Jump to content

Recommended Posts

Posted

Witam,

Chciałem kupić polerkę (może prezent dla ojca).  Ja jak i ojciec nie za często używaliśmy polerek. Chciałem ją głównie do polerowania lakieru, ale też do metali. Wypatrzyłem już dwa egzemplarze:

Bass BP 5130

74f48bdc1d3c7c3ca5f4cf483b1cb336.jpg

YATO YT-82200

i-yato-yt-82200.jpg

Któraś z tych warta uwagi? Czy coś innego szukać?

Posted

Kolega to pewnie odbierze za odpowiedz ironiczna wiec tylko dopisze ze w basspolska trzeba caly czas trzymac wlacznik , a w yato bp ma tylko 150 mm .

Posted

Tylko, że ta z Jula kosztuje prawie 400zł.

Cytat

Kolega to pewnie odbierze za odpowiedz ironiczna wiec tylko dopisze ze w basspolska trzeba caly czas trzymac wlacznik , a w yato bp ma tylko 150 mm .

W Yato można wymienić, ale z tego co widzę będzie trochę problematycznie. Jak to nie ma przycisku do blokowania? Przecież widzę jeden po boku.

Posted

Ostatnio byla promocja... Wtedy chyba mozna bylo kupic za 250.

Wysłane z mojego EML-L29 przy użyciu Tapatalka

Posted

No to się skończyła `\(:>)/`

W sumie w Bassie mógłbym spróbować dorobić przycisk blokady, albo użyć po prostu skórzanego paska, aby zablokować przycisk.

Chociaż nie chcę mi się wierzyć, że w tej kwocie nie ma tak podstawowej rzeczy.

Posted

Powiadasz w Yato można dokupić ? Zobacz co tam pasuje i ile to kosztuje , a te 379zł za Hamrona wyda Ci się mega okazją 😉 

Posted

Drogawo o 50zł. Mogłoby kosztować te 350 zł 😕 , ale zobaczę opinie o niej. Przy okazji znalazłem jeszcze inny model Bass  BP-5119. Ponoć to samo i już z blokadą.

Posted
Cytat

No tylko doczytaj co oznacza "skok 8 i 15 mm"  by nie było potem ..."kurde mogłem dołożyć te  marne 5 dych! "   

Faktycznie spora różnica. Więc zrobię jak radzicie i wezmę tego Hamrona. Może przycebule i założę kartę FanClubową 😅 (W sumie od czasu do czasu w JULI coś kupię). Mogę też poczekać z dwa miesiące na promocję (o ile będzie).

Tylko w jednej z opinii przeczytałem, że nie ma stabilizacji obrotów. Mam nadzieję, że to jakaś pomyłka ze strony komentującego 😥.

Posted

@Zbychuu  ten co kupił  i napisał opinie to pieprzy glupoty jak potrącony przez Passata. Nie ma pojeciacia o tym słowie stabilizacja obrotow... 

Oczywiście występuje takie rozwiązanie ale w maszynach typu Rotacja z ruchem tylko obrotowym.

Rotacja a DualAction to dwie różne maszyny 😉 tobie e takim budżecie polecamy harmona, i nie ma sensu kombinować 

Posted

Ja też miałem taki sam dylemat i kilka dni temu kupiłem Yato na plus jest to że ma walizkę bardzo praktyczną miękki kabel 5 metrów oraz dłuższą i lepszą gwarancje:

Rejestracja w Serwisie Yato Premium to pakiet korzyści:

Gwarancja przedłużona do 3 lat

obsługa zgłoszeń gwarancyjnych w systemie door-to-door

darmowa naprawa lub wymiana urządzenia w 7 dni

Jedynie ten większy Pad ale dla mnie początkującego pracuje się bardzo dobrze maszyna nie jest głośna i fajnie się ją prowadzi. 

Posted

Wybacz, ale już zamówiłem Harmona. Dla klubowiczów jest oferta 20% rabatu na wybrany produkt. Więc moje czekanie się opłaciło. Zapłaciłem 300 zł, zamiast 379 zł. Co prawda nadal czuje się wydymany o 50 zł, ale mogę to przeżyć. Zobaczymy co z tego będzie.

• 2 months later...
Posted
W dniu 26.10.2019 o 14:36, Zbychuu napisał:

Wybacz, ale już zamówiłem Harmona. Dla klubowiczów jest oferta 20% rabatu na wybrany produkt. Więc moje czekanie się opłaciło. Zapłaciłem 300 zł, zamiast 379 zł. Co prawda nadal czuje się wydymany o 50 zł, ale mogę to przeżyć. Zobaczymy co z tego będzie.

Powiedz mi jak to jest z tym rabatem na julaclub 20% bo jakos nie mogę ogarnąć

• 1 month later...
Posted
2 godziny temu, danko93 napisał:

2, wyżej wymienione YATO YATO YT-82200

3. HAMRON ?

wybrać skok 15mm

Yato ma dłuższy kabel, ale talerz w zestawie 150, trzeba dokupić talerz 125

• 2 months later...
Posted
W dniu 17.02.2020 o 09:38, ghost napisał:

Yato ma dłuższy kabel, ale talerz w zestawie 150, trzeba dokupić talerz 125

lepiej yato + dokupić 125mm czy hamron i się denerwować na kabel ?:)

Posted

Witam Panowie,

odgrzeję trochę kotleta.  Coś się zmieniło od tamtego czasu w polerkach? Dalej ten Hamron z Juli do 300zł nr1? 

• 3 months later...
Posted

Witam, chciałbym odświeżyć temacie polerki DA - czy w cenie do 300 zł na chwile obecną jest dostępna lepsza opcja od Hamrona (004229) z Juli? Obecnie jest w promocji 299 zł do 04.09. 

Posted

@w0jta5 rozważ Yato 82200 za 310 zł. Dysk to 50 zł więc wychodzi 360 zł. Masz za to 5 metrowy, gumowy kabel, skrzynkę na maszynę i 3 lata gwarancji. W hamronie rok i 2 metry kabla. 

W Yato zostaje ci dodatkowo dysk 150 i 3 gąbki idealne do trenowania

• Lubię to 1