Tomasz KRK Opublikowano 17 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2011 Nie używałem tych past w zestawieniu które zaproponowałeś. Myślę, że jest to możliwe, jednak jak zwykle wpływ na efekt końcowy ma więcej zmiennych niż tylko rodzaj past. Twardość lakieru, pady polerskie, technika itp.
Administrator Evo Opublikowano 20 Lutego 2011 Administrator Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2011 Czym różni się Menzerna 106FA od 106 FF ?
SJake Opublikowano 20 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2011 Czym różni się Menzerna 106FA od 106 FF ? FA jest bardziej tłusta - MOC identyczna.
Artur Opublikowano 21 Lutego 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2011 Chcę kupić: FG500, PF2500, SF4000. Jakie pady (3M, MonsterShine a może lepiej coś tańszego? np. ABW?) byście polecili do tych past?
Tomasz KRK Opublikowano 21 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2011 Z pastami Menzerny idealnie współpracują ich pady polerskie. Biały, pomarańczowy i żółty. Są bardzo porządnie wykonane i trwałe, w przeciwieństwie do zielonego 3M. Jedynie wykańczający-żółty pad menzerny wydaje mi się ciut za twardy do wykańczania czarnego miękkiego lakieru, ale może to tylko moje subiektywne odczucie. Z padów polerskich Lake Country też powinieneś być zadowolony.
Mazder Opublikowano 21 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2011 Osobiście nie polecę padów Monster Shine. Zarówno cutting, jak i polishing bardziej przypominają gąbki pod prysznic niż typowo polerskie (porównywałem z 3M). Mają też bardzo moce rzepy, które się rwą przy odczepianiu od backing plate.
Administrator Evo Opublikowano 21 Lutego 2011 Administrator Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2011 MS mam, a w zasadzie miałem bo nie wiele z nich zostało polishing i cutting 75mm, starczyły na jedno użycie.
Artur Opublikowano 21 Lutego 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2011 LC wiem gdzie mogę kupić Ale gdzie kupić pady Menzerny? Czy tylko UK?
Tomasz KRK Opublikowano 21 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2011 Na tę chwilę chyba tylko tam, ale postaramy się coś podziałać w tym temacie ...
Artur Opublikowano 21 Lutego 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2011 Chętniej kupiłbym pady, BP i pasty w detailer.pl niż gdzieś w UK itp. Oczywiście w rozsądnej cenie
adamus Opublikowano 21 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2011 Artur, a pasty gdzie planujesz kupić
Artur Opublikowano 21 Lutego 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2011 Za 4-5 tyg. koleś z Allegro ma mieć wszystkie pasty, które mnie interesują, ale jeśli w podobnym czasie i cenie pojawią się w detailer.pl to kupię u Tomka
Tomasz KRK Opublikowano 21 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2011 Mówisz i masz http://forum.kosmetykaaut.pl/viewtopic. ... 7622#77622
Administrator Evo Opublikowano 21 Lutego 2011 Administrator Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2011 Tomasz KRK, a tak a propos Menzerny, testowaliście Powerlocka ?
Artur Opublikowano 21 Lutego 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2011 No, no Jeszcze poczekam na PF2500 i pady oraz opakowania 1L, mam nadzieję w podobnej cenie jak na Allegro. Podał mi następujące ceny: PF2500 po 80 zł FG 500 po 75 zł
Tomasz KRK Opublikowano 21 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2011 evo Powerlocka nie sprawdzaliśmy. Z ciekawostek mieliśmy jakąś mocno ścierną bliżej niezidentyfikowaną pastę do polerowania gelcoat której jeszcze nie wprowadzili na rynek. Interesowały nas bardziej produkty polerskie niż sealant. Artur nie planujemy na tę chwilę wprowadzenia dużych pojemności past Menzerna.Warto zauwazyć, że 1L Menzerna to więcej niż 1kg w przypadku 3M. W rezultacie 1L pasty to naprawdę duża butla (ok 1,2kg). Trzeba mieć trochę aut do zrobienia żeby przerobić całe litrowe opakowanie tym bardziej, że ten produkt jest naprawdę ekonomiczny w użyciu. Stwierdziliśmy więc, że na tę chwilę zostaniemy przy opakowaniach 250ml (ok 0,3 kg). Pady polerskie Menzerna powinny pojawić się w niedalekiej przyszłości, ale konkretnych dat nie znam. Jeśli chodzi o ceny które podałeś, to jeżeli są one z Vat-em, to chyba raczej trochę poniżej rynkowych. Ale ja tam nie wnikam, nie moja sprawa.
matgym Opublikowano 21 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2011 A jak sie pracuje z tymi pastami? Punktem Zenitu czy w tym przypadku nie ma to znaczenia?
SzaKal Opublikowano 21 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2011 Bardziej silna jest FC+ czy Fast Gloss FG 500 ?
Tomasz KRK Opublikowano 21 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2011 A jak sie pracuje z tymi pastami? Punktem Zenitu czy w tym przypadku nie ma to znaczenia? Jak zwykle decydują osobiste preferencje. Czyli w gruncie rzeczy jak Ci wygodniej. Ja nie używam techniki punktu Zenitu polerując tymi pastami, kiedy pytałem o to specjalistę z Menzerny również przecząco pokręcił głową. SzaKal w kategoriach mocy są porównywalne.
matgym Opublikowano 21 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2011 Pytam z tego powodu bo stosujac punkt zenitu w pastach 3m jako tako da rade wykonczyc FC+ A jakimi obrotami pracujesz? Naklada sie tyle samo pasty na pada co 3M? Coraz bardziej przekonuje sie do wyprobowania Menzerny
SzaKal Opublikowano 21 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2011 Jak tylko skończy mi się FC+ i #205 to napewno zamówię menzerne ..., jedynie szkoda że narazie tylko 250 ml opakowania.
Tomasz KRK Opublikowano 22 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2011 matgym Może niedługo uda mi się znaleźć więcej czasu na napisanie relacji z testów Menzerna, wtedy na pewno umieścimy je na naszym blogu.
matgym Opublikowano 22 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2011 Tomasz KRK, bylo by swietnie!! Czekam z niecierpliwoscia i pozdrawiam!
Rekomendowane odpowiedzi