Marcin GDA Opublikowano 28 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2011 Ja wczoraj wrzuciłem wszystkie mikrofibry, pady i ręczniki na 60stopni i wirowanie na 1000obr. Wszystko elegancko i dobrze, żadnych uszkodzeń, przesadziłem z proszkiem bo za ładnie pachną Nie sa "tluste" po proszku? tym bardziej jesli ladnie pachna, wydaje mi sie ze wszystkie proszki zawieraja jakies dodatki zmiekczajace, ja wypralem w proszku raz i fibry musialy isc do kolejnego prania bo nie nadawaly sie do pracy na lakierze, byly takie ciezkie, zupelnie inne niz bo jeleniu, mazlaly zamiast wycierac
firmek Opublikowano 28 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2011 Ja jestem zdania, ze fibr nie nalezy prac w proszku do prania a na pewno w srodkach zmiekczajacych. Najlepiej do tego sprawdza sie szare mydlo. Po praniu w proszku fibry bardzo szybko robia sie zbite, suche i twarde.
Liptonosz Opublikowano 28 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2011 Jeszcze ich nie testowałem ale obawiam się że Twoje obawy moga być słuszne, ponieważ fibry zrobiły się trochę miększe niż były do tej pory. Sprawdzałem i chwytają sie skóry na dłoniach a więc może nie będzie tak źle:)
m1chal Opublikowano 28 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2011 no dobra ale jak wyprać tym szarym jeleniem w pralce?
Marcin GDA Opublikowano 28 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2011 jesta taki jelen w plynie , albo wkladasz jelenia do garka z woda i na bardzo delkatnym ogniu gotujesz kilka godzin( tak robilem kilka lat temu) i powstaje ci taka glutowata masa, dla green peace: mowimy o mydle w kostce "bialy/szary jelen" haha
Gość Opublikowano 28 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2011 Biały Jeleń dostępny jest jako mydło, płyn do prania, proszek do prania i mydło w płynie.
Marcin GDA Opublikowano 28 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2011 ktos sprawdzal czy to wszystko ma taki sam sklad??
Rubio Opublikowano 28 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2011 Ja piorę w białym jeleniu płyn do prania tkanin. Skład: 5-15% anionowe środki powierzchniowo czynne, <5% mydło, niejonowe środki powierzchniowo czynne, fosforany, enzymy.
yukon Opublikowano 28 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2011 ja używam zwykłego mydła do rąk tyle, że w płynie. czasami jeszcze skrobię kostkę
sirtrojan Opublikowano 28 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2011 czy w trakcie prania MF nie zasyfią mi pralki? Mam nową i nie chciał bym jej zniszczyć swoim lenistwem - bo nie chciało mi się uprać w łapie .
yukon Opublikowano 28 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2011 ja nie widzę możliwości wyprania dokładnie MF i ręczników ręcznie też mamy nową i od roku nic się z nią nie dzieje. to jest taki sam brud jak z ciuchów tyle, że ma trochę więcej piachu.
Gość Opublikowano 28 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2011 Jeśli żona spyta co to za szmatki to wystarczy powiedzieć jej ze one nawoskują pralkę od środka przez co dłużej posłuży.
Justyna Opublikowano 28 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2011 Jeśli żona spyta co to za szmatki to wystarczy powiedzieć jej ze one nawoskują pralkę od środka przez co dłużej posłuży sorki ale nie mogłam się powstrzymać
sirtrojan Opublikowano 29 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2011 ja nie widzę możliwości wyprania dokładnie MF i ręczników ręcznie też mamy nową i od roku nic się z nią nie dzieje. to jest taki sam brud jak z ciuchów tyle, że ma trochę więcej piachu. hehe moja ma 1 mc co do prania - obawiam sie ze np. pyl po polerowaniu może mi coś tam przypachać albo uszkodzić. Może jednak wczesniej przepłuczę w ręku a dopiero potem do pralki.
yukon Opublikowano 29 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2011 sirtrojan nie panikuj to jest pralka i ma służyć do prania brudnych rzeczy. wrzucam jak leci MF brudne smarem, woskiem, po APC itp. nie ma najmniejszego problemu
R0N1N Opublikowano 1 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2011 sirtrojan nie panikuj +1 Spokojnie, pralce nic nie będzie. Zawsze możesz MF wypłukać pod bieżącą wodą przed wrzuceniem ich do pralki.
adii Opublikowano 2 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2011 Najlepsze i tak jest pranie ręczne w wodzie + biały jeleń , szybko sprawnie i mf nie zdycha
bubolak Opublikowano 6 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2011 Ja swoje mikrofibry i rękawice i czasami aplikatory Megsa wrzucam do pralki, leje persil w płynie i jakoś wszystko działa jak należy. Mikrofibry i rękawice piorę przynajmniej raz w tygodniu po każdym myciu auta. Proszku leje mało, pranie krótkie: 30 minut/30 stopni.
kornikos Opublikowano 10 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2011 Panowie jak prać rękawice Meguiar's Microfiber wash Mitt? Dzisiaj użyłem jej pierwszy raz i jest dość brudna a na opakowaniu nie ma żadnych informacji... Czy można ją potraktować szarym mydłem?Czy woda może być ciepła czy lepiej w chłodnej?
Beny.rac Opublikowano 10 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2011 Czy można ją potraktować szarym mydłem?Czy woda może być ciepła czy lepiej w chłodnej? Szare mydło i letnia woda i powino być ok
patol Opublikowano 10 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2011 Też mam tą rękawice i od zawsze myje w szarym mydle... co prawda po ponad dwóch latach mycia biel już nie do końca jest bielą, ale doskonale spełnia swoje zadanie
kornikos Opublikowano 11 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2011 Dziękuję koledzy za pomoc. Zrobiłem jak radziliscie i jest
paull Opublikowano 12 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2011 Wybieram się do sklepu po szare mydełko. Dzięki
daniels Opublikowano 12 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2011 Biały jeleń i nic innego do mikrofibr oczywiście bo aplikatory doprałem niestety tylko płynem do mycia naczyń
firmek Opublikowano 13 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2011 Biały jeleń i nic innego do mikrofibr oczywiście bo aplikatory doprałem niestety tylko płynem do mycia naczyń Mam dokladnie takie same doswiadczenia. Fibry tylko i wylacznie szarym mydlem. Natomist jesli mydlo nie ruszy aplikatorow to niestety ludwik, z tym, ze jak juz aplikator jest doczyszczony na koniec przemywam go szarym mydlem. Wydaje mi sie, ze w ten sposob nie twardnieja.
Rekomendowane odpowiedzi