rustin Opublikowano 28 Maja 2017 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2017 Czym zabezpieczyć lampy od uv, matownieniu po takiej zabawie? Coś budżetowego
rustin Opublikowano 29 Maja 2017 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2017 A jakiś środek w rozsądnych pieniądzach do tego przeznaczony?
orzel_man Opublikowano 29 Maja 2017 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2017 Panowie Prośba o pomoc,. Mam klosze po kompleksowej regeneracji, użyłęm Maguires Headlight Protectant, ale chyba leżał zbyt długo... w sensie ok 30 sekund może, i lampy wyglądają gorzej niż przed zastosowaniem. Z tego co wyczytałem na Stronach anglojęzycznych, Meguires zaprzestał produkcji tego środka... nie wiem z czego to wynika. Posiadam w arsenale Good Stuff Rhino Horn - czy to doczyści mi lampy z pozostałości tego Protectanta. wygląda na to że ten środek od Megsa trzeba BAAARDZOO szybko wycierać. mi zostały jakieś dziwne mazy, i jestem na 200% pewny że to od megsa. Teraz muszę to czymś wyprowadzić. Prośba o pomoc, u naprawdę uważajcie z tym protectantem. trzeba nakładać i od razu wycierać/polerować żeby nie przysechł. Lampy/ klosze w ford S max - plastiki
rustin Opublikowano 29 Maja 2017 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2017 Meguiar's Headlight Protectant Nic innego?
Yoo! Opublikowano 29 Maja 2017 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2017 [ref]Manolito77[/ref], jakiej pasty oprócz Menzerny FG400 używasz ? FG400 to na początek, a co do wykończenia, może być Menzerna super finish 3000 ? Podbiję moje zapytanie
wilk30 Opublikowano 29 Maja 2017 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2017 możesz Koch Antihologram, Menzerna 4000 od biedy możesz i przelecieć 3000 będzie lepiej niż przed polerką na pewno
Grz3chu Opublikowano 29 Maja 2017 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2017 Wystarczy się cofnąć kilka stron, kolega Manolito77 pisał już wiele razy jakich past używa. FG400 + FF3000.
Manolito77 Opublikowano 30 Maja 2017 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2017 [ref]Yoo![/ref], tak - Menzerna FF3000 to jest ta, jaką ja osobiście stosuję. Co do tego Megsa na lampy to już sam kilka razy pisałem- nakładać nie za dużo (kropki jak ziarnka ryżu na calej lampie tak co 3-4cm) i wycierac polerowac sprawnie żeby nie przyschlo. Jak ktoś rozprowadzi sobie jakimś gabkowym sloneczkiem a potem chce wziąć mikrofibre i dopolerowac to może być już za długo i się robią mazy z reguły. [ref]rustin[/ref], środek jest o tyle popularny, że tuż po nałożeniu można auto użytkować. Można lampy zabezpieczyć jakąś powłoką kwarcową ale wiadomo - to znacznie wyższa półka cenowa. Są środki, które może nawet są lepsze/bardziej trwałe ale np wymagają długiego czasu schnięcia co w wypadku kiedy robisz auto klientowi i tuż po ogarnięciu lamp chce je użytkować się nie sprawdza bo środek nie osiągnie pełnej wytrzymałości. Pzdr.
Yoo! Opublikowano 30 Maja 2017 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2017 Panowie,może żądam głupie pytanie,ale czy można na koniec przepolerować futrem na "sucho"? Wiem że jak polerowałem alu felgi to na sam koniec robiłem futrem i wychodziło piękne lustro bez żadnych zmug, dlatego może użyć tego na koniec na lampy? Wysłane z mojego D6603 przy użyciu Tapatalka
Manolito77 Opublikowano 30 Maja 2017 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2017 Kwestia jest taka, czy futro nie zostawi Ci po sobie delikatnych mikrorys bo tnie mocniej niż gąbka, tyle, że nie nagrzewa tak plastiku. Spróbować możesz - najwyżej będziesz musiał lampę przejechać pasta wykańczającą na miękkiej gąbce. Pzdr.
Yoo! Opublikowano 30 Maja 2017 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2017 Kwestia jest taka, czy futro nie zostawi Ci po sobie delikatnych mikrorys bo tnie mocniej niż gąbka, tyle, że nie nagrzewa tak plastiku. Spróbować możesz - najwyżej będziesz musiał lampę przejechać pasta wykańczającą na miękkiej gąbce.Pzdr. Np FF3000 na czarnym padzie? Wysłane z mojego D6603 przy użyciu Tapatalka
Manolito77 Opublikowano 30 Maja 2017 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2017 Jakikolwiek, który będzie podpisany POLISHING / FINISHING a nie CUTTING. Ja mam do wykańczania Flexipads/Menzerna finishing żółty - 135mm Ewentualnie dobrze sprawdza mi się także gąbka profilowana 3M Polishing żółta - 150mm
orzel_man Opublikowano 30 Maja 2017 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2017 Czyli jak polecicie nakładać tego Megsa Headlight protectant ? Udało mi sie wyprowadzić lampy cleanerem rhino horn. Ale mam megsa i chce zabezpieczyć lampy. Kawałek po kawałku. Nakładać aplikatorem gąbkowym i od razu polerować fibra ?
Yoo! Opublikowano 30 Maja 2017 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2017 Orzel stronę wcześniej jest to opisane.
orzel_man Opublikowano 31 Maja 2017 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2017 Jakoś nie znalazłem. ale wczoraj zrobiłem wcieranie aplikatorem gąbkowym z megsa i od razu wycieranie mikrofibrą. jest ok, nie ma mazów jak ostatnio. trzeba działać szybko. Ja lampy w s max podzieliłem na 3 "sektory" i robiłem każdy po kolei nie dając zaschnąć paście. pozdro
Konioklonio Opublikowano 31 Maja 2017 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2017 Ogarnięcie kloszy lamp w Colt'cie CZT:
Grz3chu Opublikowano 31 Maja 2017 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2017 Jakoś nie znalazłem. 20 sekund szukania. [ref]Yoo![/ref]Co do tego Megsa na lampy to już sam kilka razy pisałem- nakładać nie za dużo (kropki jak ziarnka ryżu na calej lampie tak co 3-4cm) i wycierac polerowac sprawnie żeby nie przyschlo. Jak ktoś rozprowadzi sobie jakimś gabkowym sloneczkiem a potem chce wziąć mikrofibre i dopolerowac to może być już za długo i się robią mazy z reguły
orzel_man Opublikowano 31 Maja 2017 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2017 Sentencję fdzieś przeczytałem jak czytałem wątek. ale nie mogłem jej odnaleźć dzięki kolego
hirekpl97 Opublikowano 10 Czerwca 2017 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2017 Witam. Polerował ktoś lampy od srodka z was?
wilk30 Opublikowano 11 Czerwca 2017 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2017 wypolerowane lampy w Mazdzie DEMIO maszyna DA 9mm Eurotec pasty Koch 8.02 i Koch Antihologram pady royals niebieski twardy i czerwony miękki 80mm. Tak się prezentują lampy. papierek 800 i przetarte IPA papierek 1000 i przetarte IPA papierek 1200 i przetarte IPA papierek 1500 i przetarte IPA papierek 2500 i przetarte IPA kOCH 8.02 i przetarte IPA KOCH Antihologram i przetarte IPA Jak dla mnie po Kochu 8.02 mogłem poprzestać lampy wyglądały ok. Antihologram nie miał co robić
Grz3chu Opublikowano 11 Czerwca 2017 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2017 Dostałem ostatnio do roboty reflektory od Volvo i uświadomiły mi one, że muszę kupić jakąś maszynę do szlifowania. Mam do Was pytanie, posiadam szlifierke od yato oscylacyjną ze stopką delta, ale zastanawiam się, czy nie lepszym rozwiązaniem była by szlifierka pneumatyczna, coś takiego: Może ktoś jest w stanie powiedzieć mi co będzie lepsze, bo domyślam się, że przy elektrycznym yato odpada szlifowanie na mokro i nie wiem jak to rozwiązać.
.r. Opublikowano 11 Czerwca 2017 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2017 Mam tą maszynkę. Generalnie jest ok, zwłaszcza jak ogarniesz sobie bp 30mm i kwiatki kovaxa. Jedyny spory problem jaki istnieje to fakt, że czasem nie dojedziesz w narożnikach i trzeba ręcznie, dlatego sam teraz rozglądam się za jakąś delta szlifiereczką.
Grz3chu Opublikowano 11 Czerwca 2017 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2017 A co do papierów do tej maszyny, to kupujesz sobie np. 125mm i docinasz na wymiar? Bo z tego co widziałem z innych postów to do delty jest jedyne rozwiązanie, bo nie ma odpowiedniej gradacji w tym kształcie.
Rekomendowane odpowiedzi