R0N1N Opublikowano 19 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2010 Ronin po urazie trzeba malymi kroczkami wracac do formy
Sucre Opublikowano 20 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2010 A co sądzicie o czyszczeniu padów APC, tak jak na tym filmiku http://www.youtube.com/watch?v=rEjhQHpO ... re=related ??
luko Opublikowano 22 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2010 Słuchajcie, takie pytanie: wczoraj prałem MF Białym Wielbładem Po wypłukaniu później w czystej wodzie i wyschnięciu (nie na słońcu) ..jest ona taka jakby delikatnie lepka/tłusta .. nie czuje się idealnie suchej ściereczki. Za słabo wypłukałem, czy po prostu taka jej właściwość?
Administrator Evo Opublikowano 22 Sierpnia 2010 Administrator Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2010 Za słabo wyplukałeś. Ja mam teraz nie lada problem. Mam remont w domu i brak pralki, więc oddaje wszystko siostrze.Oddałem jej do prania cały zapas moich mikrofibr,mówiąc na jakim programie prać itp. Szkoda tylko że nie wiedziałem że do prania używa płynu a nie proszku...Generalnie mówiąć wszystkie MF zrobiłe się mega miękkie i nie chłoną wody... Ide zaraz je ratować w szarym mydle, może to coś da.
malkolm Opublikowano 22 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2010 o wypłukaniu później w czystej wodzie i wyschnięciu (nie na słońcu) ..jest ona taka jakby delikatnie lepka/tłusta .. nie czuje się idealnie suchej ściereczki. Za słabo wypłukałem, czy po prostu taka jej właściwość? a poza tym na szmatkach zostało jeszcze odrobinę produktu, za słabo je wyprałeś
Vein Opublikowano 22 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2010 Ide zaraz je ratować w szarym mydle, może to coś da. Da Tylko trzeba je porządnie wymyć w szarym mydle i powinny wrócić do poprzedniego stanu.
luko Opublikowano 22 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2010 No dobra, czyli wychodzi na to, że pranko najlepiej powtórzyć i dwa razy płukać w czystej wodzie. Dzięki, pozdrawiam!
Kamil Opublikowano 22 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2010 Wczoraj zrobilem pranie w 60 odwirowanie standardowo na 1200. MF wyszla fajna, wydaje sie bardziej miekka niz na 40stopniach. Dla ciekawostki odwirowalem sobie osobno tez pady, min piankowe jak i z mf, nic im sie nie stalo
Łukasz Opublikowano 23 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2010 Wg mnie odwirowywanie na takich prędkościach może w końcu coś uszkodzić - np. ręczniki do osuszania mogą być na to bardziej wrażliwe. Ja tam zawsze odwirowuję na niewielkich prędkościach - i tak trzeba potem to rozwiesić do wyschnięcia więc po co odwirowywać na maksimum i ryzykować uszkodzenie rzeczy.
Kamil Opublikowano 27 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2010 Lukasz no to teraz trzymaj sie krzesla :] Odwiedzilem swoich staruszkow, poniewaz niedanow kupili jakas kosmiczna pralke to ja wyprobowalem. Pranie 60st i odwirowanie UWAGA 1800obr Nic sie nie stalo, przegladalem co 2-3 recznik i wszystkie do osuszania. Zero jakiejs wady na recznikach. Wielki plus to to ze byly one prawie suche
R0N1N Opublikowano 27 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2010 odwirowanie UWAGA 1800obr Nic sie nie stalo, Ja i tak nie dam się przekonać do odwirowywania mikrofibr "na prędkościach" powyżej 400 obr/min. Tak jak już pisałem, kiedyś prawie straciłem Water Magnet'a przez szybkie wirowanie. W tej kwestii w 100% popieram Łukasza: i tak trzeba potem to rozwiesić do wyschnięcia więc po co odwirowywać na maksimum i ryzykować uszkodzenie rzeczy.
wierzba Opublikowano 27 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2010 a czy rękawicę i pady pierze się tak samo jak mf ?
R0N1N Opublikowano 27 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2010 a czy rękawicę i pady pierze się tak samo jak mf ? Rękawice piorę tak samo jak ręczniki i aplikatory. Padów (do maszyny) nie wrzucam do pralki tylko piorę w rękach szarym mydłem.
malkolm Opublikowano 27 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2010 a ja ostatnio pady też wrzucam do pralki, scholla trzymają się idealnie, monster schine czy jak im tam delikatnie się zaczął rozklejać po 3 praniach
Kamil Opublikowano 27 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2010 Owszem, trzeba rozwiesic ale taki po odwirowaniu na 400obr schnie dlugoi bo ma w sobie b duzo wody
R0N1N Opublikowano 27 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2010 Owszem, trzeba rozwiesic ale taki po odwirowaniu na 400obr schnie dlugoi bo ma w sobie b duzo wody Wystarczy ręczniki wykręcić w rękach i problem znika.
malkolm Opublikowano 28 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2010 ja zauważyłem że mikrofibry lepiej znoszą odwirowanie niż wykręcanie, po tym drugim robią się bardziej zbite i mniej puszyste
Kamil Opublikowano 28 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2010 Ronin to ja wole jednak odwirowac, bo wykrecajac moga sie porwac
R0N1N Opublikowano 29 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2010 Ronin to ja wole jednak odwirowac, bo wykrecajac moga sie porwac Zależy ile masz pary "w łapach". Dyskusję o wyższości odwirowywania nad wykręcaniem lub odwrotnie można prosto zakończyć - każdy robi jak lubi.
Łukasz Opublikowano 30 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2010 ja zauważyłem że mikrofibry lepiej znoszą odwirowanie niż wykręcanie, po tym drugim robią się bardziej zbite i mniej puszyste Dlatego najlepiej odwirować na max. 400-500 obr. delikatnie strzepnąć i rozwiesić. Wyschnie i nie uszkodzi materiału.
Kamil Opublikowano 30 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2010 No dobra zszedlem z obrotami do 1000
Administrator Evo Opublikowano 30 Grudnia 2010 Administrator Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2010 Ile dajecie tego płynu Sonusa na jedno pranie średnio brudnych MF ?
red Opublikowano 30 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2010 Producent podaje 1 uncję (30 ml) dla lekko zabrudzonych do 2 uncji (60ml) do mocno zabrudzonych, więc dla średnio zabrudzonych wychodzi 45ml. U mnie to się sprawdza i daję zwykle 50 stopni.
Liptonosz Opublikowano 27 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2011 Ja wczoraj wrzuciłem wszystkie mikrofibry, pady i ręczniki na 60stopni i wirowanie na 1000obr. Wszystko elegancko i dobrze, żadnych uszkodzeń, przesadziłem z proszkiem bo za ładnie pachną
Gość Opublikowano 27 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2011 Do prania używam tylko Pasty Komfort Automat, każdy wosk i pastę rozpuszcza.
Rekomendowane odpowiedzi