Skocz do zawartości

ServFaces 365 Spray Coat

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Vision ma tą wade że szybko spada mu hydro.  

Moim zdaniem hydro trzyma ładne i dość długo, tylko wymaga relatywnie częstego mycia ręcznego, bo szybko się zapycha :)

Wysłane z mojego Mi 9T przy użyciu Tapatalka

Opublikowano
15 godzin temu, Streat napisał:

jak na moje nie ma sensu, lepiej położyc servface tak jak kiedys duzo kłądłem visiona tak wolałbym położyć servface, łatwiejsza aplikacja, lepsze hydro i wyglad podobny. Vision ma tą wade że szybko spada mu hydro.  

Mam właśnie zaaplikowanego Visiona i faktycznie hydro nie powala. Za to efekt szkła jest zajebiaszczy 🙂

A servface faktycznie sie utrzymuje 6-12mcy?

Opublikowano
2 godziny temu, damiano2007 napisał:

U mnie 12-mcy tak jak widać na filmiku. Hydro każdy może sam ocenić 🙂

Dzięki.

Zastanawiam się wlasnie nad kanapką bo Vision ma hydro średnie, tu hydro wygląda lepiej więc może Vision + 365 daloby zadowalający efekt :D?

Opublikowano
2 minuty temu, grechut napisał:

Dzięki.

Zastanawiam się wlasnie nad kanapką bo Vision ma hydro średnie, tu hydro wygląda lepiej więc może Vision + 365 daloby zadowalający efekt :D?

A jest sens robić kanapkę? W przypadku powłoki polimerowej nie wiem czy jest sens. Aplikacja niby prosta ale kto co woli 😉

Opublikowano

@ShiningCar

Cleaner Ultima, Clener Neutra -> czy któryś z nich jest odpowiednikiem typowego odtłuszczacza, ipy ? Czy one muszą być użyte w tandemie nawet pod inne powłoki, woski.

Opublikowano

@V1RU$ Cleaner Ultima odtłuszcza a Neutra neutralizuje to co po Ultimie zostało. Oba produkty mogą być stosowane solo, ale w duecie robią to co powinny.

@PawelRDM, tak, dobrze odtłuścić, poczekać aż odparuje i można aplikować.

Połączenie Cleaner Ultima plus Neutra, skraca czas pracy.

• Dziękuję 2
Opublikowano
8 godzin temu, ShiningCar napisał:

@V1RU$ Cleaner Ultima odtłuszcza a Neutra neutralizuje to co po Ultimie zostało. Oba produkty mogą być stosowane solo, ale w duecie robią to co powinny.

@PawelRDM, tak, dobrze odtłuścić, poczekać aż odparuje i można aplikować.

Połączenie Cleaner Ultima plus Neutra, skraca czas pracy.

Ale czy tak skraca czas to nie wiem, wszak muszę dwa razy ogarniać tą samą robotę.

• Lubię to 1
Opublikowano

Neutralizujesz chemię, która powinna odparować przed aplikacją powłoki, więc nie czekasz i zastanawiasz się czy to już tylko działasz 😉

(przez co zapewne szybciej możesz zaaplikować produkt końcowy (Spray Coat/powłoka).

Opublikowano

Czy ServFaces 365 Spray Coat w jakimkolwiek stopniu utwardza lakier? Wczesną wiosną chę zrobić korektę lakieru i wrzucić jakąś powłokę "lite".  Zależy mi na łatwej aplikacji - rozważam również K2 Gravon Lite.

Opublikowano

@ral6014, to nie jest powłoka ceramiczna tylko tzw. super sealant.

Bajecznie łatwa aplikacja a dodatkowo śliskość, szklistość i hydrofobowość, to uzyskasz przez kilka solidnych miesięcy po dobrym związaniu z lakierem.

• 8 miesięcy temu...
Opublikowano
W dniu 27.03.2021 o 17:13, Gardor napisał:

to normalne że on tak gęstnieje? 

Panowie, czy komuś z Was udało się skutecznie zabezpieczyć produkt przez zgęstnieniem i np. przestał pół roku bezproblemowo?

Opublikowano
25 minut temu, damiano2007 napisał:

Ja miałem w nieoryginalnym psikaczu, także u mnie zrobił się kisiel. 

Ok, ja mam nówkę oryginalną jeszcze w folii, chciałem zrobić podejście testowe na 2-3 elementy, ale jak mam wypsikać 5% opakowania, a z reszty zrobi się kisiel, to średni interes.