JJZS.KAM Opublikowano 22 Lutego 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2020 Podziękuję za taką wersję Niestety szansa wyjazdu na targi drastycznie spada. Tak że czekam na opinie o nowej maszynie evoxy.Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka
xadamx Opublikowano 23 Lutego 2020 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2020 21 godzin temu, JJZS.KAM napisał: Tak że czekam na opinie o nowej maszynie evoxy. Kolega już kupił ale póki co nie ma na czym potestować. 21 godzin temu, JJZS.KAM napisał: Podziękuję za taką wersję Ludzie kupują różne wynalazki, bo nie mają kasy na sprzęt bardziej profi. Ty, ja tego nie kupimy bo wiadomo - jakość. Ale ktoś inny będzie sugerował się tylko ceną.
Administrator AreK Opublikowano 23 Lutego 2020 Administrator Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2020 23 godziny temu, JJZS.KAM napisał: Podziękuję za taką wersję Niestety szansa wyjazdu na targi drastycznie spada. Tak że czekam na opinie o nowej maszynie evoxy. Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Maszyna jest już u mnie na testy więc nie omieszkam podzielić się z Wami swoimi spostrzeżeniami. Niestety w najbliższym czasie nie będę miał możliwości zabawy. Kwestia 2-3 tygodni. 2 1
boT Opublikowano 23 Lutego 2020 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2020 @AreK a jak pytałem co za maszynki, to nie powiedział pneumatyka malutkiego oraz krążki ścierniwa do obróbki też, czy tylko planterana?
Administrator AreK Opublikowano 24 Lutego 2020 Administrator Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2020 16 godzin temu, boT napisał: @AreK a jak pytałem co za maszynki, to nie powiedział pneumatyka malutkiego oraz krążki ścierniwa do obróbki też, czy tylko planterana? Nie zawsze mam czas odpisać a i pamięć w moim wieku często zawodzi
sadam55 Opublikowano 29 Lutego 2020 Zgłoś Opublikowano 29 Lutego 2020 @boT właśnie tez jak kolegę wyżej bierze mnie na maszynę planetarna i zastanawiałem się między mille a flexemJak sie zastanawiasz nad mille to kup makite za 1200zl ;) wykonanie, komfort pracy i ergonomia na najwyzszym poziomieWysłane z mojego SM-A320FL przy użyciu TapatalkaBtw, jakich uzywacie kombinacji pad/pasta/obroty do pracy z planetarka?Wysłane z mojego SM-A320FL przy użyciu Tapatalka
PiterG Opublikowano 29 Lutego 2020 Zgłoś Opublikowano 29 Lutego 2020 Pytanie dotyczace maszynek planetarnych,Czy sprzet ten nadaje sie do polerowania szyb? Typowo pod tlenek ceru.Wysłane z mojego EML-L29 przy użyciu Tapatalka
sadam55 Opublikowano 29 Lutego 2020 Zgłoś Opublikowano 29 Lutego 2020 Pytanie dotyczace maszynek planetarnych,Czy sprzet ten nadaje sie do polerowania szyb? Typowo pod tlenek ceru.Wysłane z mojego EML-L29 przy użyciu TapatalkaRotacja sie nadaje, to i planetarka tez. Tylko, ze rotacja precyzyjniejsza i blizej krawedzi dojedzieszWysłane z mojego SM-A320FL przy użyciu Tapatalka 1
marco80 Opublikowano 1 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2020 @PiterG Do szyb które są dość twardym materiałem jest typowo rotacja ,planetarną też się da ale zajmie to sporo więcej czasu @sadam55 Nie ważne jaka maszyna- a jaki lakier ,jego stan wyjściowy i co chcemy osiągnąć, pod to dobieramy kombinację pada i pasty 1
PiterG Opublikowano 1 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2020 Wlasnie o ro mi chodzilo. Czy sie da dzieki za informacje Wysłane z mojego EML-L29 przy użyciu Tapatalka
Banshee Opublikowano 3 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2020 Wiecie może czy bedzie na targach w Poznaniu stoisko flex"a ? Chciałbym sobie potestować xce bo zastanawiam się grubo nad jej kupnem a nigdy nie mailem jej w rękach i chce zobaczyć czy mi podpasuje
D@ViD Opublikowano 4 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2020 @Banshee Na razie targi odwołane i przeniesione na czerwiec
xadamx Opublikowano 5 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2020 @AreK mam pytanie. Miałem już tę Evoxę w rękach i pierwsze co zauważyłem po odpaleniu to taki dziwny, głośny dźwięk. Zacząłem ruszać ręcznie dyskiem i na zębatkach jest wyczuwalny lekki luz. Czy w Twojej HDX8 też tak jest oraz czy we Flexie XCE też?
JJZS.KAM Opublikowano 10 Marca 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2020 @AreK Czekamy na wynik testów Dziś znalazłem ciekawą ofertę za niecałe 1700zł razem z dostawą za XCE. https://www.slimsdetailing.co.uk/flex-xce-10-8-125-positive-drive-orbital-polisher.html
Tomas-sg Opublikowano 10 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2020 @JJZS.KAM u mnie gdzie mieszkam cena 449 € plus czuje że zjedzie o 10-15 % bo niedługo będą wyprzedaże
D@ViD Opublikowano 10 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2020 @JJZS.KAM po co cudowac z zagranicznymi stronami... Tutaj kolega sprzedaje od dłuższego czasu https://www.facebook.com/groups/AutoDetailingMarket/permalink/2495678913987134/?sale_post_id=2495678913987134
PiterG Opublikowano 10 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2020 Za ta kase tez moge sprzedac Wysłane z mojego EML-L29 przy użyciu Tapatalka
D@ViD Opublikowano 10 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2020 @PiterG nie znam cen, bo nie monitoruje, ale kolega napisale ze znalazl oferte poniżej 1700zl, a tu jest za 1599zl 1
JJZS.KAM Opublikowano 10 Marca 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2020 6 minut temu, david2888 napisał: @JJZS.KAM po co cudowac z zagranicznymi stronami... Tutaj kolega sprzedaje od dłuższego czasu https://www.facebook.com/groups/AutoDetailingMarket/permalink/2495678913987134/?sale_post_id=2495678913987134 Tak tak widziałem tą ofertę. Z tym że tam już gwarancja leci a tu jest nówka, cudować też nie muszę szwagier ma sklep pod nosem
D@ViD Opublikowano 11 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2020 10 godzin temu, JJZS.KAM napisał: Z tym że tam już gwarancja leci Panie Kochany... toż to jest FLEX, to jest nie zniszczalne na gwarancji na bank ci się nie popsuje ;D 1
Administrator AreK Opublikowano 12 Marca 2020 Administrator Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2020 Ok, to kilka słów ode mnie na temat Evoxy HDX8. Choć przesyłka dotarła do mnie dość dawno to dopiero teraz mogłem zająć się jej testami. Karton dość ładny, mamy na nim info o 2 letniej gwarancji, modelu, fb i www. Grafiki według gustu. Po otwarciu widzimy maszynę zapakowaną w worek foliowy. Po rozpakowaniu miałem wrażenie,że trzymam w ręku chińską tandetę. Tworzywa użyte do produkcji mnie nie zachwyciły. Tak samo przewód ale po chwili dostrzegłem jego zalety. Wygląda słabo ale jest dość elastyczny i miękki co jest jego zaletą. Jest też długi więc kolejny plus. Świetnie rozwiązane jest wejście przewodu do obudowy. Zastosowano tu jakby przegub kulowy co zabezpieczy przewód przed łamaniem. Wracając do maszyny, uchwyt gumowany co bardzo mi się podoba, taka sama guma jest na końcu obudowy co zabezpiecza ją przed zniszczeniem. Wkurza mnie jej brak we Flexach. Obudowa za bardzo przypomina mi jednak Flexa XC 3401. Dobrze byłyby się od tego odciąć. Uchwyt bardzo podobny jak w starej VRG-uwielbiam ;-). Regulacja w zasięgu kciuka-bardzo ergonomiczna. Przejdźmy do samej pracy. Po włączeniu maszyny zaniepokoiło mnie jakby "chrabotanie", nie ma tego w XCE ale było podobnie w VRG. Nie przejmuję się tym. Do obróbki miałem lakier uni, średnio zniszczony. Zapiąłem więc żółtego NATa i pastę 4CR 8065. HDX pracuje bardzo kulturalnie, ma bardzo niski poziom drgań, wręcz mało wyczuwalny. Po dłuższej pracy jednak je czułem. XCE ma jakby większe drgania ale ich nie czuję po dłuższej nawet pracy. Nie wiem, nie znam się może to ich częstotliwość, nie wiem. Nie jest to jednak problemem bo chyba każda DA generuje większe drgania. Poziom i komfort pracy oceniam na bardzo wyskoi. EVOXA jest dużo głośniejsza od XCE. Zakładając jednak, że każdy z nas dba o słuch i pracuje w słuchawkach bądź używa najzwyklejszych stoperów, problem nie istnieje. Skuteczność i siła cięcia jak na maszynę planetarną przystało, świetna. Do tego nie trzeba się martwić o brak ruchu rotacyjnego jak w zwykłej DA. Podsumowując... EVOXA HDX8 to dobra maszyna za rozsądne pieniądze, w wielu kwestiach ustępuje Flexowi ale umówmy się, cena też jest dużo niższa. Nie wiemy jak trwałość obudowy, gum oraz mechanizmów. Czas pokaże ale mam nadzieję, że nie będzie z tym większych problemów. Nie wiem też jak serwis. Żeby dorównać Flexowi w tej kwestii, Evo ma ciężkie zadanie. Jako największy fan maszyn planetarnych w Pl, polecam ww sprzęt p.s. lecę męczyć Evo, może jeszcze coś ciekawego zauważę p.s.1 Półtora dnia pracy za mną i mam kolejne spostrzeżenia. Maszyna prawie wcale się nie grzeje, jest mocna jak cholera, nie sposób jej zatrzymać. Drgania też ma jakby mniejsze albo się przyzwyczaiłem. Cały czas na bardzo niskim poziomie. Nie zauważyłem żeby ciszej pracowała. 5 2 4
boT Opublikowano 12 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2020 2 godziny temu, AreK napisał: Przejdźmy do samej pracy. Po włączeniu maszyny zaniepokoiło mnie jakby "chrabotanie", nie ma tego w XCE ale było podobnie w VRG. Maszyna jest nowa i moim zdaniem potrzebuje czasu na ułożenia się wszystkich mechanizmów, myślę ze parę roboczogodzin pracy tej maszyny i dziwne dźwięki się dotrą Daj znać czy coś zmieni czas
JJZS.KAM Opublikowano 12 Marca 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2020 Dziękuję @AreKza testy i podzielenie się opinią. Jutro startuje do mnie paczka z HDX8, trzeba na poniedziałkowe popołudnie przygotować kawał blachy
damiano2007 Opublikowano 13 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2020 Ja tam Się tak zastanawiam... I chcę się tylko upewnić... Maszyna planetarna skok 8mm jak najbardziej nadaje się do nakładania cleanerów, wosków tak jak klasyczne DA o małym skoku? @AreK mam rację?
Rekomendowane odpowiedzi