Mumins Opublikowano 5 Października 2021 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2021 Vision ma tą wade że szybko spada mu hydro. Moim zdaniem hydro trzyma ładne i dość długo, tylko wymaga relatywnie częstego mycia ręcznego, bo szybko się zapycha :) Wysłane z mojego Mi 9T przy użyciu Tapatalka
grechut Opublikowano 6 Października 2021 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2021 15 godzin temu, Streat napisał: jak na moje nie ma sensu, lepiej położyc servface tak jak kiedys duzo kłądłem visiona tak wolałbym położyć servface, łatwiejsza aplikacja, lepsze hydro i wyglad podobny. Vision ma tą wade że szybko spada mu hydro. Mam właśnie zaaplikowanego Visiona i faktycznie hydro nie powala. Za to efekt szkła jest zajebiaszczy A servface faktycznie sie utrzymuje 6-12mcy?
damiano2007 Opublikowano 6 Października 2021 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2021 5 godzin temu, grechut napisał: A servface faktycznie sie utrzymuje 6-12mcy? U mnie 12-mcy tak jak widać na filmiku. Hydro każdy może sam ocenić
grechut Opublikowano 6 Października 2021 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2021 2 godziny temu, damiano2007 napisał: U mnie 12-mcy tak jak widać na filmiku. Hydro każdy może sam ocenić Dzięki. Zastanawiam się wlasnie nad kanapką bo Vision ma hydro średnie, tu hydro wygląda lepiej więc może Vision + 365 daloby zadowalający efekt :D?
damiano2007 Opublikowano 6 Października 2021 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2021 2 minuty temu, grechut napisał: Dzięki. Zastanawiam się wlasnie nad kanapką bo Vision ma hydro średnie, tu hydro wygląda lepiej więc może Vision + 365 daloby zadowalający efekt :D? A jest sens robić kanapkę? W przypadku powłoki polimerowej nie wiem czy jest sens. Aplikacja niby prosta ale kto co woli
ShiningCar Opublikowano 6 Października 2021 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2021 @grechut można na jednym panelu spróbować takie combo zrobić, dla własnej wiedzy, pamiętaj jednak, że producent zaleca aby pod aplikację 365 powierzchnia była przygotowana/odtluszczona jak pod powłokę.
grechut Opublikowano 7 Października 2021 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2021 @ShiningCar A macie może jeszcze jakieś testowe opakowania ;)? Spróbowałbym ale 75ml na pewno nie wykorzystam, bo nie mam gdzie, a szkoda żeby się zmarnowało.
ShiningCar Opublikowano 7 Października 2021 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2021 @grechut, testówki były rok temu, aktualnie sampli nie posiadamy.
V1RU$ Opublikowano 7 Października 2021 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2021 @ShiningCar Cleaner Ultima, Clener Neutra -> czy któryś z nich jest odpowiednikiem typowego odtłuszczacza, ipy ? Czy one muszą być użyte w tandemie nawet pod inne powłoki, woski.
PawelRDM Opublikowano 7 Października 2021 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2021 @ShiningCar Czy zamiast Neutry i Ultimy możemy odtłuścić i poczekać aż odparuje ?
ShiningCar Opublikowano 7 Października 2021 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2021 @V1RU$ Cleaner Ultima odtłuszcza a Neutra neutralizuje to co po Ultimie zostało. Oba produkty mogą być stosowane solo, ale w duecie robią to co powinny. @PawelRDM, tak, dobrze odtłuścić, poczekać aż odparuje i można aplikować. Połączenie Cleaner Ultima plus Neutra, skraca czas pracy. 2
V1RU$ Opublikowano 8 Października 2021 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2021 8 godzin temu, ShiningCar napisał: @V1RU$ Cleaner Ultima odtłuszcza a Neutra neutralizuje to co po Ultimie zostało. Oba produkty mogą być stosowane solo, ale w duecie robią to co powinny. @PawelRDM, tak, dobrze odtłuścić, poczekać aż odparuje i można aplikować. Połączenie Cleaner Ultima plus Neutra, skraca czas pracy. Ale czy tak skraca czas to nie wiem, wszak muszę dwa razy ogarniać tą samą robotę. 1
ShiningCar Opublikowano 8 Października 2021 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2021 Neutralizujesz chemię, która powinna odparować przed aplikacją powłoki, więc nie czekasz i zastanawiasz się czy to już tylko działasz (przez co zapewne szybciej możesz zaaplikować produkt końcowy (Spray Coat/powłoka).
ral6014 Opublikowano 10 Października 2021 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2021 Czy ServFaces 365 Spray Coat w jakimkolwiek stopniu utwardza lakier? Wczesną wiosną chę zrobić korektę lakieru i wrzucić jakąś powłokę "lite". Zależy mi na łatwej aplikacji - rozważam również K2 Gravon Lite.
ShiningCar Opublikowano 11 Października 2021 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2021 @ral6014, to nie jest powłoka ceramiczna tylko tzw. super sealant. Bajecznie łatwa aplikacja a dodatkowo śliskość, szklistość i hydrofobowość, to uzyskasz przez kilka solidnych miesięcy po dobrym związaniu z lakierem.
Mumins Opublikowano 15 Czerwca 2022 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2022 W dniu 27.03.2021 o 17:13, Gardor napisał: to normalne że on tak gęstnieje? Panowie, czy komuś z Was udało się skutecznie zabezpieczyć produkt przez zgęstnieniem i np. przestał pół roku bezproblemowo?
damiano2007 Opublikowano 15 Czerwca 2022 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2022 Ja miałem w nieoryginalnym psikaczu, także u mnie zrobił się kisiel.
Mumins Opublikowano 15 Czerwca 2022 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2022 25 minut temu, damiano2007 napisał: Ja miałem w nieoryginalnym psikaczu, także u mnie zrobił się kisiel. Ok, ja mam nówkę oryginalną jeszcze w folii, chciałem zrobić podejście testowe na 2-3 elementy, ale jak mam wypsikać 5% opakowania, a z reszty zrobi się kisiel, to średni interes.
damiano2007 Opublikowano 15 Czerwca 2022 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2022 @Mumins nie wiem czy się zrobi, czy nie. Ja każdą powłokę pod korek zaklejam taśmą, a później całą butelkę owijam stretchem.
Rekomendowane odpowiedzi