków.
Rekomendowane odpowiedzi