MaArek77 Posted December 21, 2022 Report Posted December 21, 2022 Konkretnie tematu który mnie interesuje nie znalazłem, tylko o szczotkach do opon między wierszami. Często w dyskusjach o szczotkach do mycia felg mówimy że takimi samymi myjemy opony bądź nadkola. Mnie interesuje wyłącznie do opon, będzie zapewne miała twardsze włosie. Chce coś trwałego, poręcznego, praktycznego i w dobrej cenie (jak zawsze) Co polecacie? Co używacie? https://www.fotosik.pl/zdjecie/c60f8c41ef7712fc Mothers ze zdjęcia powyżej ma ciekawy kształt
Grzechu23 Posted December 21, 2022 Report Posted December 21, 2022 47 minut temu, MaArek77 napisał(a): Mnie interesuje wyłącznie do opon, będzie zapewne miała twardsze włosie. Chce coś trwałego, poręcznego, praktycznego i w dobrej cenie (jak zawsze) Co polecacie? Co używacie? Jak dla mnie nr 1 Cenowo obecnie w promo chyba za 20 zł 2
czester Posted December 21, 2022 Report Posted December 21, 2022 Ja również mam tą szczotkę i polecam.
Partner forum CAR CRAZY Posted December 21, 2022 Partner forum Report Posted December 21, 2022 https://showcarshine.pl/specjalne-pedzelki/showcarshine-tyre-brush-szczotka-do-czyszczenia-opon-i-dywanikow.html?search_query=tyre+brush&results=2 3
t.sienkiewicz91 Posted December 21, 2022 Report Posted December 21, 2022 Mam taką jaką polecił @CAR CRAZY i bardzo fajnie szczotkuje się opony
MaArek77 Posted December 21, 2022 Author Report Posted December 21, 2022 Dzięki za pomoc. Jednak zdecyduje się na droższa opcję Mothers. Nie lubię przepłacać ślę 20 zł to Aliexpress https://mrcleaner.pl/konserwacja-opon/mothers-tire-brush-poreczna-szczotka-do-czyszczenia-opon Chociaż dzisiaj i markowe są produkowane w Chinach
penkus5 Posted December 21, 2022 Report Posted December 21, 2022 @MaArek77 Tą Mothers miałem i odsprzedałem, bardzo źle mi się nią pracowało! Booski to bardzo fajna szczotka, poręczna i robi to co ma robić. Do tego tania jest...
mancini Posted December 21, 2022 Report Posted December 21, 2022 Mothers ujdzie jak masz duży balon, booski fantastyczna
KrzysiekT5 Posted December 21, 2022 Report Posted December 21, 2022 Mam tą boskiego,ale na wiosnę będąc na zakupach w biedrze trafiłem tą z foty i mi ona pasuje lepiej
analyzator Posted December 21, 2022 Report Posted December 21, 2022 @t.sienkiewicz91 dobrze słyszeć bo właśnie kupiłem ją trochę w ciemno 1
Partner forum CAR CRAZY Posted December 21, 2022 Partner forum Report Posted December 21, 2022 @MaArek77 Jest za duża chyba że masz opony Off Road
PawelRDM Posted December 21, 2022 Report Posted December 21, 2022 mother użyłem raz, za duża do zwykłych opon....
manio49 Posted December 22, 2022 Report Posted December 22, 2022 Mam mothersa ale przyznam, że beznadziejnie mi się nią pracuje. Teraz będę celować w booskiego.
MaArek77 Posted December 22, 2022 Author Report Posted December 22, 2022 13 godzin temu, CAR CRAZY napisał(a): @MaArek77 Jest za duża chyba że masz opony Off Road Godzinę temu, manio49 napisał(a): Mam mothersa ale przyznam, że beznadziejnie mi się nią pracuje. Teraz będę celować w booskiego. Kurde troszkę wtopiłem Bedę tez używał do wycierazek A opony mam w 2 autach w domu wysokie 225/50 R 19 oraz 215/ 50 R 18 i ostatnie 205/55 R 16
KR!S Posted March 12, 2023 Report Posted March 12, 2023 Ja taką ostatnio kupiłem i jest ok https://mrcleaner.pl/szczotki/adbl-tire-brush-szczotka-do-czyszczenia-opon 1
Strus Posted May 8, 2023 Report Posted May 8, 2023 Ja od chyba 4 lat korzystam z takiej. Śmiesznie tania, wygodna, duża powierzchnia, odpowiednio twarde "włosie". 1
tryhp3 Posted November 23 Report Posted November 23 Czy szczotka Showcarshine Tyre Brush i Work Stuff WILLY WILLY różni się czymś od Booski (poza kolorem) - wiem że Booski ma twardsze włosie od wersji z Ali. Pytanie czy są jeszcze jakieś dobre szczotki bo z tego co widzę jest tego trochę.
Mumins Posted November 23 Report Posted November 23 Poza Work Stuff, mam wszystkie, o których wspominasz. Najczęściej korzystam z Vikana. Jest wystarczająco sztywna, by dobrze wyczyścić oponę, ale nie na tyle gęsta żeby trzeba było wytężać się fizycznie. Booski/z Ali, są dobre przy szczurach, gdzie potrzebujesz mocy. Ale przy w miarę zadbanych gumach, wolę Viakena. ADBL jest fajny na niskie profile. 1
adi1509 Posted November 24 Report Posted November 24 U mnie od dłuższego czasu króluje ADBL, Booski czy Muc-Off poszły na bok. 1
tryhp3 Posted November 24 Report Posted November 24 Co kraj to obyczaj, ale chyba dużo zależy od profilu samej opony.
Mumins Posted November 24 Report Posted November 24 Powiem tak, Vikan przyjemnie sunie po oponie bez względu na użytą chemię. Wszystkie pozostałe wymagają użycia siły. 1
Recommended Posts