boT Opublikowano 26 Lutego 2020 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2020 @Strus obserwuję twoje zabawy od dawien, ja już te Volvo to bym że zlomowal ty masz kuźwa wiecznie problem A słuchaj odnośnie soffta nowego, temat masz aktualny na masce? 1
Strus Opublikowano 26 Lutego 2020 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2020 11 minut temu, boT napisał: ja już te Volvo to bym że zlomowal ty masz kuźwa wiecznie problem Śmiga jak złoto jeszcze (podłubane jest). Wygodne, idealne gabarytowo i co nieco da się da się jeszcze młotkiem naprawić A lakier obnaża wszystkie słabe strony produktów 13 minut temu, boT napisał: A słuchaj odnośnie soffta nowego, temat masz aktualny na masce? Pytasz o Fusso 9019 ? Jeśli tak to zerknij da wątku o Fusso. Dziś 2 update'y wrzuciłem. Jeśli o Super Splasha pytasz to sprawa się odwleka bo nie mam cleanera Soft99 a chciałem pewne porównanie trwałościowe zrobić
Moderator Domel Opublikowano 26 Lutego 2020 Moderator Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2020 22 minuty temu, Strus napisał: A lakier obnaża wszystkie słabe strony produktów Mówie Ci, nie używaj tych WaxOfów - one zatykają - zetnij ten lakier futrem na rotacji - będzie wszystko jak należy 1
Strus Opublikowano 26 Lutego 2020 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2020 One step co roku jest. Więc wiesz... wierzchnia warstwa ściągana regularnie. Poza tym argument żaden bo jak ich nie używałem było to samo. Masz dowód że zatykają ?
Moderator Domel Opublikowano 26 Lutego 2020 Moderator Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2020 18 minut temu, Strus napisał: Masz dowód że zatykają ? Tak, wałkowałem kilka produktów. musiałbym się dokopać mam tego kilka TeroB... 19 minut temu, Strus napisał: Poza tym argument żaden bo jak ich nie używałem było to samo. A no to zmienia postać rzeczy, sam znasz swój lakier lepiej.
Strus Opublikowano 26 Lutego 2020 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2020 5 minut temu, Domel napisał: Tak, wałkowałem kilka produktów. Kilka ? Rozwiń. Bo o ile się nie mylę na polskim rynku są 4 takie produkty. Mam 3 Jeśli masz takie wnioski po korzystaniu przynajmniej 3 z nich to będę wdzięczny jeśli założysz temat i poprzesz to konkretami 1
126tomek Opublikowano 27 Lutego 2020 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2020 Koledzy ile SiO2 ma w składzie WG? Jest to jeden z niewielu QD które bezproblemowo docierają się na moim lakierze
Qlimaxss Opublikowano 27 Lutego 2020 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2020 @126tomek Z tego co na szybko zajrzałem w temacie Water Golda to producent nie zawarł takiej informacji . Ale myślę ze 1% góra 1,5 % to maks. Reload ma chyba 4%
126tomek Opublikowano 27 Lutego 2020 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2020 Dzięki kolego. Właśnie nie widziadłem zapisu ile % ma Sio2 ale tak mylę ze musi mieć mniej niż Reload bo się nie maże tak.
Strus Opublikowano 2 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2020 @boT, @Eidos71, jak Wasze odczucia co do trwałości w obecnych pogodach ? Ja już pewne mam po sprawdzeniu drugiego auta. Ale jakiś materiał poglądowy wrzucę koło weekendu
boT Opublikowano 2 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2020 @Strus chciałem w sobotę coś wspomnieć ale tak deszcz napierdziela że nie było sensu, złapałem zdjęcia przed południem w sobotę, bo zapowiadała się pogoda a po 14 nagła zmiana pogody. Ale Auto mam nie myte od tamtej pory jak wrzuciłem qd, może dzis albo jutro wrzuce cosik  zobaczymy co tam za hydro jeszce zostało. Ale widzę że deszcz naprawdę świetnie sam domywa mi Auto, non stop na zewnątrz , ale udało się złapać fotę brudasa i moich terenów polowych
Eidos71 Opublikowano 2 Marca 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2020 2 godziny temu, Strus napisał: @Eidos71, jak Wasze odczucia co do trwałości w obecnych pogodach ? Na razie nie mam kontaktu z autem, na którego maskę testowo trafił WG CC Premier. Czekam na akcesorium, aby wykonać drugą część testu. Mam nadzieję, że niedługo ta druga część i całość podsumowującą test zostanie przeze mnie wykonana.
Strus Opublikowano 5 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2020 No to ja zakończyłem testy. Kilka słów podsumowania. Nie sprawdzałem nigdy trwałości WG w warunkach deszczowo-zimowych także i dla niego to pierwszy raz. O ile latem potrafił mi wytrzymać 4-6 tygodni o tyle w obecnych warunkach jest to do 3 tygodni. Skąd te 3 tygodnie? Skoro po 17 dniach na mojej masce jeszcze jest to za 4 dni pewnie też go ciut będzie. A raczej byłoby (dziś maska została oczyszczona). Nowa wersja wcale nie jest lepsza wytrzymałościowo. Wręcz gorsza co pokazuje wolniej zrzucając wodę w stanie agonalnym. Różnica niby niewielka ale skoro to test to należy to odnotować. Jest ciut słabsza od obecnego WG. Dorzućmy do tego odrobinę mniej przyjazną aplikację i wniosek mam następujący: jeśli komuś bardzo zależy na krótkotrwałym przyciemnieniu kosztem niewielkiej utraty efektu szkła to produkt wydaje się być godny uwagi. Dla mnie zakup nowej wersji nawet zakładając tą samą cenę nie ma uzasadnienia. 1
Eidos71 Opublikowano 9 Marca 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2020 Uzupełnienie pierwszej części testu / prezentacji. Tym razem porównanie poziomu połysku CC WG Premier i CC WG. W dalszym ciągu twierdzę, że Premier będzie wart włączenia go do posiadanego arsenału - nawet w przypadku detailerów, którzy posiadają już dotychczasowy CC WG... 2
Strus Opublikowano 10 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2020 Patrz, jak odmienne wnioski można wyciągnąć z tego samego produktu. Fajne jest to że ta cała zabawa jest na pewnych polach mocno subiektywna. Inne oko, inny lakier, inne słońce i już wszystko może wyglądać inaczej 1
mld Opublikowano 31 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2020 Czy nowa wersja wosku też będzie (dostaliście na testy?), czy tylko Water Gold?
Tomek1419 Opublikowano 31 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2020 A wiecie może kiedy będzie w sprzedaży wersja premier?
Strus Opublikowano 31 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2020 Miała być na przełomie maja i czerwca
Michał82 Opublikowano 31 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2020 Akurat czas do majówki ogarnąć auto na lato a później podbić p53 nowym WGP
Michał82 Opublikowano 20 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2020 W związku z tym, że nie mam czasu na bieżąco śledzić forum i wchodzących do sklepów nowości to czy mógłby ktoś w tym temacie napisać, gdy wersja Premier będzie dostepna. Mial być maj/czerwiec.
Pilny Opublikowano 7 Czerwca 2020 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2020 Może już wkrótce, wpisałem w gogle i https://global.rakuten.com/en/store/prostaff-shop/item/g139/
Moderator Streat Opublikowano 8 Czerwca 2020 Moderator Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2020 @Pilny jak fajowski atomizer
Marcin Opublikowano 26 Czerwca 2020 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2020 W dniu 8.06.2020 o 19:59, Streat napisał: @Pilny jak fajowski atomizer cena tez
Rekomendowane odpowiedzi