gprzesniak Opublikowano 4 Października Zgłoś Opublikowano 4 Października @Cleantle Cześć, Nie wiem czy ktoś o to pytał? Z ciekawości chciałbym wiedzieć ,co z aplikacją waszych powlok i boostera na PPF. Jak to siedzi ewentualnie i czy są jakieś sugestie i uwagi w przypadku takiej sytuacji? Pozdrawiam
Dystrybutor Cleantle Opublikowano 4 Października Autor Dystrybutor Zgłoś Opublikowano 4 Października @gprzesniak jak najbardziej można. Nie ma tutaj żadnej różnicy w kontekście aplikacji czy trwałości. 1 1
ktm950 Opublikowano 5 Października Zgłoś Opublikowano 5 Października @Cleantle jaki jest shelf life Admire? Otwarta to 2 lata, a nowa nieotwarta?
Dystrybutor Cleantle Opublikowano 6 Października Autor Dystrybutor Zgłoś Opublikowano 6 Października @ktm950 2 lata nowa nieotwarta. Otwarta zalezy od warunków przechowywania i czy jest szczelnie zamknięta ale parę miesięcy max.
ktm950 Opublikowano 6 Października Zgłoś Opublikowano 6 Października @Cleantle Na waszej stronie jest info, że po otwarciu data przydatności wynosi 2 lata. A teraz piszecie, że max kilka miesięcy. To jak to w końcu jest?
therioon Opublikowano 6 Października Zgłoś Opublikowano 6 Października @Cleantle Na waszej stronie jest info, że po otwarciu data przydatności wynosi 2 lata. A teraz piszecie, że max kilka miesięcy. To jak to w końcu jest?Nowa nieotwarta - 2 lata Otwarta nie wytrzyma dwa lata
marcineke Opublikowano 6 Października Zgłoś Opublikowano 6 Października Miałem rok otwarte Admire, zrobiłem auto zostało jakieś 8-10 ml, wykorzystywałem na felgi, plastiki wewnątrz, zeszło rok,przez ten czas zmętniała , zmieniła kolor bodajże na mętno szary, ale działała idealnie, a to było z pierwszych wypustów, teraz to szybko się kolejne butelki otwiera.
Dystrybutor Cleantle Opublikowano 7 Października Autor Dystrybutor Zgłoś Opublikowano 7 Października @ktm950 to błąd na stronie, już poprawiamy. Ogólnie od otwarcia powloki dużo zależy jak jest przetrzymywany, ile godzin stała bez nakrętki itp. W powloce są parujące rozpuszczalniki wiec po otwarciu powolutku one zaczynają odparowywać (bardzo powolutku) więc to może trwać od roku do dwóch co wpłynie na komfort aplikacji.
Majkelos67 Opublikowano 12 Października Zgłoś Opublikowano 12 Października Cześć, na Volkswagena Tiguana Allspace'a, ile będę potrzebował ml inspire/admire? (sam lakier, bez felg, szyb plastków)
CarlosBlack Opublikowano 13 Października Zgłoś Opublikowano 13 Października @Majkelos67 aplikacje robiłem sued'em i zużyłem ok 10-12 ml.
marcineke Opublikowano 13 Października Zgłoś Opublikowano 13 Października @Majkelos67 spokojnie 15 ml wystarczy bez szyb i plastików. Ostatnio mi na Audi A5 z szybami i plastikami oraz Kia Sportage ale kompletnie wszystko łącznie z felgami ,bez przedniej szyby weszło łącznie 45 ml.
blazej Opublikowano 14 Października Zgłoś Opublikowano 14 Października Na Priusa zużyłem ok. 13 ml na lakier, felgi, reflektory i plastiki zewnętrzne. Na RAV4 na to samo poszło ok 27 ml.
koxjax Opublikowano 11 Listopada Zgłoś Opublikowano 11 Listopada Mam 50ml butelke i standardowego sedana do zabezpieczenia wiec jestem pewien ze zostanie mi sporo powloki dlatego mam kilka pytan: 1. Czy warto dac dwie warstwy? 2. Czy po roku lepiej dac ceramic boostera czy moze po prostu nalozyc kolejna warstwe powloki? 3. Czy przednia szybe tez mozna tym zabezpieczyc czy bedzie sie mazac pod wycieraczkami? 4. Czy mozna nakleic naklejki na powloke (taki pasek na maske szerokosci 10cm)? Jesli tak to po jakim czaseie od aplikacji? Dzieki
grechut Opublikowano 12 Listopada Zgłoś Opublikowano 12 Listopada @koxjax AD1 . Nie ma potrzeby położenia kolejnej warstwy admire AD2. żywotność powłoki możesz wydłużyć aplikując Ceramic Booster'a raz na 10k km lub co 6 miesięcy AD3. Nie miałem żadnych problemów, grunt to dobrze doczyścić szybę AD4. Nie rozumiem ale jeśli miałbym coś najklejać to po tygodniu od aplikacji :P
Dystrybutor Cleantle Opublikowano 12 Listopada Autor Dystrybutor Zgłoś Opublikowano 12 Listopada @koxjax 1. Nie 2. boostera można używać żeby podbic śliskość jak ktoś potrzebuje albo dopiero jak hydro będzie słabsze czyli za jakieś 50tys km zakładasz z góry że za rok będzie Ci potrzebny, dlaczego? 3. Nie skaczą 4. Naklejki powinno się przykleić przed powłoka bo potem mogą się już nie przykleić 1
koxjax Opublikowano 12 Listopada Zgłoś Opublikowano 12 Listopada Cytat 4. Naklejki powinno się przykleić przed powłoka bo potem mogą się już nie przykleić @Cleantle Kurcze to troche komplikuje moje plany. Mam do wyboru nakleic je przed korekta i zabezpieczeniem albo po. Troche dziwnie to kleic przed korekta bo jest duza szansa ze nalepki po prostu zostana zniszczone pod maszyna. Obawiam sie rowniez ze bede je chcial zdjac za jakis czas i wtedy bedzie to widoczne ze nie bylo pod spodem korekty i zabezpieczenia, chociaz dolozyc tam powloki bede mogl bo jesli bym zdejmowal nalepki to w przeciagu kilku miesiecy. Czy definitywnie nie probowac naklejac ich na powloke bo nie beda sie trzymac? To sa te zolte nalepki do mercedesa Edition 1 jak na zdjeciu ponizej. Na maske i spód drzwi. Cytat 2. boostera można używać żeby podbic śliskość jak ktoś potrzebuje albo dopiero jak hydro będzie słabsze czyli za jakieś 50tys km zakładasz z góry że za rok będzie Ci potrzebny, dlaczego? @CleantleWiesz, podchodze do tego na zasadzie "kupilem to bede uzywal". Samochod na codzien parkowany jest pod drzewami, leca na niego liscie, pada desz, soki z drzewa itp. Przebieg roczny to 10k i plan mialem zeby psikac boosterem co pol roku zeby przedluzyc zywotnosc powloki maksymalnie jak sie da tak jak wyzej napisal @grechut. Radzisz uzywac boostera rzadziej?
Dystrybutor Cleantle Opublikowano 12 Listopada Autor Dystrybutor Zgłoś Opublikowano 12 Listopada @koxjax korekta, naklejki,powloka taka kolejnosc. sprobowac możesz ale raczej nie siądą boostera możesz co ile chcesz po prostu nie ma potrzeby. Co 10k km też będzie ok czy tam raz na rok lub pół.
xadamx Opublikowano 13 Listopada Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 20 godzin temu, Cleantle napisał(a): sprobowac możesz ale raczej nie siądą Klej nie złapie. 20 godzin temu, Cleantle napisał(a): korekta, naklejki,powloka taka kolejnosc. Dokładnie tak.
Rekomendowane odpowiedzi