Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Również używam tego wosku. Na razie użyłem go jedynie drugi raz, więc dużo nie mogę powiedzieć, jednak kropelki były ładne i woda spływała ładnie po lakierze.

Inna sprawa, że testowałem dopiero po paru godzinach.

Wosk spolerowałem po około 10 minutach.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Chciałem się poradzić w następującej kwestii. Nakładając Fk1000 we wrześniu dałem ciała i chyba za szybko go spolerowałem i obecnie mam taflę wody na klakierze.Samochód myje swoimi gratami na bezdotyku w godzinach porannych. Tutaj właśnie chciałem się Was poradzić czy jest przy obecnych temperaturach (około 5-10 stopni) sens próbować jeszcze raz nakładać Fk1000 i da on radę dłużej niż miesiąc czy też szkoda zabawy i lepiej zostać przy Sonax BSD lub Wetcoat?

Opublikowano

A nałóż jeszcze raz. Źle lakier był raczej przygotowany bo ja krótko czekam też i poleruje. Przed fk użyj ipa a potem po myciu bsd i spokój

• 9 miesięcy temu...
Opublikowano

Bardzo przyzwoity.

Ile utwardza się ten wosk ? Robiłem ostatnio porównanie z fusso ale deszcz spadł po godzinie. Po fusso widać że leży super a hi temp jakoś bez szału. A może to kwestia tego że hi temp ma już 4 lata od otwarcia puszki ?

Opublikowano

Ścierać można po papierosie, jak jest ciepło. Ale mi się wydaje, że wyglądu po odstaniu nocy w garażu dopiero nabiera. On chyba nie ma szału robić, tylko być trwałym.

Opublikowano

Kwestia stanu lakieru raczej.

Ja go używałem na białym aucie i tam robi robote. Lakier szklił się, a krople pierwsza klasa i ta trwałość :good: Teraz na innym jak nie miałem polerki żeby lakier ogarnąć to też krócej i krople słabsze, ale i tak to kozak. Docieranie wosków FK to poezja dla mnie i nawet podoba mi się zapach chemikali tam :kox:

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Cześć wszystkim

Mam pytanie dzisiaj nakładem FK i w niektórych miejscach miałem niewyschniete kropelki tj. wokół klamek listwy ozdobne itp nakładając na to wosk nie skracam jego żywotności poprzez to albo czy ta woda nie zostaje między lakierem a woskiem i nie szkodzi mu ?

Opublikowano

podejrzewam, że nakładajac i polerując wosk usuwasz waterspoty. Średni sposób na to, ale żywotności wosku raczej nie skróci to.

Tylko czy nie lepiej było usunąc te waterspoty przed woskowaniem ??

Opublikowano

Na tyle ile się dało to starlem wszystko tzn kropelki ale później gdzieniegdzie wypłynęło , mogłem to wydmuchac sprężarką ale nie pomyślałem . Następnym razem zarezerwuje więcej czasu i bardziej się przyloze

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Panowie kilka pytań bo zamierzam kupić ten wosk.

Utrzyma się on jakoś bez cleanera? Auto będzie glinkowane przed woskiem. Niestety na cleanera już trochę brak kasy, są ważniejsze rzeczy.

Da radę to nakładać aplikatorem german tri color (taki akurat posiadam), czy lepiej zainwestować w jakiś inny aplikator, np słoneczko Megsa?

Dodam że będzie to mój pierwszy porządniejszy wosk, także nie musi być jakiś super efekt, tym bardziej z moją płytką kieszenią. Na coś lepszego jeszcze przyjdzie czas :D

Opublikowano

Ten wosk jest taki, że bez spuszczania się nad nim trzyma jak zły. Może krócej bez odpowiedniego przygotowania, ale swoje posiedzi.