chris1796 Opublikowano 11 Czerwca 2019 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2019 Witam, Pacjent to żółty Camaro. Chciałbym osiągnąć maksymalny efekt bardzo żywego koloru z wysokim połyskiem. Coś już dłubałem przy autach z zadowalającym efektem dla mnie ale to były ciemne lakiery. W grę wchodzi tylko rotacja. Zależy mi na efekcie a nie na długotrwałości, jak efekt będzie widoczny przez 3 miesiące to dla mnie OK. Cóż na start polerka, dotąd używałem megsa UC. Ale wieloetapowa korekta też wchodzi w grę. Do tej pory kładłem wosk FK1000. Nie odnalazłem nic ciekawego jak i czym zrobić żółty lakier z efektem WOW. Ktoś coś poradzi?
ghost Opublikowano 11 Czerwca 2019 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2019 Jak ma być efekt wow, szczerze: 1. Zmienić samochód na inny z detailingowym kolorem 2. Okleić go folią Bez efektu wow, ale przyzwoicie 3. Testować setki sealantów i powłok by uzyskać te 0.5% w wyglądzie. A po latach przyznać, że może i jest nieźle ale mimo prób wmawiania sobie szału nie będzie 4. Poczytać o Tac System Moonlight, wolfgang Dgps 3.0, Dodo Juice banana, wybrać coś dla siebie, jednak kolor ma znaczenie
Moderator Domel Opublikowano 12 Czerwca 2019 Moderator Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2019 7 godzin temu, chris1796 napisał: Pacjent to żółty Camaro. Skąd jesteś ? Uzupełnij profil pls.
chris1796 Opublikowano 12 Czerwca 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2019 Profil uzupełniłem. Nie szukam dodatkowego 0.5% w wyglądzie, chcę odświerzyć żeby wyglądał jak najlepiej. I koloru nie zmienię bo taki ma być. Nie mam doświadczenia w jasnych kolorach więc pytam. Zakładam, że ktoś znajdzie się z jasnym kolorem a może nawet z żołtym. Sam sealant po glince to chyba szału nie zrobi ?
Pajko Opublikowano 12 Czerwca 2019 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2019 @ghost a ja się nie zgodzę ze stwierdzeniem że jest coś takiego jak kolor nie detailingowy ! Przy odrobinie chęci i umiejętności każdy ! Kolor może zrobić Wow . Mi każdy mówił ze biały to kolor który wyglada byle jak i brakuje tego czegoś . Mam już 3 białe auto i na każdym można zawiesić oko . Drugi przykład srebrnego lakieru to Focus Wojtka @Domel . A żółty to wg mnie jeden z fajniejszych kolorów zaraz po czerwonym . Tak wiem i zgadzam się na ciemnych więcej widać efektywności ale można to osiągnąć stosunkowo łatwo Ja do żółtego poleciłbym ( oczywiście pomijam korektę jeżeli lakier tego wymaga ) dobry naturalny wosk , osobiście szedł bym w Zymola Titanium lub Glasura 4
chris1796 Opublikowano 12 Czerwca 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2019 Np na niebieskim metaliku robiłem one step megsem UC , na to cherry glaze i na to fk1000. Po kazdym myciu qd morning dew. I bylem bardzo zadowolony. Pytanie czy na zóltym też dobrze wyjdzie? Myślę że coś lepszego pod ten kolor użyć. Oczywiście notuję wasze propozycje
ghost Opublikowano 12 Czerwca 2019 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2019 4 godziny temu, chris1796 napisał: Sam sealant po glince to chyba szału nie zrobi ? Dobry cleaner będzie tu kluczem do sukcesu w przypadku wosków i sealantów. A i wybrane powłoki mogą zagrać koncert połysku. 4 godziny temu, Pajko napisał: a ja się nie zgodzę ze stwierdzeniem że jest coś takiego jak kolor nie detailingowy ! Przy odrobinie chęci i umiejętności każdy ! Kolor może zrobić Wow . Mi każdy mówił ze biały to kolor który wyglada byle jak i brakuje tego czegoś . Mam już 3 białe auto i na każdym można zawiesić oko . Drugi przykład srebrnego lakieru to Focus Wojtka @Domel . A żółty to wg mnie jeden z fajniejszych kolorów zaraz po czerwonym . Tak wiem i zgadzam się na ciemnych więcej widać efektywności ale można to osiągnąć stosunkowo łatwo Gdyby wszyscy mieli taki sam kolor byłoby nudno I samego w sobie nie neguję, bo kwestia gustu, może być nawet różowy. Jednak nie bez powodu mocna większość aut malowanych na zawody show car ma kolory czarne, czerwone, lub ciemne np niebieskie. Przedstawię obrazowo o co mi chodzi. żółte biały Piękne auta, niezły połysk, ale skupiając się tylko na lakierze, nadal twierdzę, że z ciemnych barw możesz ugrać dużo więcej... połysk, gigantyczną głębię i lustro. Jak mówiłem pomijam kwestie gustu, mniej lub bardziej widowiskowych samochodów, patrząc tylko na lakier i pomijając całą resztę. To głębia, lustro i szajn ciężko żeby miały sobie równe. A grafitowy albo srebrny metallic chyba sobie kupię jako trzecie gdy czasu nie ma, bo kurzu na nim prawie nie widać
kivlov Opublikowano 12 Czerwca 2019 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2019 Sąsiad ma żółtego Focusta ST i wygląda obłędnie. Czyści go nieustannie i naprawdę się da.
Fredi88 Opublikowano 12 Czerwca 2019 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2019 Tak się składa że jedno ze swoich aut malowałem na żółty kolor Ogólnie jest tak jak @ghost pisze. Ciężko coś ugrać... kwestia jeszcze jaki masz dokładnie lakier. Największy kibel to akryl a większość żółtych właśnie taka jest. Malując swoje auto naszukałem się naprawdę długo żeby znaleźć ten kolor jako metalic. Mając klar na aucie to zupełnie inna bajka. W słońcu mienił się niesamowicie. Niestety gotowego zestawu nie polecę bo stosowałem wtedy tylko DG 111 i na mnie on szału nie zrobił
ghost Opublikowano 12 Czerwca 2019 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2019 2 godziny temu, chris1796 napisał: Oczywiście notuję wasze propozycje żeby wybrać swój ideał droga nie jest łatwa, najczęściej sprowadza się do zakupu kilku/nastu/kilkudziesięciu LSP i porównaniu co najbardziej odpowiada, różnice mogą być symboliczne, a zdania podzielone, jednak podsumowując wybierz to co Tobie się będzie najbardziej podobało. Osobiście choć wiele produktów odrzuciłem, a wiele uznałem za ulubione, to i tak nadal testuję nowe, bo daje to frajdę No i wspieramy sklepy partnerskie
chris1796 Opublikowano 12 Czerwca 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2019 Takie coś ma być dokładnie tylko czarne lustra i felgi
ghost Opublikowano 13 Czerwca 2019 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2019 10 godzin temu, chris1796 napisał: Takie coś Bardzo przyjemny samochód Dostałeś kilka propozycji z różnych półek cenowych, poczytaj o każdej i wybierz coś dla siebie: Naturale od @Pajko Zymol HD cleanse + Titanium HDC + Glasur Ode mnie natural Dodo Juice Lime Prime + Banana Armour sealant Wolfgang PPE + Deep Gloss Paint Sealant 3 powłoka z fajnym połyskiem McKees37 Coating Prep Polish + Tac System Moonlight Skoro już posiadasz Finish Kare warto go tez sprawdzić i porównać z innymi produktami. Koniecznie wrzuć zdjęcia po aplikacji podziel się wrażeniami 2
chris1796 Opublikowano 21 Czerwca 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2019 Chyba polecę Dodo Juice Lime Prime + Banana Armour. Dzięki.Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka
ghost Opublikowano 21 Czerwca 2019 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2019 Wybrałeś najtańszą opcję, więc potencjalnie będziesz mógł piąć się w górę przy kolejnych wyborach
Moderator Domel Opublikowano 22 Czerwca 2019 Moderator Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2019 8 godzin temu, chris1796 napisał: Chyba polecę Dodo Juice Lime Prime + Banana Armour. Dzięki. Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka Czy auto juz jest w Polsce ? Masz go przed oczami ? Zrobiłeś odszczurzanie i masz goły i wesoły lakier - i mozesz wkleić zdjęcie stanu lakieru pod ledem ?
chris1796 Opublikowano 24 Lipca 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2019 Tak. W Polsce. Na dniach będę odszczurzał. Jeszcze trochę zabawy i będzie wygladał tak jak chcę. Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka
analyzator Opublikowano 26 Lipca 2019 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2019 Ten lakier jest dosyć jasny. Pewnie najlepiej będzie mu dodać troszeczkę ciepełka. Z Dodo powinno być fajowo Podstawa to stan lakieru - możesz coś oszukać wypełniaczami ale to nie będzie to.
chris1796 Opublikowano 20 Marca 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2020 Witajcie, Lakier tak na prawdę nie taki jasny. Zwyczajny typowy dla Camaro @badd_bumble_bee_2nd_life. Czas zacząć bombelkowi przygotowania na wiosnę. Witam, to ruszamy dalej z projektem badd_bumble_bee_2nd_life 1
Moderator Streat Opublikowano 21 Marca 2020 Moderator Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2020 @chris1796 krzywo masz naklejoną naklejke na szybie tą poziomą
chris1796 Opublikowano 21 Marca 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2020 3 godziny temu, Streat napisał: @chris1796 krzywo masz naklejoną naklejke na szybie tą poziomą tak po "amerykańsku" taka była już krzywo naklejona
chris1796 Opublikowano 29 Kwietnia 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2021 https://youtu.be/GjVr_Be8NoM Wyszło calkiem nieźle. Ja jestem zadowolony.
Rekomendowane odpowiedzi