nervus Opublikowano Środa o 20:33 Zgłoś Opublikowano Środa o 20:33 24 minuty temu, Martin. napisał(a): Co masz na mysli ze można narobić sobie problemów? Za gąbkę jak i za plyn moge dac więcej, w końcu nie jest to zakup na miesiąc. Np. Porysowac. Ja bawie sie tego typu rzeczami juz jakies 5/6 lat jak nie dluzej. I moj totalny must have to chemical guys waterless, rinse free i mckees 914 v2 i v1. Griots mi lezy cos. Przez caly rok na bezdotykach najczęściej uzywam mosquitoff (swietnie dla mnie zmiekcza brud), tsunami od funky witch. Z tfr shiny garage citrus oil tfr. Przy waterless czy rinseless najwazniejsze wg mnie to porządne fibry. Ja tych gabek za miliony nie uzywam, tylko lece moja naukochansza użytkowa rękawica - czyli ultra merino cos tam od flexipads. Co uzycie czyszczę sobie we wiadrze i jeszcze nigdy nie udalo mi sie porysowac lakieru. A roznym gnojem sie juz bawilem. Wg mnie czy to papiery na mokro, czy glinkowanie, czy powyzsze, poslizg robi najwieksza robote.
Partner forum CAR CRAZY Opublikowano Środa o 23:55 Partner forum Zgłoś Opublikowano Środa o 23:55 4 godziny temu, Martin. napisał(a): a po ostatnim myciu na zwykłej myjni mówiąc delikatnie się wkurzyłem widząc że auto dalej jest brudne. Co masz na myśli mycie na zwykłej myjni? Jeżeli po klasycznym myciu ręcznym auto dalej jest brudne to rinseless nic nie zmieni. Być może tutaj potrzebna jest jakaś dekontaminacja a może nawet lekkie przepolerowanie.
t.sienkiewicz91 Opublikowano Czwartek o 06:25 Zgłoś Opublikowano Czwartek o 06:25 @CAR CRAZY Mariusz, tutaj akurat chodzi o mycie na bezdotyku. Ja od siebie polecę szampon DIY i czerwoną gąbkę z SCS Panie @Martin.
Martin. Opublikowano Czwartek o 13:30 Zgłoś Opublikowano Czwartek o 13:30 13 godzin temu, CAR CRAZY napisał(a): Co masz na myśli mycie na zwykłej myjni? Jeżeli po klasycznym myciu ręcznym auto dalej jest brudne to rinseless nic nie zmieni. Być może tutaj potrzebna jest jakaś dekontaminacja a może nawet lekkie przepolerowanie. To kiedy używamy zwykłego mycia a kiedy no rinse?
Martin. Opublikowano Czwartek o 16:48 Zgłoś Opublikowano Czwartek o 16:48 16 godzin temu, CAR CRAZY napisał(a): Co masz na myśli mycie na zwykłej myjni? Jeżeli po klasycznym myciu ręcznym auto dalej jest brudne to rinseless nic nie zmieni. Być może tutaj potrzebna jest jakaś dekontaminacja a może nawet lekkie przepolerowanie. Czym usunąć takie kropki, sa one również na lakierze. https://zapodaj.net/plik-bMwelGw5Ut
Eidos71 Opublikowano Czwartek o 17:07 Zgłoś Opublikowano Czwartek o 17:07 15 minut temu, Martin. napisał(a): Czym usunąć takie kropki, sa one również na lakierze. Najprawdopodobniej są to jakieś substancje smoliste - spróbuj produktem typu tar&glue (przeczytaj instrukcję na etykiecie danego produktu), lub punktowo (bez oprysku całej powierzchni) silniejszego produktu typu KC Eulex, lub Kiurlab S.O.S. Uważaj na poliwenglanowe klosze lamp i nielakierowane tworzywa, gdyż niektóre tego typu środki potrafią szkodzić tworzywom.
Partner forum CAR CRAZY Opublikowano Piątek o 11:34 Partner forum Zgłoś Opublikowano Piątek o 11:34 @Martin. wygląda jak smoła... schodzi od paznokciem ? jest wypukłe czy jest to plama ?
Martin. Opublikowano Sobota o 22:11 Zgłoś Opublikowano Sobota o 22:11 W dniu 28.02.2025 o 12:34, CAR CRAZY napisał(a): @Martin. wygląda jak smoła... schodzi od paznokciem ? jest wypukłe czy jest to plama ? Szczotka nie schodzi, zobacze czy paznokciem schodzi.
michal123 Opublikowano 20 godzin temu Zgłoś Opublikowano 20 godzin temu Za mną pierwsze mycie innovacar s4. Domywanie na bardzo dobrym poziomie, oddawanie brudu z gabki/fibry itd idealnie jak przy dyi lub mckees. Dodaje do wyglądu ładne szkło. Zapaszek taki podchodzący pod perfumy z lekka nuta męska. Bardzo mi się spodobał. Spróbuję następnym razem dać trochę większe stężenie jak 1:250 bo trochę za mało poślizgu przy suszeniu. A tak to bez zarzutu
Martin. Opublikowano 1 godzinę temu Zgłoś Opublikowano 1 godzinę temu W dniu 28.02.2025 o 12:34, CAR CRAZY napisał(a): @Martin. wygląda jak smoła... schodzi od paznokciem ? jest wypukłe czy jest to plama ? Achodzi od paznokcia
Rekomendowane odpowiedzi