Skocz do zawartości

Pytania do ShowCarShine.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

@CAR CRAZY pytanie z serii dziwnych... Przerobiłem już trochę BH Trace Lessa i ostatnio wziąłem wersję 2 (prawdopodobnie) i mam wrażenie że gorzej się dociera (tak jakby zostawiał coś po sobie i jedynie nową fibrą można go dotrzeć) czy zaobserwowałeś coś takiego  ? 

V1 na pewno była bardziej intensywna zapachowo i mam wrażenie że prostsza w docieraniu.

• Partner forum
Opublikowano

@polll Testów bezpośrednich nie robiłem ale używam teraz v2 w domu i w aucie i nie zauważyłem żeby było inaczej, jedyne co zauważyłem ale dotyczy to wersji v1 oraz v2:

1) jezeli szkło jest tylko lekko brudne to wystarczy jedna aplikacja i dotarcie fibrą na dwie strony

2) jeżlei mamy więcej brudu, tłuszczy czy czegokolwiek to wymaga 2 aplikacji: 1 więcej produktu, odczekanie kilku sekund aby zareagował i dotarcie fibrą (jak w takim wypadku chcemy dotrzeć wszystko na jeden raz to wtedy jest faktycznie bardziej uciążliwy), ponowna aplikacja ale juz mniej tylko lekka mgiełka i jeszcze jedno przetarcie i jest błysk

Być może masz przypadek nr 2 ewentualnie może wpływ ma fakt że teraz jest zimniej i większa wilgotność.

@zeea hmm w przypadku tekstyliów białych zalecenie jest aby sprawdzić testowo małe miejsce czy nic sie nie zmienia ale w przypadku innych tworzyw nie było problemu. Może jest jakieś tworzywo co dziwnie zareagowało... 

jak przetrzesz pasta polerska to schodzi ?  Efekt hydrofobowy jest tam gdzie jest powłoka ? 

• Dziękuję 1
Opublikowano

@CAR CRAZY nie dam rady testować wszystkiego co mam pod ręką bo łódź ma dożywocie już na Chorwacji. Po 3 tygodniach na wodzie taka sytuacja. Zdjęcie przedstawia stan po szorowaniu szamponem. Kwas w stężeniu probowac? Tu chodzi o doczyszczenie tego, a nie polerowanie na nowo. Z najpiękniejszej łodzi w porcie zmieniała się w najbardziej zapuszczoną 😐

Może jednak produkt nie jest odpowiedni na łodzie( woda morska, słońce, temperatury) co sugeruje producent....

• Partner forum
Opublikowano

@zeea Poruszę ten temat w rozmowach, ale już repel leżał na łodziach, u nas nie spotkałem (u nas na skuterach już bywały) ale za granicą juz były projekty. Słońce i temperatura na pewno na to nie wpłynie, bardziej obstawiałbym sam materiał i ewentualną reakcję. To jest efekt od razu po przejechaniu aplikatorem czy to po jakimś czasie ? Element nie był cały zabezpieczony ? 

Jeżeli to jest forma powstałego osadu to można próbować mocniejszym kwasem, a jak to reakcja z tworzywem to jedynie polerowanie.

Kładliśmy to na naprawdę sporo tworzyw od lakieru przez skórę kończąc na "raptorze" . Swoją drogą na powłoce typu raptor robi dobrą robotę

@michal123 Nie ma przeciwwskazań  

Opublikowano

@CAR CRAZY aplikacja była początkiem sierpnia. W tym samym miesiącu Łódź została przewieziona na Chorwację i od tego czasu tam pozostała. Materiał to zapewne żelkot. Pierwsze mycie łodzi po miesiącu nie wskazywało na nic złego,  natomiast teraz, po 2 miesiącach ten "osad" tragedia. Nie idzie tego ruszyć zwykłym szamponem. Zacieki na całej łodzi. 

Messenger_creation_BDD8AEFD-7CF6-42BC-93DA-7AF025EE8CE9.jpeg

Opublikowano

Przecież na tym zdjęciu nic nie widać 🙂 Obiektyw trzeba przetrzeć (serio!) 
A jakaś część bez Repel'a jest? Jak się zachowuje? 

• 4 tygodnie później...