slaby Opublikowano 9 Września 2015 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2015 Co wybrać do auta nigdy nie glinkowanego i do regularnej pracy?Niebieska VP - BH Medium Żółta VP - BH Soft BH Medium będzie bardziej odpowiednia moim zdaniem. Zobacz dział testy jest własnie test tej glinki Bilt Hamber Medium
cinek2014 Opublikowano 21 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2015 Pytanko u siebie mam tylko dostepna w sklepach glinke k2 200 g jakies opinie o niej warto czy nie?
KapselK Opublikowano 21 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2015 Na Twoim miejscu kupiłbym coś sprawdzonego przez neta. ValetPRO, Shiny Garage...
cinek2014 Opublikowano 22 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2015 To wiem ze firmy w twoim poscie sa dobre tyle ze zanim przyjda a ja potrzebuje na juz i pytanie czy na teraz sie nada
Tommy Lee Opublikowano 22 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2015 Kolego jeśli potrzebujesz na już to zapytaj w sklepach lakierniczych czy przypadkiem tam nie mają. Niedawno widziałem własnie w lakierniczym glinkę z Trotona (żółta), w dotyku była miękka i plastyczna. Jeśli możesz poczekać 1-2 dni to zamawiaj VP lub BH. Glinkę od SG miałem i mi się nią wyraźnie gorzej pracowało, była twarda i mało plastyczna.
cinek2014 Opublikowano 22 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2015 Dzwonilem do sklepu maja jeszcze takiej marki jak brayt moze o niej jakies opinie lepsza od k2 ? Dzieki za wszystkie podpowiedzi
Padawan Opublikowano 12 Czerwca 2016 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2016 Ktoś używał niebieskich glinek 3M ? Co to jest ?
radek7155 Opublikowano 12 Czerwca 2016 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2016 593727 Co wybrać do auta nigdy nie glinkowanego i do regularnej pracy?Niebieska VP - BH Medium Żółta VP - BH Soft Osobiście stosuje niebieską glinkę i jak dla mnie jest w sam raz, żółta była troche za słaba. Tylko trzeba uważać bo można zrobić krzywdę powierzchni lakierniczej.
wobbjack Opublikowano 12 Czerwca 2016 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2016 Glinka 3m vs valet pro żółta? Wysłane z mojego D2303 przy użyciu Tapatalka
Padawan Opublikowano 13 Czerwca 2016 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2016 Jakieś opinie o niebieskich 3M ??
Rybicki Opublikowano 13 Czerwca 2016 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2016 647429 Jakieś opinie o niebieskich 3M ?? Używałem kiedyś glinki sygnowanej jako 3M, czy był to oryginał nie mam pojęcia, zapakowana w folie z "chińskimi" znaczkami i logo 3M. Spisywała się bardzo dobrze. IMO umiarkowana twardość i skuteczna w działaniu jednak można było narobić nią hologramów co przed korektą nie było większym problemem. Kolejnym razem zamówiłem dwie sztuki, niby taką samą, też na alle... Towar przyszedł zapakowany identycznie, taki sam kolor i twardość jednak okazało się, że glinka ma jakąś wadę. Przy pracy, jak zwykle dla poślizgu woda z kroplą szamponu, glinka piszczała podczas przesuwania po lakierze co więcej nie zbierała nic z powierzchni.... Dwie sztuki były felerne. Nie mam pojęcia co mogło być przyczyną.
Maciej WTN Opublikowano 30 Czerwca 2016 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2016 Czy używał ktoś może glinek Car Pro tych pakowanych po 3 sztuki o różnych stopniach agresywności?
TOM3K Opublikowano 30 Czerwca 2016 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2016 Mam ValetPro niebieską ale jakoś średnio sie spisuje. W podobnej cenie jest od SG będzie to lepsze rozwiązanie ?
Don Dan Opublikowano 1 Lipca 2016 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2016 647429 Jakieś opinie o niebieskich 3M ?? Używałem kiedyś glinki sygnowanej jako 3M, czy był to oryginał nie mam pojęcia, zapakowana w folie z "chińskimi" znaczkami i logo 3M. Spisywała się bardzo dobrze. IMO umiarkowana twardość i skuteczna w działaniu jednak można było narobić nią hologramów co przed korektą nie było większym problemem. Kolejnym razem zamówiłem dwie sztuki, niby taką samą, też na alle... Towar przyszedł zapakowany identycznie, taki sam kolor i twardość jednak okazało się, że glinka ma jakąś wadę. Przy pracy, jak zwykle dla poślizgu woda z kroplą szamponu, glinka piszczała podczas przesuwania po lakierze co więcej nie zbierała nic z powierzchni.... Dwie sztuki były felerne. Nie mam pojęcia co mogło być przyczyną. Odnośnie niebieskiej glinki od 3 m z chińskimi znaczkami to dodam że ostatnio zamówiłem z alliexpres za 3,5$ tylko i wyłącznie z ciekawości. Jak tylko ją dostanę to nie omieszkam podzielić się opinią
MTfoto Opublikowano 10 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2016 Sam z ciekawości kupiłem "zamiennik" 3M od chińczyka. Jeśli ktoś wcześniej nie miał styczności z tym dziwnym tworem to będzie zadowolony. Glinka jest bardzo plastyczna, łatwo się ugniata i nie twardnieje tak szybko jak się schładza na karoserii. Z minusów to mało zbiera(albo ja jestem taki wymagający) czyli trzeba machać dłużej niż innymi ale nie ma możliwości porysowania lakieru. Porównanie mam z BH medium, która jest twarda i ciężko się ugniata a jak już się ugniecie to na lakierze szybko twardnieje. Plusem jest to że zbiera jak szalona, tylko można nieźle porysować lakier jak będzie za mocno dociskana. Obie glinki z powodzeniem można stosować na szybach. Na malowanych plastikach tak jakby mniej zbierały i to obie.
Enfi Opublikowano 10 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2016 Jaka glinka będzie odpowiednia dla kogoś, kto będzie jej używał po raz pierwszy? Zależy mi głównie na tym, aby wybaczała błędy nowicjusza i nie zniszczyła lakieru.
borda01 Opublikowano 25 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2016 Witam, jakiś czas temu kupiłem BH Medium. Sprawdziła się idealnie. Czy na tą chwilę jest od niej coś sensowniejszego? (czyt. tańszego a nie gorszego)
xXKrystianXx Opublikowano 4 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2016 Enfi Bilt Hamber Auto Clay Soft - jest delikatna. Ważne, aby nadać dobry poślizg glince(woda+szampon lub dedykowane lubrykanty).
mateeusz_sz Opublikowano 5 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2016 Co myślicie o gabce w formie glinki od ADBL? Bodajże nazywa sie Clay sponge. Głownie chodzi mi o usunięcie przyklejonego lakieru proszkowego, z którym pomarańczowa Glinka od VP nie radzi sobie.
stawek Opublikowano 5 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2016 W najbliższym czasie zamierzam pierwszy raz użyć glinki na aucie, który zapewne nigdy jej nie widział. Auto 12-sto letnie. Ja również do tej pory glinki w rękach nie miałem. Z tego co wyczytałem jakiś czas temu, często polecało się glinkę VP żółta (miękka) czy na dzień dzisiejszy jest coś innego wartego uwagi, a w zbliżonej cenie do tej wymienionej powyżej ? Co ogólnie sądzicie o takim zestawie? Cleaner: DJ Lime Prime Glinka: VP żółta (miękka) Wosk: FK 1000P Wosk już mam. Co do cleanera i glinki to jeszcze się zastanawiam. Dostanę coś lepszego w tej kasie ?
Yakuz89 Opublikowano 5 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2016 Co myślicie o gabce w formie glinki od ADBL? Bodajże nazywa sie Clay sponge. Głownie chodzi mi o usunięcie przyklejonego lakieru proszkowego, z którym pomarańczowa Glinka od VP nie radzi sobie. dołączam sie do pytania
stawek Opublikowano 12 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2016 Koledzy czy jako zamiennik VP zółtej mogę zastosować CarPro ? Jeśli tak to którą wybrać ? Bo tutaj są 3 kolory do wyboru i nie wiem, która będzie najlepszym odpowiednikiem VP. Zielona - miękka ? Nie chce też przesadzić bo nigdy glinki nie używałem.
KHOT Opublikowano 12 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2016 Co myślicie o gabce w formie glinki od ADBL? dołączam sie do pytania Przetestowałem w sobotę i dla mnie rewelacja. Ściągnęła trochę smoły, zużycia na glince brak, wypłukana, wysuszona i z powrotem do pudełka. Bardzo dobra rzecz.
Yakuz89 Opublikowano 12 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2016 Ha do mnie tez juz jedzie zobaczymy jak sie bedzie sprawowac.
mateeusz_sz Opublikowano 12 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2016 Ja nie wiedziałem czy jest spoko, a relacji na forum tez brak, wiec zdecydowałem sie na glinkę od Bilt hambera. Przeskok z VP, jak dla mnie rewelacja !
Rekomendowane odpowiedzi