Barista Opublikowano 16 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2015 Ja swojej rękawicy nie czeszę regularnie już półtora roku i nadal jest bez kołtunów.
mario704 Opublikowano 17 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2015 Rękawice co jakiś czas jednak wkładasz do wody to wraca do normalności a fibra jest tylko we wodzie podczas prania to trzeba jej pomóc.
januszek1994 Opublikowano 27 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2015 Również piorę fluffy dryer i aplikator z megsa w szarym mydle i ak narazie nie tracą na chłonności.
wiggly Opublikowano 30 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2015 Hej jest ktoś w stanie porównać SmartWax Clean Microfibre z MICRO RESTORE DETERGENT? Pytam bo ten pierwszy jak dla mnie jest OK, ale powoli się kończy, a widzę że trudno go ostatnio dostać w PL. MICRO RESTORE DETERGENT cenowo wypada lepiej, jest dostępny, ale nie wiem jak ze skutecznością
Pimps Opublikowano 30 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2015 wiggly, miałem 3 środki tj. SONUS der wunder wasche i on mi się skończył, a dokładnie chciałem go skończyć w pierwszej kolejności gdyż mnie naj mniej przypadł do gustu. Zostały mi 2 tj. Micro Restore Detergent i CHEMICAL GUYS MicroFiber Wash+ i moim zdaniem najlepiej mi pasuje CG gdyż ma najprzyjemniejszy zapach i subiektywnie stwierdzając jest najwydanjniejszy.
Moderator Eryczek Opublikowano 30 Maja 2015 Moderator Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2015 Ja miałem w swojej karierze SONUSa i Micro Restora. Oba środki wg mnie wykonują swoje zadanie wzorowo. Ostatecznie pozostałem przy Micro Restorze, ze względów ekonomicznych. Przy zakupie galonowego opakowania, pranie wychodzi ZNACZNIE taniej niż w przypadku pół litrowej butelki Sonusa. CG MicroFiber Wash+ chodzi mi po głowie od dawna... Mówisz Pimps, że taki fajny?
Pimps Opublikowano 30 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2015 Eryczek, mnie jakoś najlepiej się sprawuje. Daję go 2 nakrętki na 12 l wody do praleczki turystycznej, zalewam mocno ciepłą wodą i przy tej konfiguracji bardzo dobrze się pieni i równie dobrze domywa. Co do tego że MR jest w dużych galonowych opakowaniach to jego potężna przewaga bo cena wtedy jest naprawdę dobra. Gdzieś na filmiku z YT widziałem że CG ktoś też miał w galonowym pojemniku ale nie mogę tego filmu już znaleźć.
Moderator Eryczek Opublikowano 30 Maja 2015 Moderator Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2015 Pimps, czy to taki jak Ty masz czy CG już jakąś nową wersję wypuścił? http://www.chemicalguys.com/Microfiber_ ... ws_201.htm
Pimps Opublikowano 30 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2015 Eryczek, no właśnie tę nową widziałem w tych dużych opakowaniach. Ja mam tę starą ostatnią buteleczkę i jak się skończy to może u partnerów już będzie ten nowy to będę miał porównanie jaki jest. Może nawet niebawem będę robił zakupy to zapytam czy mają nowy to od razu sprawdzę co i jak. A tak wygląda ten co mam
Moderator Eryczek Opublikowano 30 Maja 2015 Moderator Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2015 Naklejkę na butelce masz ewidentnie "starą". "Partnerzy" raczej nie auktualniają w swoich sklepach zdjęć sprzedawanych produktów Trzeba będzie się podpytać u źródła...
Pimps Opublikowano 30 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2015 Naklejka stara a i kolor tego nowego jest pomarańczowy a ten jest herbaciany. Tak czy siak jak będzie nowy to go na pewno wypróbuje - jak będziesz pierwszy to daj znać czy jest coś warty.
mario704 Opublikowano 7 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2015 Takie małe "uwaga" odnośnie prania fioletowych fibr zwłaszcza Geyona-farbują więc prać osobno najlepiej. Moja prana już z 4 raz i falej puszcza kolor
kerad Opublikowano 7 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2015 W ilu stopniach najlepiej prać fluffy a w ilu cobry w pralce w proszku biały jeleń i do płukania dodatkowego 50ml octu, tylko rozbieżność jest w temperaturach a na fibrach metki nie ma...
Pogodny Opublikowano 8 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2015 A pierze ktoś z was w białym jeleniu w płynie?
Przemcio Opublikowano 8 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2015 Ja piorę w płynie biały jeleń. Czasem jak mocno brudne do doleje troche APC.
Siwy Opublikowano 8 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2015 slabo sie pierze w plynie bialego jelenia duzo lepiej wersja w kostce
damian_acc Opublikowano 8 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2015 Pierzecie mikrofibry i aplikatory do nakładania dressingów na plastiki i opony czy macie konkretny zestaw do jednego celu i go nie pierzecie? Te dressingi są bardzo tłuste, szczególnie do opon, przez to szmatki są trudne do wyprania. Zarówno na dłoniach jak i wiaderku w którym piorę zostaje tłusty, trudny do zmycia osad. Jak sobie z tym radzicie?
fipa Opublikowano 8 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2015 Ja kupuje w paczkach po 10szt za 4zł zmywaki gąbkowe i traktuje je jak jednorazówki do Endurance. Nie trzeba go nakładać co mycie, więc wbrew pozorom taki koszt to żaden koszt, biorąc pod uwagę jeszcze pranie tych pierdół.
mario704 Opublikowano 8 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2015 Aplikatora do dressingu na opony nue piorę no ale trzeba mieć czyste opony przy aplikacji
kerad Opublikowano 8 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2015 A w ilu stopniach pierzecie fibry? Wysłane z mojego X9180
damian_acc Opublikowano 9 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2015 Ja kupuje w paczkach po 10szt za 4zł zmywaki gąbkowe i traktuje je jak jednorazówki do Endurance. Nie trzeba go nakładać co mycie, więc wbrew pozorom taki koszt to żaden koszt, biorąc pod uwagę jeszcze pranie tych pierdół. Której strony gąbki używasz do aplikacji? Aplikatora do dressingu na opony nue piorę no ale trzeba mieć czyste opony przy aplikacji Samo APC i szczotka wystarczy? Jeśli tak to w jakim stężeniu?
fipa Opublikowano 9 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2015 Oczywiscie miekkiej. Twarda robi za wygodny uchwyt.
mario704 Opublikowano 10 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2015 damian_acc, ja myje opony cleanerem adbl i szczotką do opon mothersa ,jak mało, to poprawiam apc cyclone 1:10 - obficie spłukuje kerad, fibry piore ręcznie w ciepłej wodzie z dodatkiem płatków mydlanych biały jeleń zeskrobanych z mydła-nie gorącej i nie letniej,sprawdzam zawsze ręką tak na oko a płucze porządnie chłodną bierzącą
kerad Opublikowano 11 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2015 Dzięki mario704, ale chodziło mi o temperaturę prania w pralce automatycznej bo ręcznie w zlewie taki fluffy jest nie poręczny. Wysłane z mojego X9180
Misior1993 Opublikowano 11 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2015 Dzięki mario704, ale chodziło mi o temperaturę prania w pralce automatycznej bo ręcznie w zlewie taki fluffy jest nie poręczny. Powinno się brać w temp nie większej jak 40 stopni i wirowanie max 800obr. Piorę tak moje fibry i żadnych negatywnych efektów nie zaobserwowałem
Rekomendowane odpowiedzi