lu5asz Opublikowano 13 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2014 Za szybko go spolerowałeś.Ja ostatnio czekałem 30min i dopiero polerowałem (a podobno po 15 juz można )
Geniusz Opublikowano 14 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2014 dziwne, ja zawsze po max 5 min polerowałem go i zawsze było git
chris18404 Opublikowano 14 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2014 A czy mozna go polozyc na wyczyszczony lakier i przetarty i wyczyszczony plynem do naczyn jesli nie mam ipy?
Tytanowy Opublikowano 14 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2014 Również używam tego wosku. Na razie użyłem go jedynie drugi raz, więc dużo nie mogę powiedzieć, jednak kropelki były ładne i woda spływała ładnie po lakierze. Inna sprawa, że testowałem dopiero po paru godzinach. Wosk spolerowałem po około 10 minutach.
kamilgt Opublikowano 14 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2014 chris18404, przestań już kombinować, zrób w końcu wszystko zgodnie ze sztuką
3echo Opublikowano 14 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2014 chris18404, podobno Ludwik fajnie czyści.Ale zrób tak jak pisze kamilgt
chris18404 Opublikowano 14 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2014 Tylko po ipie to pewno mi rysy wyjda, wczesniej aplikowalem cherry glaze przez pol roku. Przez pol roku uzywalem cherry co 3 tygodnie, ok ok.. ;-)
mareczek13 Opublikowano 16 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2014 słyszałem że przed woskowaniem 1000P High Temp bardzo polecany jest cleaner ValetPRO Achilles, podobno bardzo dobrze trzyma czy to prawda?
3echo Opublikowano 16 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2014 słyszałem że przed woskowaniem 1000P High Temp bardzo polecany jest cleaner ValetPRO Achilles, podobno bardzo dobrze trzyma czy to prawda? To jest bardziej zaliczane pod AIO niz pod czysty cleaner. http://forum.kosmetykaaut.pl/viewtopic. ... sc&start=0
skleja Opublikowano 16 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2014 Chciałem się poradzić w następującej kwestii. Nakładając Fk1000 we wrześniu dałem ciała i chyba za szybko go spolerowałem i obecnie mam taflę wody na klakierze.Samochód myje swoimi gratami na bezdotyku w godzinach porannych. Tutaj właśnie chciałem się Was poradzić czy jest przy obecnych temperaturach (około 5-10 stopni) sens próbować jeszcze raz nakładać Fk1000 i da on radę dłużej niż miesiąc czy też szkoda zabawy i lepiej zostać przy Sonax BSD lub Wetcoat?
Geniusz Opublikowano 16 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2014 A nałóż jeszcze raz. Źle lakier był raczej przygotowany bo ja krótko czekam też i poleruje. Przed fk użyj ipa a potem po myciu bsd i spokój
KapitanSnuja Opublikowano 24 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2015 Panowie: z testera 2 x mały suv, 2 x Meriva i ze 4 x Liana hb to przyzwoity wynik, czy za dużo go nakładam?
comando Opublikowano 24 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2015 Bardzo przyzwoity. Ile utwardza się ten wosk ? Robiłem ostatnio porównanie z fusso ale deszcz spadł po godzinie. Po fusso widać że leży super a hi temp jakoś bez szału. A może to kwestia tego że hi temp ma już 4 lata od otwarcia puszki ?
lukatoni190 Opublikowano 24 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2015 Mam hi temp probke i od poczatku szalu nie robil i nadal tak jest...
KapitanSnuja Opublikowano 24 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2015 Ścierać można po papierosie, jak jest ciepło. Ale mi się wydaje, że wyglądu po odstaniu nocy w garażu dopiero nabiera. On chyba nie ma szału robić, tylko być trwałym.
Geniusz Opublikowano 25 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2015 Kwestia stanu lakieru raczej. Ja go używałem na białym aucie i tam robi robote. Lakier szklił się, a krople pierwsza klasa i ta trwałość Teraz na innym jak nie miałem polerki żeby lakier ogarnąć to też krócej i krople słabsze, ale i tak to kozak. Docieranie wosków FK to poezja dla mnie i nawet podoba mi się zapach chemikali tam
dominik_dolega Opublikowano 14 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2015 Cześć wszystkim Mam pytanie dzisiaj nakładem FK i w niektórych miejscach miałem niewyschniete kropelki tj. wokół klamek listwy ozdobne itp nakładając na to wosk nie skracam jego żywotności poprzez to albo czy ta woda nie zostaje między lakierem a woskiem i nie szkodzi mu ?
Geniusz Opublikowano 14 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2015 podejrzewam, że nakładajac i polerując wosk usuwasz waterspoty. Średni sposób na to, ale żywotności wosku raczej nie skróci to. Tylko czy nie lepiej było usunąc te waterspoty przed woskowaniem ??
dominik_dolega Opublikowano 14 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2015 Na tyle ile się dało to starlem wszystko tzn kropelki ale później gdzieniegdzie wypłynęło , mogłem to wydmuchac sprężarką ale nie pomyślałem . Następnym razem zarezerwuje więcej czasu i bardziej się przyloze
tomeczek333 Opublikowano 27 Września 2015 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2015 Panowie kilka pytań bo zamierzam kupić ten wosk. Utrzyma się on jakoś bez cleanera? Auto będzie glinkowane przed woskiem. Niestety na cleanera już trochę brak kasy, są ważniejsze rzeczy. Da radę to nakładać aplikatorem german tri color (taki akurat posiadam), czy lepiej zainwestować w jakiś inny aplikator, np słoneczko Megsa? Dodam że będzie to mój pierwszy porządniejszy wosk, także nie musi być jakiś super efekt, tym bardziej z moją płytką kieszenią. Na coś lepszego jeszcze przyjdzie czas
3echo Opublikowano 27 Września 2015 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2015 Ja zawsze używam cleanera,ale słyszałem,że dobrze trzyma na lakierze przejechanym IPĄ
Roonie Opublikowano 27 Września 2015 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2015 Daje radę bez cleanera. Sprawdzone
luq92 Opublikowano 27 Września 2015 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2015 Ten wosk jest taki, że bez spuszczania się nad nim trzyma jak zły. Może krócej bez odpowiedniego przygotowania, ale swoje posiedzi.
Rekomendowane odpowiedzi