Gardor Opublikowano 6 Lutego 2020 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2020 Nie robi problemu warstwowanie w przypadku Aqua a nawet dzięki drugiej warstwie ma być lepszy efekt „samoregeneracji” Czasami producenci wręcz zalecają druga warstwę np cquartz uk 3.0, tevo s36
robcok Opublikowano 6 Lutego 2020 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2020 15 godzin temu, majuDJ napisał: Dołączam się do tematu. Z tym, że ja oddaje samochód komuś kto to zrobił. Pacjent to nowy Ford Focus MK4 kombi w kolorze Chrome Blue metalik. Jaką wybrać powłokę z trwałością na 2/3 lata? 1. Ultracoat One + Ultracoat Hydro HD 2. Firebal Devil’s Blood na lakier lampy ( 2 warstwy) 3. Gyeon Prime 4. Aqua Coating 5. Max Protect UNC-R Która powłoka będzie najlepsza z powyższych i która będzie najlepiej odpychać wodę? Ja bym wybrał powłoke Max Protect 1.5 + UNCR lub 2x Aqua Fireball nie kładłem wiec sie nie wypowiem. Ultracoat One + HD spoko ale MP lub Aqua lepsze Gyeon Prime bym odpuścił nie wytrzyma tyle - jak już to Syncro (2x Mohs+Skin)
majuDJ Opublikowano 6 Lutego 2020 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2020 5 godzin temu, Gardor napisał: @andrew-mks fajna cupra, jesteś z niej zadowolony? Wracając do powłoki to od siebie polecam dać Aqua w 2 warstwach @Crasher z tego co pamietam też woli dać 2 warstwy. @majuDJ A jak cenowo wypada aplikacja każda z tych powłok u Twojego detailera? Powiedz nam ile km rocznie przejeżdżasz czy auto jest garażowane i czego oczekujesz od tej powłoki? Wszystkie są w podobnej cenie lub różnica 200-300zl. Z tym, że w przypadku większych różnic otrzymuje powołokę na szyby itp. Są ta różne oferty od detailerow z Poznania/Warszawy i Stalowej Woli. Auto jest garażowane w garażu podziemnym. Rocznie robię od 30 do 40 tys km. Oczekuje, że auto będzie super wyglądało po umyciu i nie trzeba będzie woskować przed długi czas.
piteks Opublikowano 7 Lutego 2020 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2020 Mam jeszcze pytanie o folie zabezpieczające na nowym aucie. Jest jakiś patent na ich ściągnięcie jak najmniej inwazyjne? Gdzieś słyszałem, że najlepiej je polać wodą, a potem ściągnąć ale ile w tym prawdy ...
Moderator psemo Opublikowano 7 Lutego 2020 Moderator Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2020 Pierwsze słyszę, żeby polanie wodą ułatwiało demontaż folii
fireman Opublikowano 7 Lutego 2020 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2020 W dniu 7.02.2020 o 08:49, piteks napisał: Mam jeszcze pytanie o folie zabezpieczające na nowym aucie. Jest jakiś patent na ich ściągnięcie jak najmniej inwazyjne? Gdzieś słyszałem, że najlepiej je polać wodą, a potem ściągnąć ale ile w tym prawdy ... Suszarka/opalarka/parownica dobrze grzać i łatwo idzie. Po dobrych foliach prawie nic kleju nie zostaje. edit. zabezpieczające myślałem o ppf, a autor ma na myśli folie transportowe.
Moderator Streat Opublikowano 7 Lutego 2020 Moderator Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2020 10 godzin temu, piteks napisał: Mam jeszcze pytanie o folie zabezpieczające na nowym aucie. Jest jakiś patent na ich ściągnięcie jak najmniej inwazyjne? Gdzieś słyszałem, że najlepiej je polać wodą, a potem ściągnąć ale ile w tym prawdy ... 7 godzin temu, psemo napisał: Pierwsze słyszę, żeby polanie wodą ułatwiało demontaż folii No to mało słyszałeś Jak jestem w salonie na wymieniae oleju to czesto zagaduje do chłopakó z serwisu jak to tam wyglada itp. i ostatnio pokazywali mi nowego crv zaklejonego folia ochronna która wyglada jakby ja 5 latek nakładał, spytałem sie jak to demontujecie a on ze polewaja ciepła wodą i praktycznie samo schodzi
powalla Opublikowano 7 Lutego 2020 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2020 Slowo klucz „cieplo” , czyli czy woda czy struga powietrza /pary to musi byc na cieplo robione .
Moderator Streat Opublikowano 7 Lutego 2020 Moderator Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2020 @powalla ciepłą wodą nie wrzatkiem ogolnie ważne aby woda byłą ciepła i samo odejdzie
piteks Opublikowano 7 Lutego 2020 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2020 Czyli dobrze mi się obiło o uszy z tą wodą.
powalla Opublikowano 7 Lutego 2020 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2020 2 godziny temu, Streat napisał: ciepłą wodą nie wrzatkiem Wspomniałem o wrzątku? W którym momencie?
Gardor Opublikowano 7 Lutego 2020 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2020 @majuDJ skoro przejeżdżasz rocznie 30-40tys kilometrów to nie wróżę że powłoka przeżyje te 3lata. Uncr jest długowieczna powłoka jeśli o nią będziesz w stanie dbać. Zamierzasz auto wozić na mycie ręczne i serwisy czy sam będziesz to robił? Fajnie jakbyś okleił sobie reflektory i słupki piano black folia ochronna PPF, a jak masz fundusze to zderzak przedni a jak możesz pozwolić na jeszcze więcej to również maskę A jaka niewidzialna wycieraczkę Ci proponują?
majuDJ Opublikowano 11 Lutego 2020 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2020 Pewnie przeżyje 2 lata, ale dobre i to. Jednak zdecydowałem się na Fireball Devil's Blood dodatkowo folia na ranty drzwi oraz na wnęki od klamek. Auto bedzie wożone na myjnia ręczną, a raz na pół roku mycie detailingowe, a raz na 12 miesięcy przegląd powłoki i uzupełnienie braków. Jeśli chodzi o szyby to mają byc zabezpieczone środkiem Nano Ceramic Protect Glass.
BlackJack1 Opublikowano 21 Kwietnia 2020 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2020 Witam, Będę odbierał auto z salonu w następnym tygodniu. Kolor to biel mineralna. To perłowy kolor w zależności od oświetlenia wpada trochę w kość słoniową trochę w szarość i biel. Na wizualizacji w konfiguratorze jest ciemniejsza i z większą głębią koloru a w rzeczywistości taki płaski ten kolor. Chciałbym położyć coś niedrogiego i łatwego w aplikacji aby wydobyć głębię koloru i połysk. Coś na dłużej bo nie mam czasu z zabawą w częste poprawki Zamieszczam zdjęcia rzeczywiste i rendery. Z góry dziękuję za pomoc.
artur19937 Opublikowano 27 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2020 co myślicie o powłokach gtechniq?
Rekomendowane odpowiedzi